De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.” [naar artikel]
Foodporn is niet van vandaag of gisteren. Er zit bovendien ontwikkeling in deze vorm van fotografie: wat we twintig jaar geleden er lekker vonden uitzien, is tegenwoordig yèk! [naar artikel]
Ecologisch, relax, laagdrempelig maar met verrassende topgerechtjes, plus uitdagende patisserie, bij een glas wijn. Dat is het concept van de wijnbistro die twee Zuid-Amerikaanse topchefs nu lanceren op het Schengenplein op ’t Eilandje. [naar artikel]
Drie weken geleden opende chef van het jaar 2023 Nick Bril untitled., het goedkopere broertje van The Jane, op de eerste verdieping van het sterrenrestaurant. Hij is lang niet de enige topchef die een tweede concept opent dat betaalbaarder en ‘toegankelijker’ voor het grotere publiek zou zijn. Betaal je daar echt minder voor een menu, geraak je er makkelijker binnen en waarom de keuze voor een extra zaak? Chefs Nick Bril en Marcelo Ballardin, CEO van Resengo Dirk Gypen en trendconsultant Saskia Neirinckx leggen uit. [naar artikel]
De avondklok die gouverneur Cathy Berx afgelopen zomer in de provincie Antwerpen invoerde, heeft vooral rechtstreeks effect gehad op het aantal besmettingen in de binnenstad en nauwelijks in de randgemeenten of de andere steden in de provincie. Dat blijkt uit een evaluatie die Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad konden inkijken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
De Belgische topchefs willen op 1 maart opnieuw de deuren van hun restaurants openen. Dat schrijft The Mastercooks of Belgium & Young Masters, de vereniging van Belgische topchefs, vandaag in een persbericht. Volgens de vereniging had de heropening in juni geen impact op de coronacijfers en volgt er onvermijdelijk een economisch bloedbad als de restaurants nog lang gesloten blijven. [naar artikel]
De Belgische topchefs willen op 1 maart opnieuw de deuren van hun restaurants openen. Dat schrijft The Mastercooks of Belgium & Young Masters, de vereniging van Belgische topchefs, vrijdag in een persbericht. Volgens de vereniging had de heropening in juni geen impact op de coronacijfers en volgt er onvermijdelijk een economisch bloedbad als de restaurants […] Het bericht Belgische topchefs willen op 1 maart opnieuw gasten ontvangen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Jongeren tot 30 jaar kunnen in maart aan voordeeltarief opnieuw aanschuiven bij 51 topchefs jonger dan 35 jaar. De actie maakt deel uit van de campagne rond Jong Keukengeweld waarmee het agentschap de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage wil zetten. [naar artikel]
Brugge heeft er met Voorsmaak twee culinaire hoogdagen opzitten. In de Magdalenakerk serveerden Brugse chefs een kerkelijk geïnspireerd gerecht. “Een unieke locatie”, zeggen de chefs en hun gasten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.