04/04/2021 - 09:41
"Club Brugge won zaterdag met de hakken over de sloot bij KV Kortrijk. Hans Vanaken zette in het slotkwartier een penalty om voor blauw-zwart: 1-2. Maar de elfmeter was controversieel. Timothy Derijck duwde Eduard Sobol zeer licht in de zestien, maar toch ging de bal op de stip."

1. VIDEO. Terechte strafschop of niet? Voor deze lichte duwfout kreeg Club Brugge een penalty (04/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge won zaterdag met de hakken over de sloot bij KV Kortrijk. Hans Vanaken zette in het slotkwartier een penalty om voor blauw-zwart: 1-2. Maar de elfmeter was controversieel. Timothy Derijck duwde Eduard Sobol zeer licht in de zestien, maar toch ging de bal op de stip. [naar artikel]

2. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

3. Al na vier minuten discussie in Anderlecht: Club Brugge claimt penalty na duwfout op De Ketelaere, maar VAR grijpt niet in (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht-Club Brugge is begonnen met een opmerkelijke strafschopfase. Na amper vier minuten hadden de bezoekers al een penalty kunnen krijgen toen Charles De Ketelaere een stevige duw moest incasseren van Lisandro Magallan. Scheidsrechter Verboomen en de aanwezigen in het VAR-busje beslisten er anders over. [naar artikel]

4. Club wint verdiend, ref Laforge bestraft Kanaries met lichte strafschop: “Dan moet je véél penalty’s fluiten” (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge won verdiend de topper tegen STVV, alleen bleef heel Haspengouw achter met een zoveelste zuur gevoel na een wedstrijd op Jan Breydel tegen – zoals voorspeld – twaalf man. “Dat was zelfs helemaal geen penaltyfase. Als een vent van 200 kilogram (Wesley, nvdr.) zich zo vaak laat vallen, moet je daar als scheidsrechter tegen optreden”, oordeelde Marc Brys, die net als iedereen toegaf dat Club verdiend won, maar besefte dat een punt meegraaien simpelweg niet mogelijk was. [naar artikel]

5. BEKERLIVE: Spektakel in Brussel! Carlinhos zet Standard op 0-1 tegen Anderlecht, maar niet veel later mist Edmilson (terechte) strafschop! (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond worden nog vijf achtste finales van de Croky Cup afgewerkt. Welke teams knokken zich naar de kwartfinales? [naar artikel]

6. Gumienny: “Terechte strafschop voor Club Brugge” (28/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De omstreden strafschop die Club Brugge zaterdagavond in Sint-Truiden (2-2) kreeg was terecht. Dat zegt onze arbitragespecialist Serge Gumienny. “Dit is conform de regelgeving, hoe eigenaardig en onrechtvaardig het ook mag aanvoelen.” [naar artikel]

7. POLL. Een cadeautje of toch een terechte strafschop? Oordeel zelf of referee gelijk had na hands Mboyo (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Hét sleutelmoment in de partij tussen Standard en KV Kortrijk lag ongetwijfeld in minuut 63. Mboyo raakte in z’n eigen zestienmeter het leer met de... [naar artikel]

8. Referee Department: “Anderlecht kreeg terechte strafschop maar VAR mocht niet tussenkomen” (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Referee Department van de KBVB heeft maandag gecommuniceerd over een beslissing van scheidsrechter Nathan Verboomen in de topper vrijdagavond tussen Anderlecht en KRC Genk. [naar artikel]

9. Kreeg Anderlecht terechte strafschop? Volgens onze huisref Tim Pots wel: “Goed gedaan van de VAR” (03/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De strafschop die Anderlecht in blessuretijd kreeg, zorgde voor wat discussie. Scheidsrechter Lardot legde de bal eerst buiten de rechthoek voor een vrije trap, maar werd gecorrigeerd door de VAR. Onze huisref Tim Pots is formeel: “Goed gedaan van de VAR, want dit was een strafschop.” [naar artikel]

10. Terechte boosheid bij Club Brugge over niet-gefloten penaltyfout op De Ketelaere, vindt onze huisref: “Zuivere strafschop én geel” (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Meteen opschudding in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. Blauw-zwart wilde een strafschop nadat Lisandro Magallan in de zestien een duw in de rug van Charles De Ketelaere gaf, net voor de Rode Duivel zijn hoofd tegen een voorzet van Andreas Skov Olsen zette. VAR Bram Van Driessche checkte de fase, maar vond niet dat ref Nathan Verboomen terug moest keren op zijn eerdere beslissing om geen penalty te geven. [naar artikel]