De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei

Gazet van Antwerpen

10/04/2021 - 08:00

Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. “We kunnen nu beter niet te snel gaan”, zegt Facon zaterdag in een interview met De Tijd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronablog: Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei (10/04/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 2. Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. "We kunnen nu beter niet te snel gaan", zegt Facon in een interview met De Tijd.
  [naar artikel]
 3. Gelooft de horeca zelf nog in een heropening op 1 mei? (11/04/2021 - De Standaard)
  Kan de horeca openen op de vooropgestelde datum 1 mei? Het lijkt er sterk op dat de lang verwachte heropening toch opnieuw uitgesteld zal worden. Onder meer coronacommissaris Pedro Facon liet al weten dat het beter zou zijn om te wachten tot midden mei, om zo de impact van de andere versoepelingen te kunnen inschatten.
  [naar artikel]
 4. Coronacommissaris Pedro Facon: "Horeca pas halfweg mei heropenen" (10/04/2021 - VRT NWS)
  Ten vroegste midden mei: dat is wat coronacommissaris Pedro Facon het Overlegcomité zal adviseren voor de heropening van de horeca. Dat zegt hij in een interview met De Tijd en wordt bevestigd aan VRT NWS. Tot nog toe hadden de verschillende regeringen in ons land 1 mei vooropgesteld als mogelijke heropeningsdatum, maar we kunnen volgens Facon "beter niet te snel gaan".
  [naar artikel]
 5. Horeca pas in juni volledig open? Experts schuiven (alweer) nieuw exitplan uit coronacrisis naar voren (13/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité krijgt morgen geen makkelijke kaarten toegestopt van coronacommissaris Pedro Facon en zijn experten. Die adviseren drie weken tussen verschillende pakketten aan versoepelingen. Maandag openen we het eerste pakket, waarmee de scholen open kunnen. Midden mei kan voor de experts het buitenplan in werking treden, mét eventueel een opening van de terrassen. Pas in juni kan de horeca volledig openen.
  [naar artikel]
 6. Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca
  [naar artikel]
 7. Heropening van horeca wordt allesbehalve feest: “Er dreigt een bloedbad” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 8. CO2-meter mogelijk verplicht bij heropening van de horeca (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 9. Brouwers klaar voor heropening horeca (05/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca
  [naar artikel]
 10. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Gaat DAN pas de horeca weer volledig open? (13/04/2021 - Metro)
  Morgen vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats. Als we afgaan op het advies van de experten, zou het best kunnen dat we iets langer zullen moeten wachten om opnieuw op café te gaan. Begin maart werden er heel wat versoepelingen aangekondigd voor de maanden erna. Jammer genoeg heeft de derde coronagolf roet in het eten gegooid en worden er heel wat versoepelingen wellicht uitgesteld. Drie weken tussen versoepelingsmomenten Dat blijkt ook uit het advies van coronacommissaris Pedro Facon en zijn experten voor het Overlegcomité van morgen. Zij brengen nog steeds hetzelfde exitplan naar voren als begin maart werd aangekondigd, maar stellen voor om drie weken tussen de versoepelingsmomenten in te lassen “om goed te kunnen inschatten wat de impact van die versoepelingen is”, zo lezen we in Het Nieuwsblad. Uitstel van initiële exitplan In het initiële exitplan was er sprake van een ‘buitenplan’ vanaf 1 april. Dan zou de cultuur- en sportsector weer buitenevenementen mogen organiseren met maximaal 50 aanwezigen. Ook pretparken zouden dan weer mogen openen. Vanaf 1 mei zou het ‘binnenplan’ dan toegepast worden, met onder meer de volledige heropening van de horeca. Horeca volledig open in juni? Jammer genoeg heeft de derde coronagolf hier een stokje voor gestoken. Als het advies van coronacommissaris Pedro Facon en zijn experten opgevolgd wordt, mogen we dus verwachten dat het ‘buitenplan’ in werking gaat vanaf midden mei, drie weken na de toepassing van het eerste pakket versoepelingen (het heropenen van de scholen komende maandag). Het is mogelijk dat de terrassen van de horeca ook dan, midden mei, al geopend worden. Nog eens drie weken later, begin juni, zou dan het derde pakket versoepelingen geactiveerd kunnen worden: het ‘binnenplan’ waarbij de horeca volledig heropend wordt, zowel binnen als buiten. Lees ook: De Croo verdedigt timing heropening van horeca: “Als je opent, doe het dan binnen én buiten” Het bericht Gaat DAN pas de horeca weer volledig open? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Horeca-uitbaters verdeeld over grote heropening: “Ik wil van mijn café geen operatiekwartier maken” (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Witte rook voor de horeca, we snakken er met z’n allen al weken naar. De Grote Heropening loert om de hoek, maar of elke uitbater daar zo blij mee...
  [naar artikel]
 13. Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? (06/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni?
  [naar artikel]
 14. Regenweer verknalt heropening horeca: ‘Maar we móésten opengaan’ (26/05/2021 - De Morgen)
  De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’
  [naar artikel]
 15. Horeca-uitbaters na nieuwe teleurstelling: “Ik ga liever dood aan corona dan failliet te moeten gaan” (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het overlegcomité moet woensdag nog beslissen, maar ondernemers in de horeca zien de bui al hangen. Op 1 mei zullen ze meer dan waarschijnlijk niet kunnen opengaan. “Een uitstel tot minstens midden mei”, zal coronacommissaris Pedro Facon adviseren. De sector vraagt om meer steun intussen.
  [naar artikel]
 16. Advies van experts aan Overlegcomité gelekt: contactbubbels tijdens feestdagen en horeca nog vroeger dicht (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de tafel van het Overlegcomité van morgen komen strenge maatregelen om de opmars van de omikronvariant in te perken. De experten van de GEMS schuiven maatregelen naar voren zoals het vroeger sluiten van de horeca én het invoeren van een contactbubbel voor de feestdagen. Coronacommissaris Pedro Facon oppert in zijn rapport dat er naast die maatregelen ook nagedacht moet worden over een lockdownpakket.
  [naar artikel]
 17. Horeca Vlaanderen blijft hopen op heropening begin april (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.”
  [naar artikel]
 18. Plexischermen tussen tafels? Horeca zegt van wel, Facon van niet (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel.
  [naar artikel]
 19. Horeca Vlaanderen: “We mikken op half maart voor heropening cafés en restaurants” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 20. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 21. Advies van experts aan Overlegcomité gelekt: contactbubbels tijdens feestdagen, horeca nog vroeger dicht en lockdownpakket (21/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de tafel van het Overlegcomité van morgen komen strenge maatregelen om de opmars van de omikronvariant in te perken. De experten van de GEMS schuiven maatregelen naar voren zoals het vroeger sluiten van de horeca én het invoeren van een contactbubbel voor de feestdagen. Coronacommissaris Pedro Facon oppert in zijn rapport dat er naast die maatregelen ook nagedacht moet worden over een lockdownpakket.
  [naar artikel]
 22. Advies van experts aan Overlegcomité gelekt: contactbubbels tijdens feestdagen, horeca nog vroeger dicht en lockdownpakket (21/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de tafel van het Overlegcomité van morgen komen strenge maatregelen om de opmars van de omikronvariant in te perken. De experten van de GEMS schuiven maatregelen naar voren zoals het vroeger sluiten van de horeca én het invoeren van een contactbubbel voor de feestdagen. Coronacommissaris Pedro Facon oppert in zijn rapport dat er naast die maatregelen ook nagedacht moet worden over een lockdownpakket.
  [naar artikel]
 23. Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening (24/05/2020 - Express)
  Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Regenweer verknalt heropening horeca: ‘Als je niemand op je terras ziet, zijn het lange dagen’ (26/05/2021 - De Morgen)
  De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’
  [naar artikel]
 25. Kustburgemeesters willen heropening horeca tegen paasvakantie (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is woensdag besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken.
  [naar artikel]
 26. Experts stellen exitplan voor: terrassen half mei, rest van horeca pas in juni (13/04/2021 - Express)
  Drie weken wachten tussen iedere versoepeling, dat is het nieuwe advies van coronacommissaris Pedro Facon in samenspraak met de experts. Daardoor is de heropening van de horeca op 1 mei niet haalbaar. Volgende week volgen namelijk eerst de scholen en gaan de grenzen ook weer open. De definitieve beslissing ligt wel bij het Overlegcomité dat […] The post Experts stellen exitplan voor: terrassen half mei, rest van horeca pas in juni appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 28. Horeca Vlaanderen wil tijdlijn voor heropening en extra crisissteun: “Het geld is op” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning.
  [naar artikel]
 29. MR: rustig aan met scholen, zodat horeca en kappers ook kunnen openen (09/04/2021 - De Morgen)
  Volgende week komt het Overlegcomité wellicht opnieuw samen, met het oog op de heropening van de scholen. Regeringspartij MR wil voorzichtig blijven om zo marge te hebben voor een heropening van de horeca.
  [naar artikel]
 30. Nederlandse horeca mag hopen op snelle heropening (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse horeca lijkt te kunnen rekenen op goed nieuws komende week. De seinen voor heropening staan op groen, maar de vraag is nog wel tot hoe laat de deuren open mogen.
  [naar artikel]
 31. Geert Molenberghs: “Heropening horeca op 1 mei nog haalbaar” (05/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De horeca mag voorzichtig beginnen dromen van een heropening in mei. Dat heeft professor biostatistiek van de UHasselt, Geert Molenberghs laten uitschijnen in het middagnieuws van TVL.
  [naar artikel]
 32. Nauwelijks klanten, horeca in Oostenrijk sluit alweer de deuren na heropening (24/05/2020 - VRT NWS)
  In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten.
  [naar artikel]
 33. Kustburgemeesters hopen op heropening horeca en terrassen tegen paasvakantie (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is gisteren besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. De kustburgemeesters willen uiteindelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen en dat overmaken aan de overheid. Dat meldt burgemeester van Brugge Dirk De fauw.
  [naar artikel]
 34. Live - Coronacommissaris wil horeca ten vroegste midden mei heropenen (10/04/2021 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 35. BEKIJK - Vier weken in het spoor van horeca-uitbaters Erik en Kevin:  "Biertank vullen, gehaktballen rollen en parasols installeren" (08/05/2021 - VRT NWS)
  Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier.
  [naar artikel]
 36. Horeca Vlaanderen: “Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening” (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van cafés en restaurants. Daarmee reageert de sectorfederatie op biostatisticus Niel Hens en viroloog Marc Van Ranst, die vrezen dat de heropening niet meer voor dit jaar is. “Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede”, zegt woordvoerder Kaatje Lucas.
  [naar artikel]
 37. Horeca wil op alles voorbereid zijn voor heropening en dus is er rush op tenten: “Alles is nu in het teken van buiten zijn” (23/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Nog twee weken heeft de horeca om zich voor te bereiden op de heropening van de terrassen. Dat brengt ook zorgen met zich mee, want wat als het plots begin te regenen tijdens een service? De oplossing: een tent. Bedrijven die ze verkopen en verhuren zien een ware rush. “Sinds het nieuws binnensijpelde van de heropening, staat onze telefoon roodgloeiend.”
  [naar artikel]
 38. Brouwers klaar voor heropening horeca: “We zitten volledig op schema” (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen.
  [naar artikel]
 39. Na eerste week: horeca tevreden over heropening (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca is over het algemeen tevreden over de eerste week van de heropening. Dat blijkt uit een kleine rondvraag van VTM NIEUWS. Heel wat zaken...
  [naar artikel]
 40. Belgische brouwers willen snelle heropening horeca: ‘Situatie is dramatisch’ (27/05/2020 - Express)
  Sectorfederatie Belgische Brouwers dringt bij de Nationale Veiligheidsraad aan op een snelle heropening van de horecasector. De federatie hoopt dat... The post Belgische brouwers willen snelle heropening horeca: ‘Situatie is dramatisch’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Ook Magnette pleit voor volledige heropening horeca op 1 mei (13/04/2021 - De Standaard)
  De PS-voorzitter Paul Magnette pleit in Sudinfo voor een heropening van de horeca op 1 mei. ‘We moeten heropenen op de geplande datum’, aldus Magnette.
  [naar artikel]
 42. Op zoek naar een boeiende bijverdienste of vaste baan? Jobs zat in de horeca (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met de volledige heropening van de horeca in het vizier, is er weer die schreeuw om extra personeel. Alleen al op Jobat.be staan er 200 horecavacatures open, en de vraag naar extra handen belooft de komende maanden nog toe te nemen. In 2020 bedroeg het gemiddelde bruto maandloon in de horeca 2.852 euro (Salariskompas), exclusief toeslagen en fooi. Is de horeca een sector voor jou? We nemen enkele jobs onder de loep.
  [naar artikel]
 43. BEKIJK: Wat met plexischermen? En wat als het regent? Horeca-topman Matthias De Caluwé beantwoordt jouw vragen  (07/05/2021 - VRT NWS)
  Na meer dan een half jaar kunnen we morgen opnieuw de voeten onder tafel schuiven op de terrassen. Maar op minder dan 24 uur voor de heropening is het ministerieel besluit nog altijd niet gepubliceerd. En dus zijn er nog veel vragen bij zowel uitbaters als klanten. In afwachting daarop leggen we al enkele onduidelijkheden voor aan de topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe.
  [naar artikel]
 44. Jan Jambon wil terrassen absoluut open op DEZE datum (14/04/2021 - Metro)
  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft vóór het Overlegcomité laten vallen dat de terrassen van de cafés en restaurants wat hem betreft open moeten op 1 mei. Op dit moment zit het Overlegcomité samen om de verdere aanpak van de coronacrisis te bespreken. Het moeilijkste punt op de agenda is de heropening van de horeca. Een volledige heropening stond gepland op 1 mei, maar door de derde golf werden de meeste versoepelingen uitgesteld. Terrassen open op 1 mei Coronacommissaris Pedro Facon en zijn experten stelden intussen 15 mei voor als opening van de terrassen, maar voor Jan Jambon moet dat vroeger. “We hebben gezegd dat op 1 mei de horeca open gaat, dus voor mij is dat zeker al de terrassen. Ik merk dat ook in Wallonië de partijvoorzitters daar toe oproepen, dus ik hoop dat diezelfde steun daar zo meteen binnen ook aan de orde is. Ik heb dat vorige keer meegemaakt met het onderwijs. Daar was toen ook iedereen akkoord, tot we daar binnen zaten, en toen stond ik dus alleen”, vertelde hij vlak voor het Overlegcomité vanmorgen voor de camera. Gulden middenweg De Franstaligen – of toch al zeker de MR en de PS – zouden zelfs nog een stapje verder willen gaan. Zij ijveren voor een volledig heropening van de horeca op 1 mei, dus zowel binnen als buiten. Vermoedelijk zal er naar een gulden middenweg gezocht worden. Het bericht Jan Jambon wil terrassen absoluut open op DEZE datum verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Donderdag al nationale veiligheidsraad over heropening horeca? (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De GEES-expertengroep heeft maandagavond een advies geformuleerd voor de geplande heropening van de horeca op 8 juni. Aangezien de sector veel druk uitoefent op de politiek, zou de nationale veiligheidsraad die daarover definitief moet beslissen wel eens vervroegd kunnen worden naar donderdag of zelfs woensdagavond, schrijft het Waalse Sudinfo. Normaliter zou de nationale veiligheidsraad pas volgende woensdag weer bijeenkomen.
  [naar artikel]
 46. Heropening van de horeca staat plots op losse schroeven en dus is het zoeken naar alternatieven (10/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Het wordt een cruciale week voor de horeca.” Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, kijkt vol verwachting uit naar het volgende Overlegcomité. Maar of de sector ook effectief kan heropenen op 1 mei, zoals aangekondigd, is plots hoogst onzeker. Experten zien de cijfers tegen dan niet voldoende dalen, waardoor ook de politiek al zoekt naar alternatieven.
  [naar artikel]
 47. Clarinval wil dat heropening winkels en horeca ernstig wordt overwogen (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Zelfstandigen David Clarinval wil dat het Overlegcomité zich vrijdag ernstig buigt over een heropening van de winkels en de horeca. Indien dat niet kan op korte termijn, zal hij een aantal versoepelingen voorstellen. Dat heeft de MR-minister verklaard in de Kamer, bij de bespreking van zijn beleidsnota.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy