De ramadan start, de vastenperiode waarin Vlaamse moslims bezinning, zelfontplooiing en naastenliefde centraal stellen. Telkens de zon ondergaat, tafelen ze uitgebreid samen. Wat komt er op tafel bij zo'n iftar? Chef-koks Fatima Marzouki en Zahia Belkhiri weerleggen misverstanden die leven en laten ons meekijken: “Die soep is cruciaal. Hij doet je maag eerst weer wennen aan voeding.” [naar artikel]
Een maand lang overdag niet eten en drinken, klinkt voor veel mensen als een onmogelijke opdracht, maar voor moslims is het deze maand de gewone gang van zaken. “We mealpreppen meestal een maand lang om elke dag lekker én veel eten op tafel te kunnen zitten", vertelt chef-kok Fatima Marzouki. Wat zijn typische ramadan-gerechten? En hoe pakken ze die maand juist aan? De chef-kok, politica Meyrem Almaci en acteur Nourredine Farihi nemen ons mee in hun ervaring en delen hun favoriete recept. [naar artikel]
De ramadan is weer van start gegaan. Die vastenperiode is voor moslims hét moment om stil te staan bij hun geloof en zelfontwikkeling. Tot zonsondergang eten en drinken ze niets, waarna ze het vasten traditioneel breken met een oneven aantal dadels. Maar wat maakt die dadels zo goed om te eten op nuchtere maag? Chef Fatima Marzouki en diëtiste Sanne Mouha leggen uit. [naar artikel]
De ramadan, de islamitische vastenmaand, gaat komende zaterdag van start. Dat deelt Salah Echallaoui, de voorzitter van de Moslimexecutieve (EMB), donderdagavond mee. [naar artikel]
Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]
Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]
Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Voor Belgische moslims gaat donderdag de ramadan van start, de jaarlijkse vastenmaand. De beslissing om de ramadan nu te laten starten, kwam er dinsdag na een vergadering van de Raad der Theologen, die verbonden is aan het EMB, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in ons land. [naar artikel]
De islamitische vastenmaand ramadan begint donderdag. Dat meldt de Moslimexecutieve (EMB). Voor een deel van de moslimgemeenschap die zich baseert op andere gegevens, startte de ramadan woensdag al. [naar artikel]
Chef Pieter-Jan Lint van Plantaardige Gastronomie in Merelbeke proeft voor ons tien groentebouillons in een blokje, uit de supermarkt. Waar hij op zoek naar gaat, is een krachtige bouillon die aan de gerechten waarin hij gebruikt wordt, een stevige smaakboost kan geven. [naar artikel]
Vandaag start de vastenmaand ramadan. Tussen zonsopgang en zonsondergang mogen moslims niet eten, drinken, roken of seks hebben. Dat kan niet gezond zijn, zou je denken. “Als je tijdens de ramadan gezond eet, met veel fruit en groenten, en voldoende water drinkt, is het net de ideale maand om na te denken over je eetpatroon. Hopelijk blijft daar iets van hangen en gaan mensen na de ramadan bewuster met voeding om”, zegt de Antwerpse diëtiste Latifa Ajattar. [naar artikel]
Vlak voor de start van de ramadan heeft terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) zijn volgers opgeroepen tot een “allesvernietigende oorlog” tegen de “ongelovigen” van het Westen. Met de bloedige ramadan van vorig jaar en de recente aanslagen in Manchester, vrezen de Europese veiligheidsdiensten het ergste voor de komende maand. [naar artikel]
Wie zijn de mensen die het voortouw nemen, die voorgaan in de strijd voor hun buurt, stad of wereld? Deze zomer presenteren we u er elke dag een. Vandaag Fatima Bouchataoui (53), die als islamleerkracht moslims en niet-moslims samenbrengt. [naar artikel]
De ramadan is begonnen, en om mee te kunnen genieten van al dat lekkers dat op tafel komt, deelt Vera Scheers uit Londerzeel haar recept voor harira. De voedzame maaltijdsoep die dan vaak op het menu staat. “Al is ramadan meer dan dat. Het is een maand van bezinning, solidariteit en geduld”, vertelt ze aan Radio 2 Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Voor Belgische moslims gaat vandaag/donderdag de ramadan van start, de jaarlijkse vastenmaand. De beslissing om de ramadan nu te laten starten, kwam er dinsdag na een vergadering van de Raad der Theologen, die verbonden is aan het EMB, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in ons land. Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten, drinken, … The post Vastenmaand ramadan gaat van start voor moslims in België appeared first on Knack. [naar artikel]
Vandaag gaat de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand, van start voor Belgische moslims. De beslissing om de ramadan nu te laten beginnen, kwam er dinsdag na een vergadering van de Raad der Theologen, die verbonden is aan het EMB, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in ons land. [naar artikel]
De ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor de moslims onder ons is vandaag (13 april) van start gegaan. Voor het tweede jaar op rij gaat deze belangrijke periode door in volle lockdown. Maar wat houdt de ramadan in normale tijden precies in? En hoe anders ziet die er dit jaar uit? [naar artikel]
Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) heeft een filmpje gelanceerd ter gelegenheid van de start van de ramadan. De bedoeling is om de moslimgemeenschap op het hart te drukken de coronamaatregelen ook tijdens de ramadan te blijven volgen. [naar artikel]
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met fine dining, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat oudoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. [naar artikel]
Wat tomaten, bloem en hun typische kruiden: in Italië toveren ze met de meest eenvoudige ingrediënten fantastische gerechten op tafel. Om je daarbij te helpen, deelt de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza zijn tips en tricks om een heerlijk zomerse focaccia te bakken. [naar artikel]
Sinds deze week kan je de exclusieve gerechten van Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, in Antwerpen aan huis laten leveren. Sergio Herman start namelijk een exclusieve samenwerking met Deliveroo. “We willen geluk in een bakje bij de mensen thuis krijgen”, aldus Sergio Herman. [naar artikel]
De Vlaamse (HLN-)chef Jelle Beeckman (34) kennen we beter als ‘The Messy Chef’ en natuurlijk ook als bondgenoot uit het laatste seizoen van ‘De Verraders’. In zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’ maakt hij al duidelijk dat hij houdt van écht eten, maar waar schuift hij daarvoor het liefst aan tafel als hij zelf niet in de keuken staat? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen. “Je kunt niet sterven zonder dit geproefd te hebben.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.