Wie zijn huis wil opkalefateren, zal geduld moeten oefenen. Of het nu om een badkamer of een keuken gaat, de wachttijden lopen op. Want de Belg is aan het renoveren geslagen. [naar artikel]
De Vlaamse Scholierenkoepel reageert in Het Nieuwsblad op de grote portie huiswerk die kinderen vaak meekrijgen in de paasvakantie. [naar artikel]
50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen. [naar artikel]
Een familievader is lachend te zien, terwijl één van zijn dochters de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast. Het is een video van gelukkiger tijden want zaterdag verwoestte een Russische raket niet alleen het flatgebouw in Dnipro, maar ook vele levens. Zo vond ook de familievader, Mykhailo Korenovsky, die te zien is in bovenstaande video, de dood. De opvallende gele keuken van deze familie bleef quasi intact. [naar artikel]
Na weken van strijd is het deelnemersveld gehalveerd in ‘Celebrity MasterChef’. Titus De Voogdt, Olga Leyers, Liesa Naert, Daan Alferink en Serine Ayari roeren nog in de potten, maar ze hebben niet veel in de pap te brokken. De jury heeft weer een pittige opdracht in petto voor het vijftal. [naar artikel]
‘Geshmak’ of ‘smakelijk’. Dat wenst men elkaar toe rond de Joodse eettafel, maar het is ook de titel van het eerste kookboek van Antwerpenaar Tulli Padwa (59). Deze ultraorthodoxe Jood, een van de smaakmakers uit de Play4-docureeks Shalom Allemaal, wil via het eetbord muren slopen. “In mijn droomrestaurant zitten Joden naast niet-Joden aan één grote tafel.” [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken, kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.