Supermarktketen Albert Heijn haalt in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) “AH 100% notenpasta amandel” uit de verkoop en roept het product terug van bij de consument. Door een productiefout zijn er in een deel van de productie aardnoten terechtgekomen. Het allergeen staat niet als ingrediënt op de verpakking en kan mogelijk een allergische reactie veroorzaken. [naar artikel]
Er kunnen ernstige vragen gesteld worden bij de wetenschappelijke onderbouwing én het maatschappelijk draagvlak voor de adviezen die de ministers Crevits en Vandeurzen dinsdag hebben gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden. Dat zeggen de vleeswarentechnologen prof. Ilse Fraeye, hoofd van de onderzoeksgroep voor Technologie en Kwaliteit van Dierlijke Producten van de KU Leuven - Technologiecampus Gent, en Dr. Liselot Steen, postdoctoraal onderzoeker bij diezelfde onderzoeksgroep. [naar artikel]
16:33 In volle coronacrisis lanceerde Alizée Alexandre haar Nut'ly-notenpasta. 'In het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn pure notenpasta's al populair, dus waarom niet in België?' [naar artikel]
Ruil jij de koemelk wel eens in voor een plantaardig alternatief? Een studie van de Canadese McGill University nam de vier vaakst geconsumeerde... [naar artikel]
INGREDIËNTEN [naar artikel]
Een bolletje amandel-oranjebloesem of toch liever een saffraanijsje met rozenwater en pistache? Vergeet Ottolenghi, maak kennis met de Antwerpse Setareh Pourjavan. Wat begon als een experiment tijdens de eerste lockdown, is uitgegroeid tot Milad Ice Cream, het eerste Midden-Oosters ijsatelier van België en nu al een ware hype. [naar artikel]
Ecologischer dan havermelk, gezonder dan sojamelk. De nieuwste plantaardige melk is gemaakt van aardappelen. Het Zweedse bedrijf Veg of Lund komt met het merk DUG op de proppen: een romig, vegan en plantaardig drankje. Pluspunten genoeg dankzij de patatjes: deze melk zou de beste optie voor jou en de planeet zijn. [naar artikel]
Ha Italië, het land van de liefde. En de keuken bij uitstek waar werkelijk iedereen verliefd op is. Hoe kan het ook anders. In Vijftig tinten amore bundelen Stefaan Daeninck, Bart Van Leuven en Debbie Brackez vijftig gerechten uit verschillende Italiaanse regio’s, allemaal even zonovergoten. That’s amore! [naar artikel]
Het rek met de plantaardige melkalternatieven in de supermarkt buigt dezer dagen stevig door vanwege het almaar groeiende aantal soorten. Goed voor de planeet. Maar welke soort is het best, ook voor uw lichaam? The post Erwt, soja, haver of amandel: welk plantaardig melkalternatief is het gezondst? appeared first on Knack. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.