Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe bak je vlees het best op je barbecue? Stel al je vragen aan Hendrik Dierendonck

19/07/2021 - 07:47
"Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe bak je vlees het best op je barbecue? Stel al je vragen aan Hendrik Dierendonck (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]


2. Hoeveel vlees voorzie je per persoon? En hoe barbecue je een T-bonesteak? Topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt lezersvragen (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


3. “Als je een worst bakt, prik er dan geen gaatjes in.” Topslager Hendrik Dierendonck deelt tien gouden regels voor wie heerlijk vlees wil barbecueën (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


4. Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


5. 10 lezersvragen over barbecue beantwoord door topslager Hendrik Dierendonck: “Een gewone ijskast heeft geen ventilatie, waardoo vlees snel gaat rotten” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


6. “Dit vlees is een betaalbaarder alternatief voor een klassieke steak”: topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt 10 lezersvragen over barbecueën (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]


7. Zo barbecue je als topslager Hendrik Dierendonck (10/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de nieuwe aflevering verwelkomt ze topslager Hendrik Dierendonck. [naar artikel]


8. Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden” (26/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.” Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]


9. Shortribs of pulled pork: hoe bak je varkensvlees het best op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.” De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]


10. Oeroud barbecue-erfgoed: Topslager Hendrik Dierendonck verklapt hoe je varkensvlees het lekkerste barbecuet (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.” De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!