Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.†De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]
Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de nieuwe aflevering verwelkomt ze topslager Hendrik Dierendonck. [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.†De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]
“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfectâ€, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]
“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfectâ€, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]
Je hoeft kleine kinderen niet langer als excuus te gebruiken: worsten hebben hun plaats op de barbecue verdiend. “Goede worsten maken, da’s pure ambacht. Vraag dat maar aan elke beenhouwer”, aldus topslager Hendrik Dierendonck. De mogelijkheden op de barbecue zijn eindeloos: van een simpele merquez tot een hotdog met braadworst. Maar hoe zorg je ervoor dat je worst niet uitdroogt? En waar moet je op letten wanneer je je zelf aan het worsten draaien waagt? Hendrik Dierendonck verklapt zijn tips en tricks voor een krokante, maar malse worst en deelt zijn recept voor (extra spicy!) peperoncinoworsten. [naar artikel]
Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
01:03 Hendrik Dierendonck, ’s lands bekendste kwaliteitsslager, wil zijn vleesimperium stevig uitbreiden. Hij mikt in België op acht à tien winkels - meer dan het dubbele van vandaag - en broedt op een twee... [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
‘Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue’, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom deelt hij zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. ‘Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.’ [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecueâ€, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.†[naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecueâ€, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.†[naar artikel]
Van een gezellige barbecue op een zomerse dag houden we allemaal: maar hoe krijg je dat toestel aan? Waarom krijg je altijd een zwartgeblakerd vleesje? Hoe maak je vlees, vis of groenten het best klaar op de barbecue en wat mag zeker niét? Is dat één van jouw vragen of zit je met iets anders: stel je vraag dan hieronder aan vleesexpert Hendrik Dierendonck en wie weet lees je binnenkort het antwoord op HLN. [naar artikel]
Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Hendrik Dierendonck (44), slager. [naar artikel]
06:00 ’s Lands bekendste slager Hendrik Dierendonck is een man met een plan. De beenhouwerij die hij dit najaar in Brussel opent, is een zorgvuldig uitgekiende opstap naar meer. ‘Als je ambitie hebt, moet j... [naar artikel]
Hendrik Dierendonck is de man achter een van 's lands beste slagerijen: Slagerij Dierendonck. Vandaag vertelt hij op het Krachtvoer-foodfestival over vergeten vlees.www.krachtvoer.be [naar artikel]
'We trekken elkaar in twijfel, dat kan alleen als je familie bent.' 'We zijn niet zo lichamelijk', zegt Alexander Dierendonck tegen de fotograaf, als die polst naar de beste manier om hem samen met zijn broer Hendrik in beeld te brengen. Toch zijn de twee, de een een gerenommeerde architect, de ander een 'mediabekend' slager, onafscheidelijk. Voor de muziek vergeten ze zelfs hun vrouwen. [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Hendrik Dierendonck opent in het najaar een nieuwe vestiging van zijn befaamde slagerij. Hij kiest voor de Brusselse Dansaertwijk, waar hippe Vlamingen thuis zijn. [naar artikel]
Vraag Hendrik Dierendonck (46) niet waarom hij is uitgegroeid tot de bekendste beenhouwer van het land met een imperium van vijf winkels, een atelier, een sterrenzaak én maar liefst 95 medewerkers. “Ik heb er geen idee van, ik doe gewoon wat ik graag doe. Al heb ik ook al in mijn auto zitten bleiten omdat ik het niet meer zag zitten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.