Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfectâ€, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]
Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de nieuwe aflevering verwelkomt ze topslager Hendrik Dierendonck. [naar artikel]
“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfectâ€, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.†De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]
Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.†Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.†De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]
Je hoeft kleine kinderen niet langer als excuus te gebruiken: worsten hebben hun plaats op de barbecue verdiend. “Goede worsten maken, da’s pure ambacht. Vraag dat maar aan elke beenhouwer”, aldus topslager Hendrik Dierendonck. De mogelijkheden op de barbecue zijn eindeloos: van een simpele merquez tot een hotdog met braadworst. Maar hoe zorg je ervoor dat je worst niet uitdroogt? En waar moet je op letten wanneer je je zelf aan het worsten draaien waagt? Hendrik Dierendonck verklapt zijn tips en tricks voor een krokante, maar malse worst en deelt zijn recept voor (extra spicy!) peperoncinoworsten. [naar artikel]
‘Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue’, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom deelt hij zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. ‘Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.’ [naar artikel]
01:03 Hendrik Dierendonck, ’s lands bekendste kwaliteitsslager, wil zijn vleesimperium stevig uitbreiden. Hij mikt in België op acht à tien winkels - meer dan het dubbele van vandaag - en broedt op een twee... [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Van een gezellige barbecue op een zomerse dag houden we allemaal: maar hoe krijg je dat toestel aan? Waarom krijg je altijd een zwartgeblakerd vleesje? Hoe maak je vlees, vis of groenten het best klaar op de barbecue en wat mag zeker niét? Is dat één van jouw vragen of zit je met iets anders: stel je vraag dan hieronder aan vleesexpert Hendrik Dierendonck en wie weet lees je binnenkort het antwoord op HLN. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecueâ€, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.†[naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecueâ€, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.†[naar artikel]
Hendrik Dierendonck is de man achter een van 's lands beste slagerijen: Slagerij Dierendonck. Vandaag vertelt hij op het Krachtvoer-foodfestival over vergeten vlees.www.krachtvoer.be [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]
21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
De bekendste slager van Vlaanderen Hendrik Dierendonck uit Koksijde zoekt nieuw personeel. Dat is vooral omdat hij een winkel in Antwerpen opent. Het bedrijf wil jongeren aanspreken met een ludieke fotocampagne. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.