Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Het is een luie optie, maar ik word er altijd instant gelukkig van”: chefs verklappen hun favoriete comfortfood en geven het recept

16/10/2021 - 12:17
"‘Winter is coming’ en dus keren we terug naar binnen om ons te verwarmen aan elkaar en gerechten waar je instant blij van wordt. Chefs Wim Ballieu, Dagny Ros, Hendrik Dierendonck, Sandra Bekkari en Dominique Persoon verklappen je hun ultieme comfortfoodgerecht én geven het recept."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Het is een luie optie, maar ik word er altijd instant gelukkig van”: 5 chefs verklappen hun favoriete comfortfood en delen het exclusief recept (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

‘Winter is coming’ en dus keren we terug naar binnen om ons te verwarmen aan elkaar én natuurlijk aan gerechten waar je instant blij van wordt. Chefs Wim Ballieu, Dagny Ros, Hendrik Dierendonck, Sandra Bekkari en Dominique Persoone verklappen hun ultieme comfortfoodgerecht en delen het recept. “Deze ciabattaschnitzel is een echte familieklassieker!” [naar artikel]


2. Bye bye winterblues: van deze gezonde comfortfood van Sandra Bekkari word je instant blij (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]


3. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over hoe je de perfecte pizza maakt (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


4. Van de meest krokante pistolets tot de lekkerste éclairs: dit zijn de favoriete bakkers van 15 Vlaamse (sterren)chefs (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


5. Lockdown lekkers: BV-kids koken hun favoriete gerecht (18/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Dat de kinderen van tv-chefs zelf graag koken, verbaast ons niet. Speciaal voor alle kinderen thuis geven ze ons hun favoriete recept! [naar artikel]


6. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over de perfecte pizza (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


7. Grenzeloos gelukkig: 9 landen verklappen hun geheime recept (08/01/2021 - Express)

Van een potje ‘niksen’ in Nederland, tot ‘saudade’ in Brazilië: de Deense auteur Helen Russell verzamelde in haar Atlas of Happiness dertig cultuurgebonden gewoonten die gelukkig kunnen maken. Een bloemlezing, voor iedereen die een portie geluk kan gebruiken. ‘Sisu’ in Finland De beste remedie tegen de winterblues is de kou simpelweg omarmen, zo weten de […] The post Grenzeloos gelukkig: 9 landen verklappen hun geheime recept appeared first on Business AM. [naar artikel]


8. INTIEM. Aaron Blommaert: “Mijn leven mag een Disneyklassieker zijn. De prinses wakker kussen en lang en gelukkig leven” (02/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hij is het aanstormend talent van VTM, de wonderboy die alles kan. Maar wie is Aaron Blommaert diep vanbinnen? In dit hele persoonlijke interview: alles over z'n thuissituatie, over z'n carrière en over die ene ‘favoriete persoon’. “Als ik op m'n Apple Watch een bericht van haar zie binnenkomen, word ik al instant blij.” [naar artikel]


9. De shoptips van radiopresentatrice Ann Reymen: “Word ik er gelukkig van? Dan koop ik het” (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Billie vroeg Bekende Vlamingen om hun favoriete shopadresjes te verklappen – allemaal toptips voor je volgende (kerst)shopping. De favorieten van Ann Reymen? Ze steunt graag de zelfstandige winkelier. Maar als deze radiostem voor een ander shopt, koopt ze ook wel iets voor zichzelf. [naar artikel]


10. 12 Food bloggers verklappen hun keukengeheimen (10/05/2017 - De Morgen)

Omdat we àltijd honger hebben maar inspiratie soms ver te zoeken is lanceert Nina in samenwerking met Lidl de Foodie Files. Een jaar lang verklappen 12 bekende food bloggers hun keukengeheimen en delen ze hun favoriete recepten. Elke maand een nieuwe Foodie, elke week een nieuw, creatief recept. [naar artikel]


11. Van Aïki Noodles tot Indo Mie: welke instant noedels zijn echt lekker? Aziatische chefs proeven 10 soorten en vinden één topper (14/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met Pukkelop eind deze week en de belofte van perfect kampeerweer, is het hoog tijd om te beginnen nadenken over wat je nu weer eet op een camping. Instant noedels zijn populair on the go, maar kan zoiets ook lekker zijn? Aziatische chefs Hoa Truong en Huibrecht Berends van de bekende BÚN-restaurants in Antwerpen proeven 10 verschillende instant noedels met kippenaroma én zijn zelfs aangenaam verrast. “Lekker én er zitten groenten in.” [naar artikel]


12. Onze HLN-chefs zetten feestelijke aardappelen op het menu: “Wat meer werk, maar goddelijk resultaat!” (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]


13. Het goeie leven volgens Thomas Vanderveken: “Ik heb het altijd druk, maar ik word er ook gelukkig van” (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Thomas Vanderveken (41) zegt met de snelheid van een galopperend paard zoveel mogelijk te willen realiseren in het leven. En dat lijkt hem goed af te gaan. In juni werd hij voor de derde keer papa, en hij maakt aan de lopende band programma’s voor Eén en Canvas. “Ik heb het altijd druk, maar ik word er ook gelukkig van. Omdat het allemaal even leuk is.” [naar artikel]


14. Chefs Buckingham Palace delen recept voor kerstgemberkoekjes (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De chefs van Buckingham Palace hebben in aanloop naar Kerstmis het recept gedeeld voor hun speciale gemberkoekjes. Aan de hand van het recept kunnen mensen hun eigen huisje van gemberkoek maken. [naar artikel]


15. RECEPT. Luie bouillabaisse (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu: luie bouillabaisse. [naar artikel]


16. Het is ‘world vegan day’. Vegan comfortfood bestellen vanuit je luie zetel? Hier moet je zijn (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]


17. Comfortfood deluxe: dit is het ultieme recept voor de ultieme stamppot (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Stamppot met ei, zure room en garnalen is een oer-Hollands gerecht, maar ook hier in Vlaanderen geliefd als ‘tatjespap’. Comfortfood van de... [naar artikel]


18. De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: “Hier serveren ze de échte Belgische frieten” (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


19. Wim Opbrouck deelt zijn favoriete bakrecept, maar waagt zich er zelf niet aan: “Voor de perfecte taart ga ik naar de patissier” (08/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Een huis gevuld met de geur van vers gebakken cake, koekjes, of taart… heerlijk! Ook deze bekende gezichten hebben regelmatig te kampen met bakdrang. Soms professioneel, maar vaak ook als ontspanning, om vrienden en familie samen rond te tafel te brengen of om zelf te genieten van gebak als puur troost- en comfortfood. Van welk gebak houden ze het meest? En bakken ze zelf ook graag? Vandaag deelt Wim Opbrouck zijn favoriete recept. [naar artikel]


20. INTIEM. Aaron Blommaert: “Er zijn dingen gebeurd in mijn leven waarvan ik dacht dat ik ze had verwerkt. Dat is niet zo” (02/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hij is het aanstormend talent van VTM, de wonderboy die alles kan. Maar wie is Aaron Blommaert diep vanbinnen? In dit hele persoonlijke interview: alles over z'n thuissituatie, over z'n carrière en over die ene ‘favoriete persoon’. “Als ik op m'n Apple Watch een bericht van haar zie binnenkomen, word ik al instant blij.” [naar artikel]


21. FOODTREND. Hoe gebruik je de smaakmaker miso in de keuken? 5 chefs geven tips: “Voeg het toe aan je chocolademousse, je zal niet weten wat je proeft” (06/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je hebt miso ongetwijfeld al zien opduiken op de menukaart van een Aziatisch restaurant, in een recept van Pascale Naessens, of gewoon: op een potje in de supermarkt. De smaakmaker past mooi in het rijtje naast de klassieke bouillon om sauzen en gerechten af te smaken, al valt de smaak met niets anders te vergelijken. “Het proeft niet alleen zoutig, maar tegelijkertijd ook vol, aromatisch en hartig.” Onze culinair journaliste vroeg 5 Vlaamse chefs uit over deze foodtrend én kreeg exclusieve recepten te pakken om thuis zelf aan de slag te gaan. [naar artikel]


22. 3 topchefs onthullen het lievelingsgerecht van hun mama: “Ze maakt altijd heerlijk smeuïge puree met een royale klont hoeveboter” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chefs Jeroen De Pauw, Seppe Nobels en Wim Ballieu leerden van hun mama de basis in de keuken en namen daarvan heel wat geheime ingrediënten en recepten mee. “Ze is de enige die van klassiekers zoals stoofvlees, spaghettisaus en vol-au-vent zo'n smaakbommen kan maken", vertelt Wim Ballieu. Ter ere van Moederdag delen deze chefs hun mama’s exclusieve recept en vertellen hoe moeders keuken hen gevormd heeft als chef. [naar artikel]


23. ‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]


24. 13 chefs en foodies verklappen wat zij gewoon in de winkel kopen voor hun feestmenu: “Er is niks mis met een ‘potteke’ saus” (14/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het geheim om een perfect feestmenu op tafel te zetten én zelf te kunnen genieten van het feest: focussen op de essentie en de rest in de supermarkt kopen. Wat moet je echt zelf uit je potten toveren en wat haal je zonder gêne kant-en-klaar in huis? 13 chefs en foodies klappen uit de biecht: “Ovenhapjes zijn beter uit de supermarkt.” [naar artikel]


25. “Wat meer werk, maar goddelijk resultaat”: zo serveer je de lekkerste feestelijke aardappelen (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!