Met Pukkelop eind deze week en de belofte van perfect kampeerweer, is het hoog tijd om te beginnen nadenken over wat je nu weer eet op een camping. Instant noedels zijn populair on the go, maar kan zoiets ook lekker zijn? Aziatische chefs Hoa Truong en Huibrecht Berends van de bekende BÚN-restaurants in Antwerpen proeven 10 verschillende instant noedels met kippenaroma én zijn zelfs aangenaam verrast. “Lekker én er zitten groenten in.” [naar artikel]
Een Britse man heeft de croque monsieur opnieuw uitgevonden. Geen gewone boterhammen met kaas en ham, in zijn restaurant heb je keuze uit 32 soorten croques. En enkele zijn wel heel erg opmerkelijk. Als je op zoek bent naar wat inspiratie voor je croque monsieur ben je bij Frankie’s in Manchester aan het juiste adres. […] Het bericht Lekker! Een croque monsieur met instant noedels verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het festival- en campingseizoen is sinds Graspop weer helemaal van start gegaan. Deze week op de planning van de festivalzomer: Rock Werchter. Wat mag je allemaal meenemen naar het campingterrein van eten en drank? HLN Eten stelt een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat én chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-’n-roll. [naar artikel]
Het festival- en campingseizoen is sinds Graspop weer helemaal van start gegaan. Deze week op de planning van de festivalzomer: Rock Werchter. Wat mag je allemaal meenemen naar het campingterrein van eten en drank? HLN Eten stelt een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat én chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-’n-roll. [naar artikel]
Met hun lange, dunne slierten lijken noedels op pasta, maar de samenstelling van het deeg én de smaak verschillen enorm. “De Aziatische keuken kent vele soorten, allemaal met een eigen typisch gebruik”, zegt Jesse den Dulk van ramenrestaurant Golden Gai in Gent. Welke noedels neem je in de supermarkt mee naar huis? En in welk gerecht gebruik je welke soort het best en waarom? “Dit zijn de enige noedels met een stevige bite.” [naar artikel]
“Meestal ben ik geen fan van ribbetjes”, bekende onze journaliste onlangs. Chef Sukhon van het Hasseltse La Casetta schotelde haar zijn fameuze Koreaanse ribbetjes voor. Hebben we een bekeerlinge? [naar artikel]
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar de chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt en hoe je elke soort honger het beste aanpakt. “Als je elke keer met een zak chips naar je favoriete tv-serie kijkt, zal de begingeneriek op den duur je hersenhonger triggeren.” [naar artikel]
Tweeëntwintig nieuwe planten en dieren werden toegevoegd aan de lijst van invasieve uitheemse soorten die in Europa een probleem kunnen vormen voor de biodiversiteit. [naar artikel]
Vrijdagavond betekent comfort food. Noedels met scampi maak je voor de verandering eens zelf. Wokken gaat snel én gemakkelijk. Geen excuses, wok on! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.