Pompoenen zijn momenteel heuse eyecatchers in de supermarkten. Halloween is dan wel gepasseerd, pompoenen fleuren je gerechten op en smaken heerlijk wanneer het koud is buiten. Wat dacht je van een quiche of van een hip bordje oranje hummus? Ook pompoen verwerken in je desserts kan perfect. Met deze drie gerechten doe je de herfstgroente eer aan. [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt. [naar artikel]
Zondag 1 oktober hield KWB Kattenbos de 9de editie van de ‘Zwaarste pompoen van Kattenbos’. Er waren een 25-tal deelnemers met reuzegrote pompoenen. De namiddag werd gevuld met de pompoenweging, spelletjes voor de kinderen en een drankje en een hapje onder een stralende zon. De winnaar van de zwaarste pompoen werd Chris Vanderstichelen met een pompoen van 490 kg. Dit was meteen een nieuw record op Kattenbos. Het vorige record van 484 kg stond op naam van Robbie Janssens. Luiz Vanderstichelen (10) werd tweede met een pompoen van 300,3 kg en Liz Vanderstichelen (11) werd derde met haar pompoen van 264,3 kg. “Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelt winnaar Chris. ”Heel wat van mijn collega’s hadden tegenslag met veel rotte pompoenen. Spijtig. Ik had het hen ook gegund. Ik had gelukkig geen enkele rotte pompoen. Ik heb gewoon een topseizoen. Thuis heb ik nog een pompoen liggen met een gewicht tussen de 700 en 750 kg. Daarmee neem ik zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap. Ik heb voor mijn pompoenkwekerij een topseizoen achter de rug.” KWB Kattenbos kijkt al vooruit naar de 10de editie in 2024. “We hopen volgend jaar voor ons 10-jarig bestaan op nog meer enthousiaste deelnemers.” [naar artikel]
Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]
Het mag dan een beetje cliché zijn om met Halloween iets te eten met pompoen, de oranje groente is ook gewoon lekker, gezond én goedkoop dus waarom... [naar artikel]
Het is herfst! Dat betekent gekleurde bladerpracht, cocoonen met een warm drankje onder een dekentje, lange wandelingen bij een mistig zonnetje en… pompoen op je bord. Met deze drie gerechten gebruik je een pompoen helemaal op, tot op de steel. Hoe start je? Neem een pompoen, schil en snijd die schil in reepjes. Verwijder het ‘binnenste’, en doe de pitten en draderige stukken elk apart in kommetjes. Het overgebleven vlees snijd je in dikke plakken. Verdeel in twee: iets meer dan de helft voor het ene gerecht, het overgebleven deel gebruik je voor het dessert. [naar artikel]
Pompoenen zijn óveral momenteel en dat brengt ons op ideeën. De voedzame, stevige groente is de perfecte basis voor een klepper van een vegetarisch... [naar artikel]
Hoera, wildseizoen! De hele maand oktober delen we makkelijke wildrecepten, met dit keer fazant in de hoofdrol. Combineer met dé herfstgroente... [naar artikel]
Tijdens de zomermaanden lijkt het nog net een tikkeltje moeilijker om te bedenken wat je vandaag precies wil eten, zeker als iedereen rond jou al in vakantiemodus lijkt te zijn. Nood aan inspiratie en vooral ook nood aan een vleugje vakantie? Dan nemen deze 5 gerechten jou mee de wereld rond, gewoon vanuit je bord. En eerlijk is eerlijk: 17,50 euro voor een wereldreis is een pak goedkoper dan écht naar die landen trekken. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.