Na een korte knik vlak na de zomervakantie klimmen de prijzen voor niet-gebrande koffie opnieuw naar ongekende recordhoogtes. Het klimaat speelt een rol, maar de beschikbaarheid van containers doet de markt exploderen. En dat is geen goed nieuws voor de coffeelovers. Want: ook hun dagelijks bakje troost wordt duurder, zo blijkt uit een rondvraag. [naar artikel]
Na een korte knik vlak na de zomervakantie klimmen de prijzen voor niet-gebrande koffie opnieuw naar ongekende recordhoogtes. Het klimaat speelt een rol, maar de beschikbaarheid van containers doet de markt exploderen. En dat is geen goed nieuws voor de coffeelovers. Want: ook hun dagelijks bakje troost wordt duurder. [naar artikel]
Het zwarte goud, zo wordt koffie ook wel genoemd. En dat mag je tegenwoordig vrij letterlijk nemen: de prijzen voor koffiebonen blijven namelijk stijgen. Ook voor een kopje moet je dus meer betalen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke ging op zoek naar vijf alternatieven die lekker zijn én voor een goeie ochtendkick zorgen. “Als ik vier koppen koffie drink en me dan een beetje nerveus of opgejaagd voel, schakel ik over naar een matcha latte.” [naar artikel]
Koffiebranderijen en -bars betalen de laatste weken beduidend meer voor ruwe koffiebonen. "De prijzen zijn al een tijdje aan het stijgen na een slechte oogst in Zuid-Amerika", zegt Judith Van Ouytsel, vijfde generatie koffiebranders uit Lier op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
De keuze van koffiebonen heeft een grote invloed op de smaak van je kopje koffie. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen Latte Art, legt... [naar artikel]
06:00 Uw kopje koffie wordt verhandeld op een erg volatiele markt waar grote fondsen de bonen als een alternatief voor de lage rente zien. De bijna 100 jaar oude koffietrader Efico moet het spel meespelen, ... [naar artikel]
Als je verse koffiebonen koopt voor in je koffiemachine thuis, gebruik je niet meteen de hele zak of koop je misschien meerdere zakken tegelijkertijd om te besparen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit en de smaak van die koffiebonen goed bewaard blijven als de zak al open is? En hoe bewaar je gesloten zakken het best? Koffie-expert Raf Van Den Bruel geeft tips die gelden voor zowel bonen uit de supermarkt als bonen van een lokale branderij. [naar artikel]
Als je verse koffiebonen koopt voor in je koffiemachine thuis, gebruik je niet meteen de hele zak of koop je misschien meerdere zakken tegelijkertijd om te besparen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit en de smaak van die koffiebonen goed bewaard blijven als de zak al open is? En hoe bewaar je gesloten zakken het best? Koffie-expert Raf Van Den Bruel geeft tips die gelden voor zowel bonen uit de supermarkt als bonen van een lokale branderij. [naar artikel]
Aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Dat is alvast wat Alain Ducasse gedacht moet hebben. Na tientallen restaurants heeft de Franse sterrenchef onlangs ook een koffiebar in Parijs en Londen geopend. Of de koffie lekker is, is niet gekend. De klanten hebben het namelijk maar over een ding: het prijskaartje. Alain Ducasse De koffiebar Le Café […] Het bericht Bizar. Sterrenchef vraagt 17,50 euro voor een kopje koffie verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Koffie is de laatste tien jaar nooit zo duur geweest als nu. Een kilo koffiebonen kost bijna 5 euro. Dat is dubbel zoveel als begin dit jaar. De koffiebranders zeggen dat ze dat wel moeten doorrekenen aan de klant. Binnenkort betalen we dan ook een paar cent meer voor een kopje koffie en enkele tientallen centen meer voor een pakje van 250 gram gemalen koffie in de supermarkt. Maar hoe komt het nu dat de prijs de hoogte in schiet? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt het hierboven uit. [naar artikel]
Na een lange periode van droogte worden de Braziliaanse koffieboeren plots geconfronteerd met vorst. Een ramp voor het land dat meer dan een derde van alle koffiebonen ter wereld levert. “Als de trend aanhoudt, is het niet uitgesloten dat een kopje koffie binnen zes à twaalf maanden duurder wordt.” [naar artikel]
Word je ‘s ochtends ook graag wakker met je kop koffie? Geniet er dan nog even van, want de bonen voor jouw favoriete espresso of cappuccino worden belaagd door schimmels, kevers en... klimaatverandering. Wetenschappers zijn bezig met een race tegen de klok voor oplossingen om de koffieboon te beschermen. Wat betekent dat precies voor het kopje zwarte goud? En zijn alle koffiebonen even hard bedreigd? [naar artikel]
Klimaatomstandigheden die de koffieoogsten negatief beïnvloeden, komen de laatste veertig jaar steeds vaker voor. Dat zet ons kopje koffie behoorlijk onder druk, stellen Australische onderzoekers. The post Klimaat maakt koffie schaarser en duurder appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Wie na het ontwaken meteen een kopje koffie naar binnen giet, denkt daar in het vervolg misschien beter twee keer over na. Hierdoor wordt de stimulerende werking van cafeïne mogelijk teniet gedaan en wordt je lichaam misschien wel tolerant aan het verkwikkende goedje. Je stelt je eerste kopje met andere woorden beter wat langer uit. [naar artikel]
De prijzen van robusta-koffie en cacao hebben vrijdag nieuwe recordhoogtes bereikt. [naar artikel]
De prijzen van robusta-koffie en cacao hebben vrijdag nieuwe recordhoogtes bereikt. [naar artikel]
Eten en drinken tegelijk. Dat is een kopje koffie bestellen bij de nieuwe pop-upwinkel Aroma in de Hasseltse binnenstad. Een dikke 40 minuten heb je om de koffie uit te drinken en het bekertje op te knabbelen (voor het wak wordt...). [naar artikel]
De prijzen van vooral arabicakoffie op de wereldmarkt zijn verdubbeld sinds begin februari. In januari kostten de bonen nog 100 dollarcent per pound (0,45 kilo). Inmiddels moet daar 200 dollarcent (1,44 euro) voor worden betaald. [naar artikel]
Wie koffie uit een glad kopje drinkt, beoordeelt de warme drank als zoeter dan wanneer de koffie uit bijvoorbeeld een keramisch kopje komt met een ruwere structuur. Dat blijkt uit onderzoek van het team van de Braziliaanse onderzoekster en psychologe Fabiana Carvalho, verbonden aan de universiteit van Campinas. [naar artikel]
Wedden dat jouw kop koffie er deze ochtend niet zo mooi uitzag als dit? Een tiener uit Singapore maakt van een gewoon kopje koffie prachtige... [naar artikel]
Op zondag 1 oktober is het ‘Internationale dag van de Koffie’. Wij trokken de straat op om gratis koffie uit te delen en vroegen enkele Limburgse shoppers hoe zij het liefst hun kopje drinken. [naar artikel]
Voor velen onder ons is koffie een dagelijks genot. Sommigen houden van een warm kopje, anderen van een koud. Toch kies je volgende keer beter voor de warme koffie. Dat blijkt uit een Amerikaanse vergelijkende studie. Testen en vergelijken Voor de studie werden zes koffies onder de loep genomen. Een variëteit uit Brazilië, Colombia, Myanmar, […] Het bericht Kopje koffie? Kies liever voor warm dan koud! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wiskundigen hebben bekeken wat er precies gebeurd in een koffiemachine en dat kan koffiedrinkers helpen om een perfect kopje koffie te maken. [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.