Wild is weer helemaal hip en trending want het wildseizoen is volop aan de gang. Hét moment bij uitstek om te genieten van heerlijke klassiekers met een lekker stukje vlees. Voor wie het deze herfst net iets spannender wil, serveren we jullie alvast deze drie vleesgerechten met een kwinkslag. Succes gegarandeerd! [naar artikel]
Everzwijn-wat? Wel, mijnheer Parmentier maakte er in de 18de eeuw zijn missie van om de aardappel populair te maken bij de Frankse bevolking. Tot... [naar artikel]
Kook je voor het hele gezin, maar hebben de volwassenen zin in iets pittigers? Start met pompoen voor klein en groot, maar werk het in de ene ovenschotel af met schimmelkaas en in de andere met jonge. De twee versies kunnen zelfs samen in dezelfde schotel. [naar artikel]
De hele lente en zomer dromen we ervan, en nu is het eindelijk zover: het wildseizoen is geopend! En omdat dat gevierd moet worden, halen we er... [naar artikel]
Doe ons aan een wildgerecht als dit denken en het water komt ons instant in de mond. De everzwijnragout is een smaakbom, de porto maakt van de jus... [naar artikel]
Het worden drukke weken voor de wildverwerkingsbedrijven, want het wildseizoen is begonnen. Ook wildhandelaar Willy Buvens uit Bekkevoort levert nu volop wild aan supermarkten en restaurants. Naast het wild dat in België wordt geschoten, komt 80 procent uit het buitenland om aan de vraag te kunnen voldoen. [naar artikel]
De gummibeertjes van het Amerikaanse merk Sugarfina zijn een trend vanjewelste aan de overkant van de oceaan. Voor hun snoepjes gemaakt van rosé en zelfs champagne van Dom Pérignon zijn er soms lange wachtlijsten, maar bij PopSugar gaan ze zelf aan de slag om het luxueuze lekkers te maken. Verwarm een glas rosé in een kom in de microgolfoven, voeg vervolgens een halve kop kristalsuiker, gelatine in poedervorm en wat extra rosé toe. Roer het daarna goed en laat voorzichtig met een pipet de vloeistof in de beertjesvorm lopen. Wie dat wil kan ook nog een drupje kleurstof toevoegen en 4 tot 6 druppels Sparkling Wine candy flavoring oil (online te vinden). Stop alles voor twee uurtjes in de koelkast en dan heb je een leuke verrassing voor als je nog eens een feestje geeft. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.