20:43 Vlaamse boeren krijgen 10 procent van hun groenten en fruit niet verkocht omdat die niet voldoen aan de strenge visuele eisen. Ze zijn te krom, te klein of te bultig. [naar artikel]
10:46 Net op het moment dat Colruyt gevoelig minder ‘rode prijzen’ gaat tonen, pakt concurrent Delhaize uit met een rodeprijzenoffensief. [naar artikel]
Als de prijs van een product in de rekken verschilt met de prijs aan de kassa, dan geldt altijd de laagste prijs. "Het is verboden verschillende prijzen aan te duiden voor eenzelfde artikel. De winkel moet je het verschil terugbetalen." Lien Meurisse van de FOD Economie reageert bij "De Inspecteur" (Radio2) na de getuigenis van Niels. Hij merkt drie keer na elkaar zulke prijsverschillen op in zijn supermarkt. [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
De winkelrekken puilen tegenwoordig uit van de zakken granola, van goedkoop tot peperduur. Maar is het populaire ontbijt wel zo gezond als de reclame ons wil doen geloven? “Hou drie dingen goed in de gaten”, waarschuwt diëtist Michael Sels. [naar artikel]
Meer dan een derde van de groenten en het fruit die in Europa geproduceerd worden, komen nooit in de winkelrekken terecht omdat ze een rare vorm of de verkeerde grootte hebben. Dat blijkt een studie van de universiteit van Edinburgh. Meer consumenten bewust maken van die aantallen zou het problemen kunnen terugdringen, klinkt het. We […] Het bericht Een derde van alle Europese groenten en fruit is “te lelijk” voor winkel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.