Recht op luiheid, geld dat ook in de keuken? Een beetje wel, vinden Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck. Net als veel andere mensen kennen ze momenten waarop ze liever niet te lang in hun keuken staan. [naar artikel]
Gooi je vlechtkunsten in de strijd in de keuken en pimp de Paastafel met een traditioneel gevlochten brood. Wat heb je nodig:1 rol kant-en-klaar [naar artikel]
Als er één ding is dat wij Belgen kunnen, dan is het wel wafels bakken. Zet de bloemsuiker deze keer eens aan de kant en pimp je wafel met ijs en [naar artikel]
De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]
Met Maria-Lichtmis in aantocht op 2 februari zetten we graag pannenkoeken op ons menu. Niet voldoende tijd om ze zelf te bakken of mislukken ze steeds? Patissier en Bake Off-jurylid Herman Van Dender test 10 verschillende kant-en-klare pannenkoeken uit voor jou: “deze zijn absoluut niet aangenaam om in te bijten.” Voor wie toch liever zin heeft in een versgebakken pannenkoek, deelt Van Dender zijn exclusief recept. “Het deeg moet in je mond smelten.” [naar artikel]
Gebrek aan inspiratie, niks trendy in huis of gewoon zin in iets bijzonders? Dan komt een kant-en-klare box voor de aankleding van je tafel ongetwijfeld van pas. Een hele hoop party planners pakken ermee uit, in de hoop hun dramatisch jaar nog een beetje goed te maken. Je kunt de boxen kopen of huren, inclusief servies. Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht uit wat je krijgt voor je geld en of dat de moeite loont. [naar artikel]
Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]
De Lommelse fietsvrienden Leo swinnen en Dirk Van Bun lanceren 2 gratis fietsgidsen die worden verdeeld in Limburg en Antwerpen. Ze bevatten 97 kant-en-klare fietsroutes die gebruik maken van de bestaande knooppunten op het fietsroutenetwerk. [naar artikel]
Nu de geschreven media hun inkomsten zien teruglopen, schiet dure onderzoeksjournalistiek er steeds vaker bij in. De Nederlandse topjournalist Eric Smit (45) begon zelf een platform, dat kant-en-klare onderzoeksartikelen levert aan de Volkskrant en Vrij Nederland. [naar artikel]
Uren zweten in de keuken? Als het van Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland afhangt, is dat verleden tijd. Deze twee besties benadrukken in hun kookboek Onweerstaanbaar, kant-en-klaar dat bereide gerechten uit de supermarkt er net zo heerlijk kunnen uitzien én smaken als wanneer je zelf aan de slag gaat. Speciaal voor ons maakten ze een feestmenu met vijf klassiekers uit het warenhuis. [naar artikel]
Wie zin heeft in een frisse cocktail, hoeft zijn luie zetel niet meer uit. Met Need a Drink?, een origineel initiatief van Nicolas Oorts en David Vanheesbeke, levert fietskoerierdienst Deliveroo kant-en-klare cocktails aan huis. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
De pure keuken van Pascale Naessens kan u vanaf vandaag in minder dan drie minuten op uw bord toveren. Samen met Delhaize lanceert de... [naar artikel]
Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]
Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Nog maar een paar weken en Yust in Berchem is klaar. Yust is een innovatief design- en huisvestingsproject dat samenwonen stimuleert en sociaal isolement wil tegengaan. Opvallend: u kunt er kant en klare kamers huren voor slechts een paar maanden. [naar artikel]
De brandweer van Kortrijk werd vannacht opgeroepen voor een uitslaande keukenbrand. De eigenaar van een pand had rond 4 uur 's morgens zijn frietketel aangezet om nog iets te eten. Maar nog voor hij iets kon bereiden, viel de man in slaap in de zetel. Even later stond de frietketel in brand. Hij probeerde de vlammen te blussen met water, maar dat had een omgekeerd effect. In een mum van tijd stond de keuken in lichterlaaie. [naar artikel]
De pure keuken van Pascale Naessens kan u vanaf vandaag in minder dan drie minuten op uw bord toveren. Samen met Delhaize lanceert de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.