Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond

05/12/2021 - 12:10
"Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Makkelijkste ‘kookboek’ ooit: met deze tips pimp je kant-en-klare gerechten uit de supermarkt (11/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Recht op luiheid, geld dat ook in de keuken? Een beetje wel, vinden Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck. Net als veel andere mensen kennen ze momenten waarop ze liever niet te lang in hun keuken staan. [naar artikel]


2. Vlecht je gerecht: zo maak jij je eigen Paasbrood (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gooi je vlechtkunsten in de strijd in de keuken en pimp de Paastafel met een traditioneel gevlochten brood. Wat heb je nodig:1 rol kant-en-klaar [naar artikel]


3. Pimp die wafel: 3x toppings (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Als er één ding is dat wij Belgen kunnen, dan is het wel wafels bakken. Zet de bloemsuiker deze keer eens aan de kant en pimp je wafel met ijs en [naar artikel]


4. Kan kant-en-klare rode kool lekker zijn? Luc Bellings proeft 10 bokalen en deelt een 9/10 uit: “Een goedkoop topproduct voor in de voorraadkast” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]


5. Sterrenchef Marcelo Ballardin proeft kant-en-klare hamburgers uit de supermarkt: “Is dit rundvlees? Het ziet geelgroen en smaakt naar niks” (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]


6. Nvidia krijgt klappen op de beurs: wat is er aan de hand? ‘Wauw-effect lijkt af te nemen’ (21/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. "Dit ziet er niet uit, maar het smaakt onverwacht goed": sterrenchef Luc Bellings proeft (en pimpt) kant-en-klare feestbereidingen uit de supermarkt (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]


8. Bake-off jurylid Herman Van Dender beoordeelt 10 kant-en-klare pannenkoeken en deelt meermaals een 3/10 uit: “Het lijkt wel alsof je op kauwgom kauwt” (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met Maria-Lichtmis in aantocht op 2 februari zetten we graag pannenkoeken op ons menu. Niet voldoende tijd om ze zelf te bakken of mislukken ze steeds? Patissier en Bake Off-jurylid Herman Van Dender test 10 verschillende kant-en-klare pannenkoeken uit voor jou: “deze zijn absoluut niet aangenaam om in te bijten.” Voor wie toch liever zin heeft in een versgebakken pannenkoek, deelt Van Dender zijn exclusief recept. “Het deeg moet in je mond smelten.” [naar artikel]


9. Kant-en-klare boxen met decoratie en servies veroveren de feesttafel: “Een betaalbare manier om je tafel tot in de puntjes verzorgen” (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Gebrek aan inspiratie, niks trendy in huis of gewoon zin in iets bijzonders? Dan komt een kant-en-klare box voor de aankleding van je tafel ongetwijfeld van pas. Een hele hoop party planners pakken ermee uit, in de hoop hun dramatisch jaar nog een beetje goed te maken. Je kunt de boxen kopen of huren, inclusief servies. Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht uit wat je krijgt voor je geld en of dat de moeite loont. [naar artikel]


10. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]


11. ‘Wauw-effect lijkt af te nemen’: gedaalde beurswaarde van Nvidia toont dat ook voor AI de bomen niet tot in de hemel groeien (21/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Lommelse fietsvrienden verspreiden 97 kant- en-klare traptrips, met oog voor drank- en eetpauzes (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)

De Lommelse fietsvrienden Leo swinnen en Dirk Van Bun lanceren 2 gratis fietsgidsen die worden verdeeld in Limburg en Antwerpen. Ze bevatten 97 kant-en-klare fietsroutes die gebruik maken van de bestaande knooppunten op het fietsroutenetwerk. [naar artikel]


13. Follow the Money levert kant-en-klare onderzoeksartikelen (05/04/2019 - De Morgen)

Nu de geschreven media hun inkomsten zien teruglopen, schiet dure onderzoeksjournalistiek er steeds vaker bij in. De Nederlandse topjournalist Eric Smit (45) begon zelf een platform, dat kant-en-klare onderzoeksartikelen levert aan de Volkskrant en Vrij Nederland. [naar artikel]


14. Geen zin om uren te zwoegen in de keuken? Zo tover je bereide gerechten uit de supermarkt om tot een prachtig feestmaal (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Uren zweten in de keuken? Als het van Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland afhangt, is dat verleden tijd. Deze twee besties benadrukken in hun kookboek Onweerstaanbaar, kant-en-klaar dat bereide gerechten uit de supermarkt er net zo heerlijk kunnen uitzien én smaken als wanneer je zelf aan de slag gaat. Speciaal voor ons maakten ze een feestmenu met vijf klassiekers uit het warenhuis. [naar artikel]


15. Duo levert kant-en-klare cocktails aan huis (04/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Wie zin heeft in een frisse cocktail, hoeft zijn luie zetel niet meer uit. Met Need a Drink?, een origineel initiatief van Nicolas Oorts en David Vanheesbeke, levert fietskoerierdienst Deliveroo kant-en-klare cocktails aan huis. [naar artikel]


16. Groentekok test 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en buist bijna de helft: "Dit is echt een chemische mix” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


17. Pascale lanceert Kant-en-klare maaltijden zonder extra bewaarmiddelen (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

De pure keuken van Pascale Naessens kan u vanaf vandaag in minder dan drie minuten op uw bord toveren. Samen met Delhaize lanceert de... [naar artikel]


18. Kant-en-klare maaltijden over het algemeen gezond, maar u eet ze het best niet elke dag (05/12/2018 - VRT NWS)

Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]


19. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


20. Groentekok proeft 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en deelt als hoogste score een 7/10 uit: “Smaak van echte tomaten” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


21. Huisvestingsproject met kant en klare kamers moet samenwonen stimuleren (17/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Nog maar een paar weken en Yust in Berchem is klaar. Yust is een innovatief design- en huisvestingsproject dat samenwonen stimuleert en sociaal isolement wil tegengaan. Opvallend: u kunt er kant en klare kamers huren voor slechts een paar maanden. [naar artikel]


22. Man uit Kortrijk valt in slaap terwijl frietketel vuur vat, keuken brandt volledig uit (05/08/2021 - VRT NWS)

De brandweer van Kortrijk werd vannacht opgeroepen voor een uitslaande keukenbrand. De eigenaar van een pand had rond 4 uur 's morgens zijn frietketel aangezet om nog iets te eten. Maar nog voor hij iets kon bereiden, viel de man in slaap in de zetel. Even later stond de frietketel in brand. Hij probeerde de vlammen te blussen met water, maar dat had een omgekeerd effect. In een mum van tijd stond de keuken in lichterlaaie. [naar artikel]


23. Pascale Naessens lanceert kant-en-klare maaltijden zonder extra bewaarmiddelen (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

De pure keuken van Pascale Naessens kan u vanaf vandaag in minder dan drie minuten op uw bord toveren. Samen met Delhaize lanceert de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!