Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is. [naar artikel]
Gezond eten aanmoedigen. Dat is wat supermarktketen Delhaize vanaf midden mei gaat doen met een nieuw project waarbij 11.000 personeelsleden van 11 bedrijven een deel van hun brutoloon kunnen omzetten in voeding. Wie meedoet met ‘Healthy Ucoins’ krijgt drie maanden lang 20 procent korting op gezonde voeding. [naar artikel]
Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is. [naar artikel]
Sinds we een pandemie moesten doorstaan, is ons immuunsysteem een hot topic. Veel is al gezegd en geschreven. Maar veel ervan is onzin. Kan je je immuunsysteem echt boosten met supplementen? En is het een slecht teken als je vaak ziek bent? Twee immunologen vertellen wat je moet weten en vooral: welke quatsch de ronde doet. “Zonde om aan dit product geld uit te geven.” [naar artikel]
Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn. Het is belangrijk om zowel je darmen, je immuunsysteem en je brein zo gezond mogelijk te houden. Ook je huid wordt beïnvloed door wat je eet. Huidtherapeut Karoline Van de Mergel geeft acht voedingstips voor een gezonde en stralende huid. Met een eigen skincare clinic in Oostende, een […] Het bericht 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Waarin moet je zoal beleggen als er een recessie op komst is? In bedrijven en sectoren die onmisbaar zijn? Zoals de voedingsindustrie? Eten moet toch iedereen, of het nu crisis is of niet. Maar wie écht goed wil scoren, houdt best ook rekening met een belangrijke duurzame trend; die van de stijgende vraag naar gezonde voeding. Hoe kan je daarop inspelen als belegger? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen. Die heeft net voor zijn eigen portefeuille aandelen gekocht van een onderneming in alternatieve voeding waarvan de aandelenkoers met 90 procent is gedaald. [naar artikel]
Vanavond komt Njam!-chef Steffi Vertriest in het Kaffee van Antwerpen praten over gezonde voeding. In een Facebook live interview zal ze ook uw vragen over gezond eten beantwoorden. Stel alvast uw vraag via onze Facebookpagina. [naar artikel]
In steeds meer Vlaamse buurten is er een overvloed aan ongezonde voeding, terwijl op andere plaatsen de beschikbaarheid van gezonde voeding ondermaats is. Die dubbele evolutie, naar zowel meer zogenaamde voedselmoerassen als -woestijnen, maakt het moeilijker om er in Vlaanderen gezonde voedingsgewoonten op na te houden, besluit Sciensano in een studie. [naar artikel]
Binnen het thema ‘Wel in je vel?’' zullen de kinderen van het eerste leerjaar van De Sprong leren over gezonde voeding. Wat is een gezonde maaltijd? Mag ik iedere dag een koekje eten? Wat als ik geen vlees lust? Hoe vaak moet je sporten? Een heleboel vragen waar de leerlingen van juf Elke en juf Veerle de komende tijd een antwoord op zullen krijgen tijdens interactieve activiteiten. [naar artikel]
Bij de steeds uitbreidende fiscale voordelen die werkgevers aan hun werknemers aanbieden, komt mogelijk ook een aanbod aan gezonde voeding. Delhaize geeft 11.000 werknemers, van het eigen bedrijf maar ook van Telenet en BNP Paribas Fortis, de mogelijkheid om met 20% korting gezonde voeding te kopen. Zou je meedoen? Of wil je toch wel zélf beslissen waar je je loon uitgeeft? [naar artikel]
Praktische vuistregels voor gezonde voeding, met voor elk voedingsmiddel de hoeveelheid die je ervan hoort te eten. Dat biedt de Hoge Gezondheidsraad met zijn nieuwe advies. Maar heeft het eigenlijk wel nut om ons constant met allerlei regeltjes om de oren te slaan? ‘Ik betwijfel of mensen die porties nu echt gaan wegen en volgen.’ [naar artikel]
De Australische Jessica Sepel (27) is een gevierd auteur van dieetboeken en voedingsspecialist, maar ze geeft toe dat er jarenlang een flinke schaduwzijde was aan haar succes. Zo kampte ze naar eigen zeggen met orthorexia, een obsessie voor gezonde voeding. Nu heeft ze opnieuw van eten leren genieten en wil ze anderen die met dezelfde problematiek geconfronteerd worden advies geven. [naar artikel]
Loes Neven is senior stafmedewerker gezonde voeding bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]
Reclamecampagnes voor gezonde voeding werken vaak slecht bij lager opgeleide mensen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek en bevestigt het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Je moet de vraag durven te stellen of al die campagnes nodig zijn.” [naar artikel]
Gezond eten aanmoedigen. Dat is wat supermarktketen Delhaize vanaf midden mei doet met het ‘healthy Ucoins-project’, waarin 11.000 personeelsleden van 11 bedrijven een deel van hun brutoloon kunnen omzetten in gezonde voeding. Het proefproject houdt voor de betrokken mensen 20 procent korting in op gezond voedsel en zal drie maanden lopen. [naar artikel]
Wereldwijd eten 370 miljoen kinderen elke dag een gezonde maaltijd op school. Ondertussen leren ze over het belang van gezonde voeding en proeven ze van diverse groenten en fruit. De Verenigde Naties willen nog meer landen aansporen om deze kans op een goede start te benutten. [naar artikel]
Hoe je het ook draait of keert: gezonde voeding geeft vaak niet hetzelfde voldane gevoel dat je krijgt na het eten van zoute, suikerachtige of... [naar artikel]
Voor elke 10 meter ongezonde voeding, is er in de gemiddelde Vlaamse supermarkt slechts 3,6 meter gezonde voeding. Dat blijkt uit een studie bij Sciensano. ‘De winstmarge op koekjes is nu eenmaal groter dan die op groenten en fruit.’ [naar artikel]
Tibo (23) en Nieke (28) leerden elkaar kennen in de fitness.Ze hechten allebei veel belang aan gezonde voeding. “Jammer dat dat zoveel duurder is dan ongezonde voeding”, klinkt het. Hoeveel bedraagt hun eetbudget? En hoe zorgen ze ervoor dat ze wel gezond eten, maar geen fortuin uitgeven? “Wij zijn grote voorstanders van diepvriesfruit: het is goedkoper, verser én vraagt minder werk.” [naar artikel]
Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
Tijdens een avond uit of op een slechte dag halen we wel eens frietjes of pizza, maar dat doen we beter niet te vaak. Uit onderzoek blijkt dat drie keer per week fastfood eten slecht is voor de mentale gezondheid. Nutritional Neuroscience voerde een analyse uit bij jongeren tussen 18 en 29 jaar die drie […] [naar artikel]
Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.