Dieter Coppens (44) opent vanaf 16 maart de deuren van het nieuwe ‘Restaurant Misverstand’ op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen deze mensen regelmatig te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil ‘Restaurant Misverstand’ verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Al vloeiden er ook tranen van geluk.” [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Ik vergeet geregeld dingen en door alles van nu van zo dichtbij mee te maken vraag ik me weleens af of het de ziekte is.” [naar artikel]
Het reilen en zeilen van een restaurant in Mechelen waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie kreeg, met Seppe Nobels als de bezielende chef-kok en met Dieter Coppens, die na ‘Down the Road’ opnieuw luisterend oor en gastheer is. Dat wordt straks ‘Restaurant Misverstand’, de opvallende nieuwkomer in het tv-voorjaar van 2022 dat Eén vandaag officieel voorstelt. “We willen laten zien waar zij wel nog toe in staat zijn”, vertelt Coppens. [naar artikel]
Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels openen woensdag het allereerste restaurant in ons land waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft gekregen. Én ze hebben er voor Eén een programma over gemaakt: Restaurant misverstand. “Neen, dit is géén uitlachtelevisie. Dit is broodnodig. Het moet maar eens gedaan zijn met dat taboe rond dementie en die hatelijke houding van ons allemaal om die mensen naar het hoekje van de maatschappij te duwen.” [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.