RESTOWIJZER. Na een weekendje kokkerellen voor kerst en eindejaar is het je gegund om de kookpotten even achterwege te laten. Waarom niet meteen genieten van een familie-uitje in eigen land? Deze week geeft HLN vijf adresjes in Vlaanderen waar je lekker kan gaan brunchen om de familiedag te beginnen met een gevulde maag. [naar artikel]
Een torentje van goudbruine pancakes waar de honing van af druipt. Voeg slagroom en aardbeien toe en je maakt een dessert (of een zondags ontbijt) om 'u' tegen te zeggen. [naar artikel]
Quite Frankly serveert geen croissant bij het ontbijt, maar pancakes. En voor de lunch eet je er geen croque monsieur, maar een Sloppy Joe. Aan Klapdorp opende zopas een American diner, de eerste in Antwerpen. [naar artikel]
De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]
Horeca-uitbaters aan de kust kunnen opgelucht ademhalen. Nadine W., beter bekend als ‘de schrik van de horeca’, zal zich de komende vijf jaar moeten behelpen met gevangeniskost. ‘Er is haar een advocaat aangeboden, maar ze weigerde. Dat is haar keuze.’ [naar artikel]
Haar onverzorgde haren en uitgemergelde gezicht verraden structurele armoede, haar blik toont wantrouwen, haar parlée is onverstaanbaar. Tafelschuimster Nadine W. (49) moest deze week in Kortrijk, Gent én Brugge “voor de elfendertigste keer” voor de strafrechter verschijnen. Jarenlang dakloos, sinds kort in de cel, omdat ze na een jeugd vol psychoses en miserie steevast zonder te betalen Vlaamse horecazaken afschuimt. “Zonder geld kan ik mijn leven toch niet omgooien?” [naar artikel]
Haar onverzorgde haren en uitgemergelde gezicht verraden structurele armoede, haar blik toont wantrouwen, haar parlée is onverstaanbaar. Tafelschuimster Nadine W. (49) moest deze week in Kortrijk, Gent én Brugge “voor de elfendertigste keer” voor de strafrechter verschijnen. Jarenlang dakloos, sinds kort in de cel, omdat ze na een jeugd vol psychoses en miserie steevast zonder te betalen Vlaamse horecazaken afschuimt. “Zonder geld kan ik mijn leven toch niet omgooien?” [naar artikel]
Ongeacht het weer: een croque-monsieur smaakt altijd. Waar de ene het getoaste brood met kaas en hesp het liefst met ketchup eet, verkiest de andere mayonaise. “Voor mij zijn beide sauzen onmisbaar”, vindt sterrenchef Luc Bellings wanneer hij langs 5 zaken aan de kust passeert om het gerecht te gaan testen. “En de verhouding tussen kaas en hesp moet perfect zijn.” Kunnen de versies aan de kust zijn kritische smaakpapillen bekoren? [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.