Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van American pancakes tot XXL croque monsieurs, vijf adresjes om te brunchen na een intensief kerstweekend

23/12/2021 - 14:34
"RESTOWIJZER. Na een weekendje kokkerellen voor kerst en eindejaar is het je gegund om de kookpotten even achterwege te laten. Waarom niet meteen genieten van een familie-uitje in eigen land? Deze week geeft HLN vijf adresjes in Vlaanderen waar je lekker kan gaan brunchen om de familiedag te beginnen met een gevulde maag."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van American pancakes tot XXL croque monsieurs, vijf adresjes om te brunchen na een intensief kerstweekend (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

RESTOWIJZER. Na een weekendje kokkerellen voor kerst en eindejaar is het je gegund om de kookpotten even achterwege te laten. Waarom niet meteen genieten van een familie-uitje in eigen land? Deze week geeft HLN vijf adresjes in Vlaanderen waar je lekker kan gaan brunchen om de familiedag te beginnen met een gevulde maag. [naar artikel]


2. Feestje bij het ontbijt: American pancakes met aardbeien (27/07/2016 - De Morgen)

Een torentje van goudbruine pancakes waar de honing van af druipt. Voeg slagroom en aardbeien toe en je maakt een dessert (of een zondags ontbijt) om 'u' tegen te zeggen. [naar artikel]


3. Met Quite Frankly opent eerste American diner in Antwerpen: geen croissants bij ontbijt, wel pancakes (13/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Quite Frankly serveert geen croissant bij het ontbijt, maar pancakes. En voor de lunch eet je er geen croque monsieur, maar een Sloppy Joe. Aan Klapdorp opende zopas een American diner, de eerste in Antwerpen. [naar artikel]


4. Kaasmeester Frederic Van Tricht proeft croque-monsieurs aan de kust: “Veel gegeten, maar blijf toch op mijn honger zitten” (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)

De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]


5. ‘5 jaar cel voor een paar broodjes en croque-monsieurs? Er zijn mensen die ergere dingen doen’ (26/07/2019 - De Morgen)

Horeca-uitbaters aan de kust kunnen opgelucht ademhalen. Nadine W., beter bekend als ‘de schrik van de horeca’, zal zich de komende vijf jaar moeten behelpen met gevangeniskost. ‘Er is haar een advocaat aangeboden, maar ze weigerde. Dat is haar keuze.’ [naar artikel]


6. De vrouw die uit noodzaak altijd gratis croque-monsieurs eet (08/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Haar onverzorgde haren en uitgemergelde gezicht verraden structurele armoede, haar blik toont wantrouwen, haar parlée is onverstaanbaar. Tafelschuimster Nadine W. (49) moest deze week in Kortrijk, Gent én Brugge “voor de elfendertigste keer” voor de strafrechter verschijnen. Jarenlang dakloos, sinds kort in de cel, omdat ze na een jeugd vol psychoses en miserie steevast zonder te betalen Vlaamse horecazaken afschuimt. “Zonder geld kan ik mijn leven toch niet omgooien?” [naar artikel]


7. In het zog van Nadine W. (49), de vrouw die uit noodzaak altijd gratis croque-monsieurs eet (08/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Haar onverzorgde haren en uitgemergelde gezicht verraden structurele armoede, haar blik toont wantrouwen, haar parlée is onverstaanbaar. Tafelschuimster Nadine W. (49) moest deze week in Kortrijk, Gent én Brugge “voor de elfendertigste keer” voor de strafrechter verschijnen. Jarenlang dakloos, sinds kort in de cel, omdat ze na een jeugd vol psychoses en miserie steevast zonder te betalen Vlaamse horecazaken afschuimt. “Zonder geld kan ik mijn leven toch niet omgooien?” [naar artikel]


8. Luc Bellings proeft croque-monsieurs aan de kust en deelt een 1/10 uit: “Dit is een van de allerslechtste croques die ik ooit voorgeschoteld kreeg” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer: een croque-monsieur smaakt altijd. Waar de ene het getoaste brood met kaas en hesp het liefst met ketchup eet, verkiest de andere mayonaise. “Voor mij zijn beide sauzen onmisbaar”, vindt sterrenchef Luc Bellings wanneer hij langs 5 zaken aan de kust passeert om het gerecht te gaan testen. “En de verhouding tussen kaas en hesp moet perfect zijn.” Kunnen de versies aan de kust zijn kritische smaakpapillen bekoren? [naar artikel]


9. Luc Bellings proeft croque-monsieurs, en deelt een 1/10 uit: “Ik denk dat zelfs een chirurg het brood niet dunner kan snijden” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!