Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Luc Bellings proeft croque-monsieurs aan de kust en deelt een 1/10 uit: “Dit is een van de allerslechtste croques die ik ooit voorgeschoteld kreeg”

06/08/2022 - 11:11
"Ongeacht het weer: een croque-monsieur smaakt altijd. Waar de ene het getoaste brood met kaas en hesp het liefst met ketchup eet, verkiest de andere mayonaise. “Voor mij zijn beide sauzen onmisbaar”, vindt sterrenchef Luc Bellings wanneer hij langs 5 zaken aan de kust passeert om het gerecht te gaan testen. “En de verhouding tussen kaas en hesp moet perfect zijn.” Kunnen de versies aan de kust zijn kritische smaakpapillen bekoren?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Luc Bellings proeft croque-monsieurs, en deelt een 1/10 uit: “Ik denk dat zelfs een chirurg het brood niet dunner kan snijden” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


2. Kaasmeester Frederic Van Tricht proeft croque-monsieurs aan de kust: “Veel gegeten, maar blijf toch op mijn honger zitten” (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)

De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]


3. Luc Bellings proeft ‘mosselen natuur' aan de kust en deelt zelfs één 9/10 uit: “Als de kok van de frieten werk had gemaakt, was dit zonder discussie een 10" (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. “Zo’n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk.” [naar artikel]


4. Chef Luc Bellings proeft 15 verschillende purees uit de supermarkt en deelt een 2/10 én een 10/10 uit: “Smeuïge en romige puree” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]


5. Luc Bellings proeft diepvrieskroketten en deelt een 9/10, maar ook een 3/10 uit: “Een waterige hap” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


6. “Ze smaken zoals huisgemaakt”: Luc Bellings proeft aardappelkroketten uit de diepvries en deelt een 9/10 uit (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


7. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste croque-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


8. Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!” (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]


9. Sterrenchef Luc Bellings keurt kaaskroketten aan de kust en deelt zowel een 0 als een 10 uit: “Dit zijn kroketten van de allerslechtste diepvrieskwaliteit” (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meewil, wordt de Belgische kust ook deze zomer opnieuw de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: kaaskroketten, en die konden zowel op veel lof als kritiek rekenen. [naar artikel]


10. “Hier voel ik me ronduit bedrogen”: Luc Bellings proeft visburgers aan de kust en geeft twee keer 0/10 (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aan onze Belgische kust vind je steeds vaker visburgers op de kaart. Daarom gaat Luc Bellings deze week op zoek naar de lekkerste versie in vijf restaurants in Nieuwpoort, Blankenberge, Middelkerke, Oostende en Knokke. Helaas blijkt het gerecht niet overal een klassieker in wording. Hoe moet een visburger wél worden geserveerd? En welk bord kreeg toch lovende woorden? “Hier hebben ze er moeite voor gedaan.” [naar artikel]


11. Sterrenchef Luc Bellings proeft vispannetjes aan de kust en is aangenaam verrast: “Dit is het schoolvoorbeeld van het klassieke recept” (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]


12. Kan kant-en-klare rode kool lekker zijn? Luc Bellings proeft 10 bokalen en deelt een 9/10 uit: “Een goedkoop topproduct voor in de voorraadkast” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]


13. Luc Bellings proeft 5 visburgers aan de kust en kan er maar één smaken: “Dit bord is het duurste, maar doet wel watertanden” (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aan onze Belgische kust vind je steeds vaker visburgers op de kaart. Daarom gaat Luc Bellings deze week op zoek naar de lekkerste versie in vijf restaurants in Nieuwpoort, Blankenberge, Middelkerke, Oostende en Knokke. Helaas blijkt het gerecht niet overal een klassieker in wording. Hoe moet een visburger wél worden geserveerd? En welk bord kreeg toch lovende woorden? “Hier hebben ze er moeite voor gedaan.” [naar artikel]


14. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


15. Luc Bellings keurt coupe aardbeien aan de kust en deelt 2 keer een 9/10 uit: “Deze smeuïge én betaalbare reuzebollen vanille-ijs lepelen lekker weg” (13/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!” [naar artikel]


16. Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit huismerk scoort het best” (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]


17. Luc Bellings proeft pannenkoeken aan de kust en geeft een 0/10: “Dit zijn precies zeemvellen waar je de ruiten mee kan kuisen” (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]


18. “Dit is dé perfecte vol-au-vent”: Luc Bellings proeft 9 vol-au-vents uit de supermarkt en deelt een 10/10 uit (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]


19. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


20. Luc Bellings proeft pannenkoe­ken aan de kust en geeft een 10/10: “Zo heerlijk dat ik mezelf moet bedwingen om geen tweede portie te bestellen” (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]


21. Sterrenchef Luc Bellings niet te spreken over tomaat-garnaal die sommige zaken aan de Belgische kust serveren: "Eén van de allerergste borden tout court die ik al kreeg voorgeschoteld” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: tomaat-garnaal. [naar artikel]


22. Luc Bellings proeft 10 sauzen ‘uit een zakje’: welke champignon- of pepersaus smaakt het best? (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Saus is de finishing touch van een geslaagd feestgerecht. Klassiekers als champignonsaus of pepersaus matchen prima bij een stukje vlees. Maar kun je je gasten blij maken met een kant-en-klare saus ‘uit een zakje’? Sterrenchef Luc Bellings proeft vijf peper- en vijf champignonsauzen uit de winkel én deelt twee recepten om zelf een lekkere saus te serveren. “Dat is echt niet moeilijk.” [naar artikel]


23. De lekkerste vol-au-vent aan de Belgische kust eet je hier volgens Luc Bellings: “Dit is een vol-au-vent volgens het boekje!” (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of de temperaturen nu richting 30 graden gaan of er een frisse wind waait: een lekkere vol-au-vent is een klassieker op de kaart van een brasserie. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? Luc Bellings proeft het gerecht in Oostende, Wenduine, Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort en werpt zijn smaakpapillen in de strijd. Waar is de prijs-kwaliteit het best? “Dit is hét gerecht om de kwaliteit van een restaurant mee te beoordelen.” [naar artikel]


24. “Zelden zo’n lekkere pannenkoeken tegengekomen”: Luc Bellings proeft 5 keer pannenkoeken mikado aan de kust en buist de helft maar geeft één 9/10 (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]


25. Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en vindt niet één, maar twee toppers: “Voor 1,21 euro maak je zelf geen betere” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!