Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Het is een misverstand dat de ene zoutsoort gezonder is dan de andere”: hoeveel zout mogen we eten? En welke soort gebruik je in welk gerecht?

08/02/2022 - 11:14
"Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Het is een misverstand dat de ene zoutsoort gezonder is dan de andere”: hoeveel zout mogen we eten? En welke soort gebruik je in welk gerecht? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


2. “Dieter Coppens? Nee, die werkt hier niet”: chef Didier van ’t Misverstand krijgt geregeld kijkers van ‘Restaurant misverstand’ aan de lijn (16/02/2023 - Het Nieuwsblad)

“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]


3. “Dieter Coppens? Nee, die werkt hier niet”: chef van ’t Misverstand krijgt geregeld kijkers van ‘Restaurant misverstand’ aan de lijn (16/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]


4. ‘Temptation’-verleider Grigor wil een misverstand uit de wereld: “Ik een homo? Ik ben de tel kwijt met hoeveel vrouwen ik al geslapen heb” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben katholiek opgevoed, maar het gebod ‘doe nooit wat onkuisheid is’ lapte ik al vaak aan m’n laars”, lacht verleider Grigor (28). Als de... [naar artikel]


5. ‘Temptation’-verleider Grigor wil een misverstand uit de wereld: “Ik homo? Ik ben de tel kwijt met hoeveel vrouwen ik al geslapen heb” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben katholiek opgevoed, maar het gebod ‘doe nooit wat onkuisheid is’ lapte ik al vaak aan m’n laars”, lacht verleider Grigor (28). Als de... [naar artikel]


6. Alcoholvrije wijn in opmars: maar is dat ook lekker? En hoeveel gezonder is dat dan gewone wijn? (07/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een wijntje bestelt, denkt niet meteen aan de light-versie zoals bij frisdranken of de alcoholvrije versie zoals bij bier. Toch opende met ‘Le Paon Qui Boit’ in Parijs afgelopen week de allereerste alcoholvrije wijnkelder van de stad: het bewijs dat wijnen met minder of zelfs zonder alcohol winnen aan populariteit. Maar zijn ze ook lekker? En zijn ze effectief gezonder? Vinoloog Edo Kruidering en wijnconsultant Frank Donker leggen uit. [naar artikel]


7. “Antidepressivacijfers tonen belang aan van maatregelen rond gebruik” “Antidepressivacijfers tonen belang aan van maatregelen rond gebruik” (28/11/2017 - Metro)

“Het groeiende gebruik van antidepressiva toont het belang aan van maatregelen rond het adequaat gebruik van antidepressiva en andere psychofarmaca, en ruimer, van de versterking van onze geestelijke gezondheidszorg”, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) aan Belga. Uit cijfers van het Riziv blijkt dat zo’n 17.600 Belgische tieners tussen de 11 en […] [naar artikel]


8. "Koudgeperste olie gebruik je het best als smaakmaker, om brood in te dippen en voor te smoren en stoven": welke olie gebruik je voor welk gerecht? (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave legt het uit. “Het meest bepalend voor de smaak van de olie is de bereidingswijze ervan.” [naar artikel]


9. Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstelling bij correct gebruik” (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na het PFOS-schandaal in Zwijndrecht heerst er grote ongerustheid. Dergelijke chemische stoffen worden ook verwerkt in allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Zo stuurden lezers ons de vraag of pannen met anti-aanbaklaag nog wel mogen gebruikt worden, want ook bij de productie van sommige pannen wordt een dergelijke stof aangewend. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) stelt onze lezers gerust: “Wanneer je die pannen correct gebruikt, is er geen risico op blootstelling.” [naar artikel]


10. Brandweer Westhoek waarschuwt voor gebruik van kaarsen: "Gebruik liever LED-kaarsen" (28/12/2021 - VRT NWS)

Brandweer Westhoek waarschuwt voor het gebruik van kaarsen. Zeker in deze periode maken mensen het gezellig met kaarslicht, maar dat brengt de nodige risico's met zich mee. Daarom roept de brandweer op om extra voorzichtig te zijn. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!