Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Het beste Italiaans restaurant ter wereld (buiten Italië) ligt in... Knokke: “Een combinatie van gastronomie en kunst. Laat die Michelinster maar komen”

09/02/2022 - 21:17
"“Het beste Italiaans restaurant ter wereld buiten Italië? Daar kan je van dromen, maar nu is het werkelijkheid. Ongelofelijk.” Gian Carlo Piretti (60) straalt als hij nogmaals beseft dat zijn restaurant de prestigieuze titel in de wacht sleepte. Samen met de Italiaanse sterrenchef Alessandro Breda - een vriend des huizes - maakte Piretti van ‘Gellius’ een trekpleister in Knokke-Heist en ver daarbuiten. Héél ver, blijkt nu. “Het is één van de meest elegante restaurants in Noord-Europa”, zijn experts lovend."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Het beste Italiaans restaurant ter wereld (buiten Italië) ligt in... Knokke: “Een combinatie van gastronomie en kunst. Laat die Michelinster maar komen” (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Het beste Italiaans restaurant ter wereld buiten Italië? Daar kan je van dromen, maar nu is het werkelijkheid. Ongelofelijk.” Gian Carlo Piretti (60) straalt als hij nogmaals beseft dat zijn restaurant de prestigieuze titel in de wacht sleepte. Samen met de Italiaanse sterrenchef Alessandro Breda - een vriend des huizes - maakte Piretti van ‘Gellius’ een trekpleister in Knokke-Heist en ver daarbuiten. Héél ver, blijkt nu. “Het is één van de meest elegante restaurants in Noord-Europa”, zijn experts lovend. [naar artikel]


2. Chef Thijs Vervloet en Colette - De Vijvers bekroond met een tweede Michelinster: “Gastronomie stroomt door mijn bloed” (26/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het culinaire levensverhaal van Thijs Vervloet leest als een sprookje. Op 10 januari 2016 opende de Kempense chef-kok de deuren van restaurant Colette in Westerlo en goed zes jaar later prijken maar liefst twee Michelinsterren op de koksvest van de chef van Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]


3. Restaurant Rossi in Leuven: plastic, gezelligheid en geweldige gastronomie (14/01/2018 - De Morgen)

In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Rossi in Leuven. [naar artikel]


4. Restaurant Moonstone enige nieuwe Bib Gourmand in Limburg: “Verlaagt drempel naar gastronomie” (22/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Moonstone in hotel Stiemerheide in Genk is het enige nieuwe Limburgse restaurant dat van de inspecteurs van de Michelingids een Bib Gourmand kreeg. “Daar zijn we ontzettend blij mee omdat die onderscheiding de drempel naar de gastronomie verlaagt”, zegt directeur Jos Schols. [naar artikel]


5. Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster (22/11/2016 - Het Nieuwsblad)

Twee jonge chefs en poulains van driesterrenchef Peter Goossens die nog maar net een eigen restaurant openden, zien hun werk al bekroond met een Michelinster. Met Castor in Beveren-Leie en Vol-Ver in Marke telt de regio nu vijf sterrenrestaurants. [naar artikel]


6. Dit restaurant heeft al twee jaar een Michelinster, maar is de charme van het oude duivenmelkerscafé niet kwijt (19/11/2017 - De Morgen)

In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Le Pigeon Noir in Ukkel. Favoriet van Jeroen Meus en Bruno Tobback.  [naar artikel]


7. Twee jonge chefs krijgen tweede Michelinster, Antwerps restaurant verliest er één (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Tim Boury (34) en Michaël Vrijmoed (37) zijn allebei jonge chefs, ze hebben allebei een restaurant dat hun naam draagt en ze mogen allebei een fles champagne ontkurken. De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont beide chefs met een tweede Michelinster. Ook Geert van Hecke, die vorig jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet sloot, krijgt opnieuw een ster voor zijn nieuwe restaurant Zet’Joe, Kobe Desramaults haalt met Chambre Séparée zijn eerste ster binnen. [naar artikel]


8. Restaurant Kamo: de enige Japanner in België met een Michelinster, nu al zes jaar lang (28/01/2018 - De Morgen)

In 'Open kaart' bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Kamo in Elsene. [naar artikel]


9. Restaurant Pure C van Sergio Herman krijgt tweede Michelinster (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pure C, het restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, heeft een tweede Michelinster gekregen. "De gerechten zijn er ongemeen boeiend... [naar artikel]


10. Prei met sap van prei Chef Kobe Desramaults kan, euh, nog net iets beter koken dan Jeroen Meus: hij heeft een Michelinster. Desramaults favoriete gerecht op het menu van zijn restaurant In de Wulf - prei met gefermenteerd sap van prei - kwam tot stand dank (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!