“Het beste Italiaans restaurant ter wereld buiten Italië? Daar kan je van dromen, maar nu is het werkelijkheid. Ongelofelijk.” Gian Carlo Piretti (60) straalt als hij nogmaals beseft dat zijn restaurant de prestigieuze titel in de wacht sleepte. Samen met de Italiaanse sterrenchef Alessandro Breda - een vriend des huizes - maakte Piretti van ‘Gellius’ een trekpleister in Knokke-Heist en ver daarbuiten. Héél ver, blijkt nu. “Het is één van de meest elegante restaurants in Noord-Europa”, zijn experts lovend. [naar artikel]
Het culinaire levensverhaal van Thijs Vervloet leest als een sprookje. Op 10 januari 2016 opende de Kempense chef-kok de deuren van restaurant Colette in Westerlo en goed zes jaar later prijken maar liefst twee Michelinsterren op de koksvest van de chef van Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]
In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Rossi in Leuven. [naar artikel]
Moonstone in hotel Stiemerheide in Genk is het enige nieuwe Limburgse restaurant dat van de inspecteurs van de Michelingids een Bib Gourmand kreeg. “Daar zijn we ontzettend blij mee omdat die onderscheiding de drempel naar de gastronomie verlaagt”, zegt directeur Jos Schols. [naar artikel]
Twee jonge chefs en poulains van driesterrenchef Peter Goossens die nog maar net een eigen restaurant openden, zien hun werk al bekroond met een Michelinster. Met Castor in Beveren-Leie en Vol-Ver in Marke telt de regio nu vijf sterrenrestaurants. [naar artikel]
In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Le Pigeon Noir in Ukkel. Favoriet van Jeroen Meus en Bruno Tobback. [naar artikel]
Tim Boury (34) en Michaël Vrijmoed (37) zijn allebei jonge chefs, ze hebben allebei een restaurant dat hun naam draagt en ze mogen allebei een fles champagne ontkurken. De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont beide chefs met een tweede Michelinster. Ook Geert van Hecke, die vorig jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet sloot, krijgt opnieuw een ster voor zijn nieuwe restaurant Zet’Joe, Kobe Desramaults haalt met Chambre Séparée zijn eerste ster binnen. [naar artikel]
In 'Open kaart' bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Kamo in Elsene. [naar artikel]
Pure C, het restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, heeft een tweede Michelinster gekregen. "De gerechten zijn er ongemeen boeiend... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.