Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Melk is goed voor elk. Of tenminste: dat is wat ons vroeger altijd verteld werd. Vandaag zien we veel meer plantaardige ‘melk’ op basis van soja, amandelen, erwten of zelfs aardappelen opduiken in de supermarkt. Zijn die qua voedingswaarden zoveel gezonder? Is de soja die erin verwerkt zit niet kankerverwekkend? En hoe schuim je een perfecte latte met plantaardige melk? Intuïtief eten diëtiste Celien Rombouts van Healthy Habits Celien neemt de plantaardige dranken onder de loep: “Het grote verschil ligt in de hoeveelheid verzadigd vet en de hoeveelheid suiker.” [naar artikel]
Ecologischer dan havermelk, gezonder dan sojamelk. De nieuwste plantaardige melk is gemaakt van aardappelen. Het Zweedse bedrijf Veg of Lund komt met het merk DUG op de proppen: een romig, vegan en plantaardig drankje. Pluspunten genoeg dankzij de patatjes: deze melk zou de beste optie voor jou en de planeet zijn. [naar artikel]
Talrijke tools om de liefde te vinden, maar slechts weinig voor mensen die er een plantaardige levensstijl op na houden. Na Veganific vervoegt... [naar artikel]
HASSELTEen Hasselts koppel opent dit voorjaar in de stad de eerste winkel met plantaardige desserts, allemaal gebakjes en taarten zonder boter, ei en room. De toenemende interesse in vegan en de grote groep mensen met lactose-intolerantie doen hun thuiswinkeltje Peas al goed draaien. Omdat ze ’s lands eerste vegan dessertenwinkel het nodige cachet willen geven, zoeken Els Berx en Davy Rosiak tegen eind januari nog 7.500 euro via crowdfunding. Bij succes worden giften boven de 10 euro beloond met plantaardige gebakjes. [naar artikel]
Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck. [naar artikel]
01:15 Producenten van soja- en rijstmelk moeten geen accijnzen betalen, die van andere plantaardige melk wel. Dat is discriminatie, vinden bedrijven als Danone (Alpro) en Tiptoh. Maar een wetswijziging komt... [naar artikel]
Filmmaatschappij Warner Bros. heeft een hele resem film-, cartoon- en tv-figuren op stal, én ze beschikt over een videogame-afdeling. Een all-star-vechtgame à la Nintendo’s ‘Super Smash Bros.’ was dus een logische keuze. Of, euh, niet dan? We spraken erover met een van de ontwerpers. [naar artikel]
Impossible Foods, de Amerikaanse producent van plantaardige vleesvervangers, verlaagt de supermarktprijzen van haar plantaardige burgers met 20 procent. Zo willen ze de consument overtuigen om vaker naar vleesvervangers terug te grijpen. Het is de tweede prijsverlaging op een maand tijd. De markt voor plantaardige voeding mag dan wel groeiend zijn – mede dankzij de coronacrisis […] The post Impossible Foods maakt plantaardige burgers 20% goedkoper appeared first on Business AM. [naar artikel]
Driekwart van de Belgische consumenten geniet graag van zowel zuivel- als plantaardige producten. FrieslandCampina introduceert met trots twee smaakvolle plantaardige alternatieven: Campina Haver en Campina Almond. Met deze volledig plantaardige drinks speelt Campina in op de groeiende vraag naar variatie. We delen drie recepten om je dag goed mee te beginnen. Deze week: vegan French toast. Benodigdheden voor drie personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Vegan French toast verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck. [naar artikel]
Vergeet de spuuglelijke natuurwinkels, de geitenwollensokken en alles patchouli: steeds meer Belgen omschrijven zichzelf als veganist. Wil jij ook... [naar artikel]
Lekkere vegan frituursnacks zoals een boulet, hamburger of stoofvlees: ze zijn amper te vinden in de meeste frituren. Frituur Lutselus in Diepenbeek maakte er komaf mee en serveert tal van plantaardige snacks. Ze startten onlangs ook met een vegan foodtruck die op vraag tot bij jou komt. [naar artikel]
Ook in 2022 blijft veganisme dé foodtrend. Zo kan je steeds vaker van klassiekers als stoofvlees of chocomousse vegan smullen. Goesting neemt de plantaardige proef op de som: blijft grootmoeders keuken overeind in een vegan jasje? [naar artikel]
De Beyond Burger, de plantaardige hamburger die écht ‘bloedt’, ligt sinds vandaag in de rekken bij Tesco, de grootste supermarktketen van... [naar artikel]
Vergeet de klassieke brokken. Vegan voeding voor huisdieren is een ding. Formule 1-coureur Lewis Hamilton (35) is volledig mee. “Hey jongens, m’n... [naar artikel]
Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’ [naar artikel]
Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Bond Beter Leefmilieu (BBL) en EVA vzw lanceren vandaag het nieuwe bedrijfsnetwerk Next Food Chain. Daarin brengen ze spelers uit de hele voedselketen samen om van plantaardige voeding een vanzelfsprekende keuze te maken. Onder andere Bonduelle en Aoste sloten zich al aan bij het netwerk. [naar artikel]
Na twee jaar onderzoek van de Japanse ‘Dokter Hotdog’ en een team fooddesigners verkoopt Ikea de plantaardige hotdog. Het worstje knakt als een Frankfurter maar is gezonder en duurzamer, en het is de helft goedkoper. Ikea wil als grootste grootkeuken van Europa voortrekker zijn in de shift naar plantaardige voeding. [naar artikel]
California Girls-zangeres Katy Perry (36) kondigde onlangs aan dat ze vegan wordt. Haar poedel Nugget doet mee. Afgelopen zomer zette Formule 1-coureur Lewis Hamilton zijn bulldog Roscoe ook al op plantaardige voeding. Maar is dat wel gezond? En is het überhaupt beter voor het milieu? Dierenarts Joshua Dutré en voedingsexpert en hondenluisteraar Gwen Kuyps weten raad. [naar artikel]
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. [naar artikel]
Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.