Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘Ottolenghi en ik delen dezelfde waarden: zoveel mogelijk groenten op het bord. Ik droom stilletjes van een samenwerking met hem’

16/03/2022 - 11:56
"Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij" (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


2. Koken uit ‘Flavour’ van Ottolenghi: groenten & fruit met nog meer smaak (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]


3. VIDEO. Kookgoeroe Yotam Ottolenghi is in België: de rockster die groenten weer sexy maakte (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]


4. Hoe geraak je makkelijker aan 300 gram groenten per dag? En wat als je niet veel groenten lust? Sandra Bekkari deelt 6 tips (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]


5. Hoe geraak je makkelijker aan 300 gram groenten per dag? Sandra Bekkari deelt 6 tips (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]


6. “De meest ingezonden droom? Nog steeds dezelfde als vroeger”: Bart Peeters en Gloria Monserez openen ‘De droomfabriek’ (23/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe ‘De droomfabriek’ wordt een liveshow in twee delen. Maaike Cafmeyer (50) krijgt een rol als vliegende reporte. En de beertjes kregen een restyling. Presentatoren Bart Peeters (64) en Gloria Monserez (22) blikken vooruit het programma dat dé tv-comeback van het jaar wordt. En we onthullen ook wat de meest gevraagde droom is. [naar artikel]


7. Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]


8. Bestseller-kok Ottolenghi komt eindelijk op de Vlaamse tv (09/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]


9. Nooit meer smakeloze gerechten: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen 5 onmisbare smaakmakers in de keuken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


10. Wereldchef Ottolenghi lanceert kleurrijk servies met designmerk Serax (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]


11. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]


12. Feest op je bord! Hartige beignets met groenten en garnalen (13/09/2016 - De Morgen)

Met suiker of stukjes fruit, zo kennen we doorgaans de beignets. Maar wist je dat je ook hartige beignets kan maken? Gevuld met roze garnalen, wortelen, prei en sojascheuten worden het echte feesthapjes. [naar artikel]


13. Weg met peper en zout: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen onmisbare smaakmakers om je gerechten minder saai te maken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


14. Wat eten we volgende week? 5 recepten die de lente wél al in je bord brengen als dat weer nog tegenzit (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Droom je al van zomerse temperaturen, maar wil het weer nog niet helemaal mee? Dan breng je die zon gewoon in je bord. Met deze 5 gezondere recepten is de weg richting een ‘summer body’ daarnaast ook net iets minder ver. En dat alles voor een spotprijsje. Aan tafel! [naar artikel]


15. Challenge: ‘een week (ge)zonder’ moet Vlamingen beter doen eten en drinken (05/06/2023 - Gezond.be)

Amper 5% van de Vlamingen eet genoeg groenten en fruit, blijkt uit de meest recente gegevens van Sciensano. Omdat die cijfers zo alarmerend zijn, lanceren Diabetes Liga en diëtist Michaël Sels binnenkort de allereerste editie van ‘een week gezonder’. Een uitdaging om een week lang meer groenten, fruit en plantaardige gerechten op ons bord te […] Het bericht Challenge: ‘een week (ge)zonder’ moet Vlamingen beter doen eten en drinken verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


16. Aannemer met humor doet het weer: ‘Er is geen doorkomen aan’ (08/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Aannemer Nelis uit Oudsbergen is deze week begonnen aan de rioleringswerken in de Kompveldstraat in Gellik. Eerder gaf een bord al aan dat de werken zouden duren ‘tot dit bord weg is’. En ook nu laat een bord met een kwinkslag weten dat ook fietsers er tijdelijk niet kunnen passeren. [naar artikel]


17. In 3 stappen meer groenten eten (25/04/2017 - Knack)

De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen, aldus de VLAM. 'Groenten zijn geen bijgerecht, maar de essentie van een maaltijd.' [naar artikel]


18. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]


19. Prei in een pannenkoek? Met deze recepten van Mari Maris krijg je extra veel groenten binnen (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Van aardappel tot zuurkool: boerin en kookboekenschrijfster Mari Maris weet echt met elke groente raad. Groentenkoningin of de Nederlandse Ottolenghi wordt ze dan ook soms genoemd. Uit haar nieuwste boek selecteerde ze enkele favorieten – natuurlijk! – tjokvol groenten. [naar artikel]


20. James Cooke lanceert nieuw theaterproductiehuis met drie vrienden: “Teamwork makes the dream work” (21/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Theater- en televisiemaker James Cooke start aan een nieuw avontuur. Het nieuwe theaterproductiehuis Backstage Producties is de samensmelting van Cookes vorig productiehuis ‘Uitgezonderd.’ en het bevriende productiehuis ‘Theatertainment’. “Een logische stap van twee huizen met dezelfde visie, dezelfde missie en dezelfde waarden.” [naar artikel]


21. Bart Peeters en Gloria Monserez stellen nieuwe ‘De droomfabriek’ voor: “Meest ingezonden droom is nog altijd dezelfde als vroeger” (23/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe ‘De droomfabriek’ wordt een liveshow in twee delen met Maaike Cafmeyer als vliegende reporter én met een restyling van de beertjes. Presentatoren Bart Peeters (64) en Gloria Monserez (22) blikken vooruit op dé tv-comeback van het jaar. “‘Zie mij hier nu staan blèten’, dacht ik tijdens de opnames.” [naar artikel]


22. Waarom je beter niet je duim opsteekt naar de chef in Iran of liever wacht met brood eten in Frankrijk: dit is de ‘eetiquette' in verschillende (vakantie)landen (31/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Hoe gedraag je jezelf op vakantie aan tafel? Wat doe je wel en wat doe je vooral beter niét? [naar artikel]


23. Een terugblik op sportjaar 2022: “Derwael is een grotere sportvrouw dan Thiam” (31/12/2022 - Het Belang van Limburg)

In de koers eet je het bord leeg van een ander, in Brasserie Latem delen Jean-Marie Dedecker (70), Frank Raes (68) en José De Cauwer (73) toch alleen de wijn. Soms delen ze ook dezelfde mening, maar gelukkig mag het geregeld ook eens botsen. Een geanimeerd gesprek over het ‘historische’ sportjaar 2022. “Gevaarlijk om te zeggen, maar voor mij is Nina Derwael een grotere sportvrouw dan Nafi Thiam.” [naar artikel]


24. Gebakken eitje met kurkuma, gebrande kip, en meringue met appels: doordeweekse recepten met een twist van Ottolenghi (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)

In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]


25. Wat is de ‘eetiquette’ in andere landen? Culinair journaliste tipt: “Als het restaurant een puinhoop is, betekent dit hier dat het een succesvolle zaak is” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Onze culinair journaliste zet op een rijtje waarom je beter niét je duim opsteekt naar de chef in Iran en andere belangrijke eetgewoontes waar je graag van op de hoogte bent. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!