Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
De nieuwe ‘De droomfabriek’ wordt een liveshow in twee delen. Maaike Cafmeyer (50) krijgt een rol als vliegende reporte. En de beertjes kregen een restyling. Presentatoren Bart Peeters (64) en Gloria Monserez (22) blikken vooruit het programma dat dé tv-comeback van het jaar wordt. En we onthullen ook wat de meest gevraagde droom is. [naar artikel]
Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]
Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]
Met suiker of stukjes fruit, zo kennen we doorgaans de beignets. Maar wist je dat je ook hartige beignets kan maken? Gevuld met roze garnalen, wortelen, prei en sojascheuten worden het echte feesthapjes. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Droom je al van zomerse temperaturen, maar wil het weer nog niet helemaal mee? Dan breng je die zon gewoon in je bord. Met deze 5 gezondere recepten is de weg richting een ‘summer body’ daarnaast ook net iets minder ver. En dat alles voor een spotprijsje. Aan tafel! [naar artikel]
Amper 5% van de Vlamingen eet genoeg groenten en fruit, blijkt uit de meest recente gegevens van Sciensano. Omdat die cijfers zo alarmerend zijn, lanceren Diabetes Liga en diëtist Michaël Sels binnenkort de allereerste editie van ‘een week gezonder’. Een uitdaging om een week lang meer groenten, fruit en plantaardige gerechten op ons bord te […] Het bericht Challenge: ‘een week (ge)zonder’ moet Vlamingen beter doen eten en drinken verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Aannemer Nelis uit Oudsbergen is deze week begonnen aan de rioleringswerken in de Kompveldstraat in Gellik. Eerder gaf een bord al aan dat de werken zouden duren ‘tot dit bord weg is’. En ook nu laat een bord met een kwinkslag weten dat ook fietsers er tijdelijk niet kunnen passeren. [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen, aldus de VLAM. 'Groenten zijn geen bijgerecht, maar de essentie van een maaltijd.' [naar artikel]
Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]
Van aardappel tot zuurkool: boerin en kookboekenschrijfster Mari Maris weet echt met elke groente raad. Groentenkoningin of de Nederlandse Ottolenghi wordt ze dan ook soms genoemd. Uit haar nieuwste boek selecteerde ze enkele favorieten – natuurlijk! – tjokvol groenten. [naar artikel]
Theater- en televisiemaker James Cooke start aan een nieuw avontuur. Het nieuwe theaterproductiehuis Backstage Producties is de samensmelting van Cookes vorig productiehuis ‘Uitgezonderd.’ en het bevriende productiehuis ‘Theatertainment’. “Een logische stap van twee huizen met dezelfde visie, dezelfde missie en dezelfde waarden.” [naar artikel]
De nieuwe ‘De droomfabriek’ wordt een liveshow in twee delen met Maaike Cafmeyer als vliegende reporter én met een restyling van de beertjes. Presentatoren Bart Peeters (64) en Gloria Monserez (22) blikken vooruit op dé tv-comeback van het jaar. “‘Zie mij hier nu staan blèten’, dacht ik tijdens de opnames.” [naar artikel]
Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Hoe gedraag je jezelf op vakantie aan tafel? Wat doe je wel en wat doe je vooral beter niét? [naar artikel]
In de koers eet je het bord leeg van een ander, in Brasserie Latem delen Jean-Marie Dedecker (70), Frank Raes (68) en José De Cauwer (73) toch alleen de wijn. Soms delen ze ook dezelfde mening, maar gelukkig mag het geregeld ook eens botsen. Een geanimeerd gesprek over het ‘historische’ sportjaar 2022. “Gevaarlijk om te zeggen, maar voor mij is Nina Derwael een grotere sportvrouw dan Nafi Thiam.” [naar artikel]
In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]
Of je nu in Barcelona of Brugge rondstruint: je ziet overal dezelfde foodketens en iedereen haalt sushi af of waagt zichzelf aan een receptje van Ottolenghi. De wereld lijkt één groot dorp, waar dezelfde (eet)gewoontes gelden. Maar niets is minder waar: elke land houdt er zijn eigen ‘eetiquette’ op na. Onze culinair journaliste zet op een rijtje waarom je beter niét je duim opsteekt naar de chef in Iran en andere belangrijke eetgewoontes waar je graag van op de hoogte bent. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.