Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]
Menu:frietjes met stoofvlees en salade. [naar artikel]
Fietsliefhebbers met een hongertje kunnen voortaan terecht bij bistronomie ‘Odiel’ aan de Velodroom in Heusden-Zolder. “We hebben aangepaste menu’s voor sporters, maar even goed stoofvlees met friet.” De naam Odiel is inderdaad een eerbetoon aan een Belgische wielerlegende. [naar artikel]
Supermarktketen Albert Heijn haalt plakken geitenkaas uit de winkel. Door een verpakkingsfout kunnen verpakkingen per ongeluk koemelkkaas in plaats van geitenkaas bevatten. [naar artikel]
Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]
Alleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
We hebben het allemaal druk, druk, druk, dus 's middags nog uren boven de kookpotten gaan hangen? Nee, bedankt. Gelukkig bestaan er ook heerlijke lunches die in één-twee-drie minuten klaar zijn (ja, echt). Deze voedzame salade met geitenkaas, vijg en peer van health queen Ellen Kegels bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat de vijg een superfood is? Het vruchtje is rijk aan vezels (goed voor de spijsvertering!), vitamine A, B en C (goed voor de huid, stofwisseling en weerstand!), en belangrijke mineralen als magnesium en calcium. Jackpot! [naar artikel]
De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]
Zijn liefde voor de keuken en Larry brachten Bart Desiron naar Toronto. Wat begon achter de friteuse van frituur Chanry, onder het goedkeurend oog van Dana Winner, is nu uitgemond in een keukencarrière met 145 werknemers onder zich. Bart runt de keuken van de Summerhill Market waar ze liefst 875 verschillende gerechten bereiden. “Ik heb hier balletjes in tomatensaus, witloof met ham en stoofvlees of Belgian beef stew geïntroduceerd. Zeker dat laatste verkoopt hier verrassend goed.” [naar artikel]
Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts neer op een “de facto lockdown”. De N-VA-minister begrijpt dat de experten “ingrijpende maatregelen bepleiten”, maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. “De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school”, aldus minister Weyts donderdag in het Vlaams Parlement. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. Hij deelt een 10/10 en een 0/10 uit. “Met dit stoofvlees kan je behangpapier aan de muur lijmen.” [naar artikel]
Frietjes met vol-au-vent of stoofvlees naar een oervlaams recept ... En dat in de kleurrijkste stad van Marokko. Ondernemer Smail Ben-kacem (30) uit Genk opende een modern restaurant in het land van zijn roots: “Ik heb wekenlang gezocht naar een goede mayonaise.” [naar artikel]
“Je hebt mensen die van hun maaltijd genieten met de handrem op, omdat ze nog een plaatsje willen vrijhouden voor hun nagerecht”, lacht politicus en voormalig judocoach Jean-Marie Dedecker (69). “Die tafelstress is mij vreemd, want ik bestel nooit een dessert.” Dit zijn de favoriete culinaire adresjes waar hij graag geniet van alles wat vóór dat dessert komt. [naar artikel]
“Wanneer ik op restaurant ga, bestel ik meestal een hoofdgerecht én een voorgerecht om te delen”, zegt Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Een dessert bestel ik zelden, al ben ik wel mega ontgoocheld als er geen koekje bij de koffie zit. Dat is voor mij zoals frieten zonder mayonaise!” De politica schuift het liefst aan één van deze zeven tafels aan in Genk, Hasselt, Blankenberge, Antwerpen, Oudsbergen, Cadzand en Toscane. [naar artikel]
Een salade uit het Midden-Oosten en dus erg geschikt voor warme dagen. Een Fattoush salade kenmerkt zich door frisse ingrediënten zoals [naar artikel]
“Als ik uiteten ga, wil ik niet op mijn ongemak zijn. Het liefst is de sfeer los, en de keuze aan eten zo breed mogelijk.” Birgit Van Mol neemt deze zomer opnieuw een kijkje in de vakantiehuizen van BV’s, maar waar komt de presentatrice zelf op culinair vlak tot rust? Ze deelt haar zeven favoriete eetadresjes. “Hier moet je de Indonesische kroepoek nemen. Die is verslavend lekker!” [naar artikel]
Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts neer op een “de facto lockdown”. De N-VA-minister begrijpt dat de experten “ingrijpende maatregelen bepleiten”, maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. “De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school”, aldus minister Weyts donderdag in het Vlaams Parlement. [naar artikel]
Ook de geitenkaas van het merk Carrefour worden teruggeroepen wegens de aanwezigheid van de listeria-bacterie. Dat meldt het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV). Eerder werd de geitenkaas van Delhaize, Bettine en Centurion al teruggeroepen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.