Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waar eet... Ben Weyts? “Voor een appel en een ei bestel je hier stoofvlees of een salade geitenkaas”

20/03/2022 - 14:10
"Of een minister ook in gewone restaurants tafelt? Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (51) van N-VA in ieder geval wel. “Nergens ter wereld is de kloof tussen sterrenrestaurants en de ‘gewone’ keuken zo klein als in Vlaanderen”, vindt hij. “Onze restaurants zijn wat mij betreft heuse monumenten.” Deze 7 adresjes zijn volgens Weyts meer dan een bezoekje waard."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waar eet je het lekkerste stoofvlees aan de Belgische kust? Luc Bellings vindt één topper: “Dit is zelfs een 11/10 waard” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]


2. Waar eet je de lekkerste stoofvlees-friet? Dit is de (voorlopige) top 10 (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]


3. Luc Bellings proeft stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt zowel 10/10 als 0/10 uit: “Hiermee kan je behangpapier aan de muur lijmen” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


4. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


5. Sint-Vincentius in Izegem (24/08/2016 - Het Nieuwsblad)

Menu:frietjes met stoofvlees en salade. [naar artikel]


6. Bistro Odiel aan Velodroom opent de deuren: “Hier eet je volkoren pasta, maar ook stoofvlees met frieten ” (28/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Fietsliefhebbers met een hongertje kunnen voortaan terecht bij bistronomie ‘Odiel’ aan de Velodroom in Heusden-Zolder. “We hebben aangepaste menu’s voor sporters, maar even goed stoofvlees met friet.” De naam Odiel is inderdaad een eerbetoon aan een Belgische wielerlegende. [naar artikel]


7. Albert Heijn roept geitenkaas terug omdat er mogelijk koemelk in zit (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Supermarktketen Albert Heijn haalt plakken geitenkaas uit de winkel. Door een verpakkingsfout kunnen verpakkingen per ongeluk koemelkkaas in plaats van geitenkaas bevatten. [naar artikel]


8. De 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Van de sliptong tot het stoofvlees, alles is een 10/10 waard” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


9. Hier eet je het lekkerste stoofvlees (17/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Alleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig. [naar artikel]


10. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


11. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


12. Healthy lunch in drie minuten? Deze superfoodsalade met geitenkaas is klaar in een wip (26/01/2018 - De Morgen)

We hebben het allemaal druk, druk, druk, dus 's middags nog uren boven de kookpotten gaan hangen? Nee, bedankt. Gelukkig bestaan er ook heerlijke lunches die in één-twee-drie minuten klaar zijn (ja, echt). Deze voedzame salade met geitenkaas, vijg en peer van health queen Ellen Kegels bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat de vijg een superfood is? Het vruchtje is rijk aan vezels (goed voor de spijsvertering!), vitamine A, B en C (goed voor de huid, stofwisseling en weerstand!), en belangrijke mineralen als magnesium en calcium. Jackpot! [naar artikel]


13. In Genk eet je pizza met stoofvlees: “Genkie Daniel Muñoz kwam zelfs drie keer op één week” (28/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]


14. De man die de Canadezen stoofvlees leerde eten (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Zijn liefde voor de keuken en Larry brachten Bart Desiron naar Toronto. Wat begon achter de friteuse van frituur Chanry, onder het goedkeurend oog van Dana Winner, is nu uitgemond in een keukencarrière met 145 werknemers onder zich. Bart runt de keuken van de Summerhill Market waar ze liefst 875 verschillende gerechten bereiden. “Ik heb hier balletjes in tomatensaus, witloof met ham en stoofvlees of Belgian beef stew geïntroduceerd. Zeker dat laatste verkoopt hier verrassend goed.” [naar artikel]


15. Ben Weyts: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school” (02/12/2021 - Het Nieuwsblad)

Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts neer op een “de facto lockdown”. De N-VA-minister begrijpt dat de experten “ingrijpende maatregelen bepleiten”, maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. “De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school”, aldus minister Weyts donderdag in het Vlaams Parlement. [naar artikel]


16. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. Hij deelt een 10/10 en een 0/10 uit. “Met dit stoofvlees kan je behangpapier aan de muur lijmen.” [naar artikel]


17. Genkenaar serveert vidé en stoofvlees in … Marrakesh: “Belgische frietjes vallen overal in de smaak” (06/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Frietjes met vol-au-vent of stoofvlees naar een oervlaams recept ... En dat in de kleurrijkste stad van Marokko. Ondernemer Smail Ben-kacem (30) uit Genk opende een modern restaurant in het land van zijn roots: “Ik heb wekenlang gezocht naar een goede mayonaise.” [naar artikel]


18. Waar eet ... Jean-Marie Dedecker? “Hier tafel je regelmatig naast wereldbekende wielrenners en voetballers" (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Je hebt mensen die van hun maaltijd genieten met de handrem op, omdat ze nog een plaatsje willen vrijhouden voor hun nagerecht”, lacht politicus en voormalig judocoach Jean-Marie Dedecker (69). “Die tafelstress is mij vreemd, want ik bestel nooit een dessert.” Dit zijn de favoriete culinaire adresjes waar hij graag geniet van alles wat vóór dat dessert komt. [naar artikel]


19. Waar eet...minister Zuhal Demir? “Als je deze huisgemaakte limoncello hebt geproefd, kan je waardig sterven” (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Wanneer ik op restaurant ga, bestel ik meestal een hoofdgerecht én een voorgerecht om te delen”, zegt Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Een dessert bestel ik zelden, al ben ik wel mega ontgoocheld als er geen koekje bij de koffie zit. Dat is voor mij zoals frieten zonder mayonaise!” De politica schuift het liefst aan één van deze zeven tafels aan in Genk, Hasselt, Blankenberge, Antwerpen, Oudsbergen, Cadzand en Toscane. [naar artikel]


20. Fris en kruidig: Fattoush salade met munt en pitabrood (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een salade uit het Midden-Oosten en dus erg geschikt voor warme dagen. Een Fattoush salade kenmerkt zich door frisse ingrediënten zoals [naar artikel]


21. Birgit Van Mol van ‘Het Vakantiehuis’ verklapt haar 7 favoriete eetadressen: “Hier bestel je heerlijke pinsa, iets tussen pizza en focaccia in” (09/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als ik uiteten ga, wil ik niet op mijn ongemak zijn. Het liefst is de sfeer los, en de keuze aan eten zo breed mogelijk.” Birgit Van Mol neemt deze zomer opnieuw een kijkje in de vakantiehuizen van BV’s, maar waar komt de presentatrice zelf op culinair vlak tot rust? Ze deelt haar zeven favoriete eetadresjes. “Hier moet je de Indonesische kroepoek nemen. Die is verslavend lekker!” [naar artikel]


22. Minister Weyts over rapport GEMS: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school” (02/12/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts neer op een “de facto lockdown”. De N-VA-minister begrijpt dat de experten “ingrijpende maatregelen bepleiten”, maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. “De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school”, aldus minister Weyts donderdag in het Vlaams Parlement. [naar artikel]


23. Ook geitenkaas van Carrefour teruggeroepen wegens listeria-bacterie (06/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Ook de geitenkaas van het merk Carrefour worden teruggeroepen wegens de aanwezigheid van de listeria-bacterie. Dat meldt het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV). Eerder werd de geitenkaas van Delhaize, Bettine en Centurion al teruggeroepen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!