Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees”

02/03/2022 - 13:02
"Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


2. De nationale feestdag vieren we met 5 Belgische klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België. [naar artikel]


3. “Van het meest klassieke aardappelengerecht kan je een gezonde maaltijd maken”: hoe maak je Vlaamse klassiekers met een gezonde twist? (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]


4. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


5. Van balletjes in tomatensaus tot vol-au-vent: hoe maak je Vlaamse klassiekers op een gezondere manier klaar zonder smaakverlies? (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]


6. Dit is het geheim voor perfect, mals stoofvlees (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Fan van stoofvlees? Grote kans dat het stoofpotje bij jou uren op het vuur staat te pruttelen … Maar wist je dat je deze Belgische klassieker ook... [naar artikel]


7. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de kust volgens Luc Bellings: “Een van de beste borden die ik in 10 jaar kreeg” (31/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]


8. Vijf maal klassiekers: van vidée tot stoofvlees op grootmoeders wijze (18/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets dan klassiekers uit eigen land op de kaart van Très Belge in Hasselt. Hoe kan het ook anders, met zo’n naam. [naar artikel]


9. Helemaal Belgisch: vier onze feestdag met het perfecte stoofvlees (21/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het beste Belgische gerecht? Die titel gaat met gemak naar een heerlijke versgemaakte portie stoofvlees. De stoofvleessaus maak je uiteraard met [naar artikel]


10. Luc Bellings proeft stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt zowel 10/10 als 0/10 uit: “Hiermee kan je behangpapier aan de muur lijmen” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


11. Limburg Smaakt naar Meer: Stoofvlees met honingbier (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Dit Stoofvlees Op Grootmoeders Wijze Met Honingbier En Appelstroop Is Een Zoete Variatie Op Een Vlaamse Klassieker. Hoe het stoofvlees smaakt? Als een warm dekentje op een koude dag: heerlijk! [naar artikel]


12. Voor eens en altijd: zo maak je het perfecte Belgische stoofvlees (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is dé trots van de Belgische keuken. Dus als je het aandurft om zelf stoofvlees te maken, dan kan dat maar beter perfect zijn. Hoeveel bier... [naar artikel]


13. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. Hij deelt een 10/10 en een 0/10 uit. “Met dit stoofvlees kan je behangpapier aan de muur lijmen.” [naar artikel]


14. De 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Van de sliptong tot het stoofvlees, alles is een 10/10 waard” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


15. Bij welke Limburgse frituur eet je het beste stoofvlees? Eentje krijgt een tien: “Het smelt op je tong” (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Er is maar één ding beter dan stoverij met frietjes: vers gemaakt stoofvlees van de frituur. Chef-kok Laurens Snykers ging de Vlaamse klassieker proeven bij tien Limburgse frituristen. “Smaken verschillen, maar ik deelde drie onbetwistbare topscores uit.” [naar artikel]


16. Zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt: “Hoe bruiner de saus, hoe voller de smaak” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


17. DUBBELINTERVIEW. Oudste (81) en jongste (17) friturist van Vlaanderen delen hét geheim van de perfecte friet (25/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ze zijn bijna zeker de jongste en oudste friturist van het land. Samen nét geen honderd jaar: Hendrik is amper 17 en Freddy is er al 81. Beiden runnen een frituur in het hartje van Gent. Voor HLN ging de ouderdomsdeken een kleintje met stoofvlees eten bij de jeune premier. Ze delen niet alleen hun passie, maar ook wijze raad voor dé perfecte frieten. [naar artikel]


18. 5 Belgische klassiekers van Piet Huysentruyt voor de nationale feestdag (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]


19. Waar eet je het lekkerste stoofvlees aan de Belgische kust? Luc Bellings vindt één topper: “Dit is zelfs een 11/10 waard” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]


20. Waar eet ... Willy Sommers? “Hier kom ik voor de beste Vlaamse klassiekers zoals burgers of vol-au-vent” (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik heb een zwak voor dagelijkse kost”, zegt Willy Sommers (69). “Hoe simpeler een gerecht, hoe harder ik ervan geniet. Met poespas op mijn bord doe je mij geen plezier.” Wanneer hij zijn 7 eetadresjes tipt, valt ons dat ook meteen op. De zanger tipt plekjes vol met Vlaamse klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent doorheen heel het land. [naar artikel]


21. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!