Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden”

26/11/2022 - 12:28
"De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. Hij deelt een 10/10 en een 0/10 uit. “Met dit stoofvlees kan je behangpapier aan de muur lijmen.” [naar artikel]


2. Luc Bellings proeft stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt zowel 10/10 als 0/10 uit: “Hiermee kan je behangpapier aan de muur lijmen” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


3. Waar eet je het lekkerste stoofvlees aan de Belgische kust? Luc Bellings vindt één topper: “Dit is zelfs een 11/10 waard” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]


4. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste spaghetti bolognese aan de kust en vindt één 9/10: “Hoe meer ik van de saus eet, hoe lekkerder die wordt” (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]


5. De 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Van de sliptong tot het stoofvlees, alles is een 10/10 waard” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


6. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de Belgische kust volgens Luc Bellings: “Eén van de beste borden die ik de afgelopen 10 jaar kreeg” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]


7. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de kust volgens Luc Bellings: “Een van de beste borden die ik in 10 jaar kreeg” (31/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]


8. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste steak tartaar in Vlaanderen en vindt één topper: “Zo lekker als hier vind je het zelden” (18/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij steak tartaar in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” [naar artikel]


9. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste croque-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


10. “Bij een kotelet laat je de kop van het varken er toch ook niet aan!”: Luc Bellings gaat op zoek naar de lekkerste zeetong van Vlaanderen en geeft scores van 2 tot 10/10 (04/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij zeetong in Gent, Brugge, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” [naar artikel]


11. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste crème brulée van Vlaanderen: “Amper één zaak is een absolute 10/10 waard, de rest bakt er niets van” (07/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu echt de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij crème brûlée in Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel en Hasselt. “Deze pudding is precies beton. Ik ben er zeker van dat de crème gewoon op tafel valt als ik het bord omdraai.” [naar artikel]


12. Luc Bellings proeft ‘mosselen natuur' aan de kust en deelt zelfs één 9/10 uit: “Als de kok van de frieten werk had gemaakt, was dit zonder discussie een 10" (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. “Zo’n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk.” [naar artikel]


13. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


14. Chef Luc Bellings proeft 15 verschillende purees uit de supermarkt en deelt een 2/10 én een 10/10 uit: “Smeuïge en romige puree” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]


15. “Zelden zo’n lekkere pannenkoeken tegengekomen”: Luc Bellings proeft 5 keer pannenkoeken mikado aan de kust en buist de helft maar geeft één 9/10 (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]


16. Luc Bellings proeft croque-monsieurs, en deelt een 1/10 uit: “Ik denk dat zelfs een chirurg het brood niet dunner kan snijden” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


17. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


18. Luc Bellings zoekt naar de lekkerste kaaskroketten en deelt twee keer een 8/10 uit: “Enorm sterke kaassmaak en portie is ruim voldoende” (28/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]


19. Zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt: “Hoe bruiner de saus, hoe voller de smaak” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


20. Sterrenchef deelt een 1/10 uit, maar vindt ook fishsticks die lekkerder én goedkoper zijn dan Iglo (04/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde acht fishsticks van de huismerken. Daarna zette hij zijn tanden in die van Iglo, het A-merk onder de fishsticks. De vraag was duidelijk: is dat het éxtra geld waard? “Er is er één nóg lekkerder en bijna de helft goedkoper.” [naar artikel]


21. Luc Bellings keurt coupe aardbeien aan de kust en deelt 2 keer een 9/10 uit: “Deze smeuïge én betaalbare reuzebollen vanille-ijs lepelen lekker weg” (13/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!” [naar artikel]


22. In welke brasserie eet je de lekkerste pannenkoeken? Luc Bellings proeft én deelt een 10/10 uit: “Dit is tópgastronomie” (22/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen, met naast een 10/10 enkele intrieste scores als resultaat: “Als je dit opeet, plakt je maagwand gegarandeerd voor minstens vier uur aan elkaar.” [naar artikel]


23. Sterrenchef Luc Bellings proeft vispannetjes aan de kust en is aangenaam verrast: “Dit is het schoolvoorbeeld van het klassieke recept” (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]


24. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 16 vleesvervangers en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “deze veggie worsten zijn verbazend lekker” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]


25. Luc Bellings gaat op zoek naar lekkere frietjes en een goede curryworst speciaal aan de kust: “Dit pakje druipt van het vet én van de nonchalance” (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!