“Ik sta heel graag vroeg op omdat ik dan nog een stuk van de nacht meemaak.” Laat het duidelijk zijn: chef-kok en ondernemer Wim Ballieu is een ochtendmens - al was ie dat lang niet altijd. Tegenwoordig bereidt hij zich voor op de dag met sloten koffie, lang voor iedereen wakker is. Of die dag nu bestaat uit werk afhandelen, lezingen geven aan jongeren, gaan paardrijden met zijn moeder of ontbijt voorzien voor zijn team. “Dat zorgende zit in mij. Er is aan mij goed huispersoneel verloren gegaan.” [naar artikel]
Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur ’s ochtends. “Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen.” Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 ’s nachts uit bed komt. [naar artikel]
Wie maandagmiddag in het station Antwerpen-Centraal passeert, krijgt daar mogelijk een heerlijke gehaktbal voorgeschoteld. Wim Ballieu, kok van Balls & Glory, staat de hele dag achter zijn fornuis in de hal op het gelijkvloers. Ballieu bakt zoveel mogelijk gehaktballetjes voor de voorbijgangers, of toch zoveel als mogelijk is met 700kWh aan groene energie. De gehaktballen worden vanaf 15.00 uur uitgedeeld. [naar artikel]
Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Wie is tv-kok en Balls & Glory-brein Wim Ballieu (36) in het diepst van zijn gedachten? [naar artikel]
Al meer dan 11.000 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan de Veggie Challenge. Dat is een uitdaging om een maand lang geen vlees te eten. Het is een initiatief van een Gentse vzw die mensen informeert over ethisch en vegetarisch eten. Ook Wim Ballieu - gekend van zijn gehaktballenrestaurant - doet mee aan de uitdaging. [naar artikel]
Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur ’s ochtends. “Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen.” Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 ’s nachts uit bed komt. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]
Vandaag start ex-sterrenchef Karen Keygnaert (46) met het leven na een sterrenzaak. In het gloednieuwe Cantine Copine moet het voelen alsof je bij een vriendin komt tafelen. “We zijn anderhalve maand van stiel veranderd.” [naar artikel]
Het WK voetbal nadert met rasse schreden. Op 14 juni trappen Rusland en Saoedi-Arabië de wereldbeker op gang en steeds meer landen zakken af... [naar artikel]
Het WK voetbal nadert met rasse schreden. Op 14 juni trappen Rusland en Saoedi-Arabië de wereldbeker op gang en steeds meer landen zakken af... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.