De oorzaak van de salmonella-uitbraak in de fabriek van Ferrero in Aarlen is een filter van twee grondstofreservoirs. De besmetting werd op 15 december ontdekt op de site. Dat meldt het bedrijf donderdag in een mededeling. [naar artikel]
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft 453 meldingen gekregen van zieke kinderen na een salmonella-uitbraak in West- en Oost-Vlaanderen. Bij 313 kinderen is met zekerheid salmonella vastgesteld. Opvallend: de maaltijd ligt volgens de stalen van het FAVV niet aan de oorsprong van de besmetting. ‘Toch is de traiteur de enige gemeenschappelijke factor.’ [naar artikel]
De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit een Belgische fabriek. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) zegt dat er iets verkeerd gelopen is in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Een team van onderzoekers vond een duidelijke link tussen de fabriek en de mensen die ziek zijn geworden. Dat meldt VTM Nieuws. [naar artikel]
De zaakvoerder van de traiteur uit Harelbeke die maaltijden leverde aan de scholen waar een salmonella-uitbraak heeft plaatsgevonden, hoopt dat de oorzaak van de besmetting snel aan het licht komt. De man reageert aangeslagen op de kwestie: “Ik doe dit al meer dan 40 jaar en het is de eerste keer dat we een dag hebben dat we niet kunnen uitleveren.” [naar artikel]
Na analyse van de verschillende maaltijden in de Brugse hotelschool Spermalie werd er salmonella gedetecteerd in vers bereide tartaarsaus. Die zit dus aan de bron van de besmetting van de salmonella-uitbraak in de hotelschool begin september, zo blijkt uit onderzoek van het voedselagentschap (FAVV), het Agentschap Zorg en Gezondheid en nationaal gezondheidsinstituut Sciensano. [naar artikel]
Een salmonella-uitbraak gelinkt aan de cantaloupemeloen heeft in de Verenigde Staten en Canada geleid tot zeker acht sterfgevallen. In beide landen zijn sinds oktober 369 besmettingen en 140 ziekenhuisopnamen geregistreerd. [naar artikel]
De zaakvoerder van de traiteur uit Harelbeke die maaltijden leverde aan de scholen waar een salmonella-uitbraak heeft plaatsgevonden, hoopt dat de oorzaak van de besmetting snel aan het licht komt. De man reageert aangeslagen op de kwestie: “Ik doe dit al meer dan 40 jaar en het is de eerste keer dat we een dag hebben dat we niet kunnen uitleveren.” [naar artikel]
Voedingsbedrijf Ferrero, producent van Kinder Surprise, is dan toch op de proppen gekomen met een uitleg voor de salmonellabesmetting die inmiddels in acht landen is vastgesteld. Een besmetting bij een filter op 15 december in de fabriek in Aarlen zou aan de basis liggen. De vraag is nu of het bedrijf er wel alles aan deed om zieke consumenten te vermijden. [naar artikel]
Is er sprake van een salmonella-uitbraak? De bacterie wordt plots gevonden in chocolade-eieren, in belegde boterhammen, kruiden, een gourmetschotel en een maaltijdbox. “Een ongelukkig toeval”, aldus het FAVV. Het voedselveiligheidsagentschap haalt jaarlijks altijd wel enkele salmonellaproducten uit de rekken. [naar artikel]
Een salmonella-uitbraak gelinkt aan de cantaloupemeloen heeft in de Verenigde Staten en Canada geleid tot zeker acht sterfgevallen. In beide landen zijn sinds oktober 369 besmettingen en 140 ziekenhuisopnamen geregistreerd. [naar artikel]
Schildpadden blijken de oorzaak te zijn van een salmonella uitbraak in de Verenigde Staten. De dieren zouden allemaal aangekocht zijn via dezelfde website en hebben intussen al zo’n vijftien mensen besmet. Vijf mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. [naar artikel]
Verse tartaarsaus is de bron van de salmonella-uitbraak in de Brugse hotelschool Spermalie begin september. [naar artikel]
Onderzoekers hebben in Mexico DNA gevonden van 500 jaar oude Salmonella Paratyphi C, een bacterie die nu zeldzaam is, maar die destijds wel in Europa voorkwam. [naar artikel]
Het is nog altijd onduidelijk wat de salmonellabesmetting veroorzaakt heeft in 44 scholen in West-Vlaanderen. Meer dan 400 kinderen werden de voorbije weken ziek. Bij 313 kinderen is bevestigd dat het om salmonella ging. De besmetting kwam zeker niet van een van de werknemers van de traiteur die maaltijden had geleverd aan de scholen. [naar artikel]
Er is een geval van salmonella ontdekt in de omgeving van de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Dat bevestigt het Voedselagentschap FAVV. Het benadrukt wel dat “geen enkel voedingsmiddel positief heeft getest”. [naar artikel]
In de Verenigde Staten heerst een salmonella-uitbraak die wordt veroorzaakt door geïmporteerde ajuinen. Reeds 600 mensen werden ziek in 37 verschillende staten. “Gooi alle ajuinen weg waar geen label op staat”, meldt het Amerikaans Centrum voor Ziektepreventie. [naar artikel]
Twee gezondheidsinstanties van de Europese Unie maakten vandaag bekend dat ze een salmonella-uitbraak in negen Europese landen aan het onderzoeken zijn. De besmettingen worden in verband gebracht met het eten van chocolade-eieren van Kinder Surprise. Het zou vooral gaan om producten die zijn geproduceerd in de Aarlense fabriek van het Italiaanse moederbedrijf Ferrero. Het Europees […] [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) heeft beslist in Frankrijk geproduceerde babyvoeding meteen uit de handel te laten nemen wegens mogelijke besmetting met salmonella. Het gaat om voeding specifiek bestemd voor kinderen met de stofwisselingsziekte phenylketonurie (PKU) van het merk Taranis NoPhenyl. De voeding wordt uitsluitend via apotheken verdeeld. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.