Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Carcasse van beenhouwer Dierendonck in top 10 van beste steakrestaurants ter wereld: “En dat met gerijpt rundsvlees van 3 tot 7 jaar oud”

12/04/2022 - 12:28
"Carcasse, het restaurant van beenhouwer Hendrik Dierendonck (47), in Sint-Idesbald klom in twee jaar tijd op van de 44ste naar de 8ste plaats op de lijst ‘World’s 101 best steakrestaurants’. “Dit had ik nooit durven hopen maar het doet meer dan deugd na zo’n onzekere coronaperiode”, reageert Hendrik. Waar schuilt nu het geheim van de ultieme steak?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Carcasse van beenhouwer Dierendonck in top 10 van beste steakrestaurants ter wereld: “En dat met gerijpt rundsvlees van 3 tot 7 jaar oud” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Carcasse, het restaurant van beenhouwer Hendrik Dierendonck (47), in Sint-Idesbald klom in twee jaar tijd op van de 44ste naar de 8ste plaats op de lijst ‘World’s 101 best steakrestaurants’. “Dit had ik nooit durven hopen maar het doet meer dan deugd na zo’n onzekere coronaperiode”, reageert Hendrik. Waar schuilt nu het geheim van de ultieme steak? [naar artikel]


2. Carcasse behoort tot de vier beste steakrestaurants ter wereld, en daar speelt de afwezigheid van frietjes een rol in (27/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Timon Michiels (25) van het sterrenrestaurant Carcasse bij slagerij Dierendonck in Sint-Idesbald heeft de vierde plek beet in de ranglijst van ’s wereld beste steakrestaurants. In Europa is de zaak de absolute top: daar pronkt Carcasse op de eerste plaats. Maar wat is nu het geheim? [naar artikel]


3. Drie recepten uit Carcasse, het nieuwe kookboek van slager Hendrik Dierendonck (25/05/2018 - De Morgen)

Wie straks volk over de vloer krijgt: haal de zomer in huis en ga voor heerlijk mals, verrukkelijk geurend Menapisch speenvarken. Niks moeilijk aan, en succes verzekerd. Gevorderden in de keuken kunnen zich wagen aan kroketjes van varkenswang. Combineer met frisse maar krokant gegrilde slaharten. [naar artikel]


4. “Ik verwarm mijn côte à l’os voor tot hij bleu chaud is." Topslager Hendrik Dierendonck verklapt hoe je het perfecte stukje rundsvlees barbecuet (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfect”, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]


5. Hendrik Dierendonck, ‘s lands bekendste beenhouwer: “Toen ik een tweede slagerij opende, sprak mijn papa een maand niet tegen mij” (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vraag Hendrik Dierendonck (46) niet waarom hij is uitgegroeid tot de bekendste beenhouwer van het land met een imperium van vijf winkels, een atelier, een sterrenzaak én maar liefst 95 medewerkers. “Ik heb er geen idee van, ik doe gewoon wat ik graag doe. Al heb ik ook al in mijn auto zitten bleiten omdat ik het niet meer zag zitten.” [naar artikel]


6. CARCASSE KOKSIJDE (07/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Ondanks lockdown prijkt nieuw restaurant Maven in top 100 beste steakrestaurants (19/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het nieuwe vleesrestaurant Maven heeft z’n start duidelijk niet gemist. Ook al is het door de tweede lockdown alweer enkele weken dicht, toch prijkt het al in de top 100 van beste Steak Restaurants. Meer bepaald op plaats 48. [naar artikel]


8. Dit is eerste Belgisch restaurant op lijst van ‘s werelds beste steakrestaurants (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Restaurant Carcasse, gevestigd in Sint-Idesbald, staat op de 44ste plaats op de ranking World’s Best Steak restaurants. Daarmee is hij de eerste Belg op die prestigieuze lijst waarbij 12 steakambassadeurs 700 steakrestaurants over de hele wereld hebben bezocht. [naar artikel]


9. Dierendonck: ‘Wat ik wil bereiken, is nog nooit gebeurd' (13/08/2016 - De Tijd)

06:00 ’s Lands bekendste slager Hendrik Dierendonck is een man met een plan. De beenhouwerij die hij dit najaar in Brussel opent, is een zorgvuldig uitgekiende opstap naar meer. ‘Als je ambitie hebt, moet j... [naar artikel]


10. Topslager Hendrik Dierendonck wil fors uitbreiden (08/06/2018 - De Tijd)

01:03 Hendrik Dierendonck, ’s lands bekendste kwaliteitsslager, wil zijn vleesimperium stevig uitbreiden. Hij mikt in België op acht à tien winkels - meer dan het dubbele van vandaag - en broedt op een twee... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!