Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter test samen met zoontje Casper (12) en dochtertje Liv (6) twaalf lasagnes bolognese uit de supermarkt. Casper heeft zich voorgenomen om de laagjes lasagne te tellen, Liv wil vooral lekker gehakt proeven en papa Broes gaat op zoek naar een mooi gelaagde lasagne met beet en een lekkere, complexe smaak. Wat geen van de drie wil, is een papperige boeltje dat alleen goed is om de honger te stillen. [naar artikel]
Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
Chef Broes Tavernier van restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter proeft voor ons 9 curryketchups uit de supermarkt. Waar hij naar op zoek gaat, is een saus met niet alleen een lekkere specerijensmaak, maar vooral een saus waarin je ook echt de curry proeft. [naar artikel]
Niets beter op een koude dag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft in lasagne uit een pakje, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar hoe voorkom je een laagje water in je schotel? En met welke kaas krijg je de smeuïgste korst? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
“Ik heb kranten en magazines gestolen om mijn mentale honger te stillen.” Dat gaf een 49-jarige Hasselaar woensdag in de rechtbank aan als excuus voor meerdere diefstallen in de Standaard Boekhandel in Hasselt. Tussen januari en juli 2016 verdiepte hij zich er in krantenartikels en wou weten wat Humo en Ché zoal schreven. Hij graaide vervolgens het leesvoer mee, maar liep meerdere keren tegen de lamp. [naar artikel]
Ben jij iemand die ook honger krijgt van een visueel mooi gepresenteerde lasagne, eerder dan droog te zoeken naar "recept lasagne" in Google? Dan [naar artikel]
Pasta is een klassieker in élk gezin, maar zelfs een heerlijk gerecht zoals spaghetti bolognese gaat na een tijdje vervelen. HLN-chef Jelle Beeckman weet daarentegen hoe je die pasta op geen enkel moment saai maakt. Van zalm tot ricotta of tomatenboter: met deze 5 exclusieve pastarecepten heb je élke dag van de week een andere versie. Smakelijk! [naar artikel]
Wie gezonder wil leven, grijpt al snel naar smoothies en sapjes. Maar zijn die wel zo gezond? Kunnen ze jouw honger écht stillen? En zijn fruitpoeders een gezond alternatief voor vers fruit? Diëtiste Celien Rombouts legt voor eens en altijd uit wat er met je groenten en fruit in de mixer gebeurt. [naar artikel]
“Ik ga in het vervolg niet meer zo’n grote mond hebben”, lacht chef Peppe. Drieëntwintig lezers van onze krant hebben hem zonet bewezen dat spaghetti bolognese wel degelijk bestaat. En zelfs verdomd lekker kan zijn. [naar artikel]
Met de festivals en de vakantie die voor de deur staan, is het hoog tijd om te beginnen nadenken over wat je nu weer eet op een camping. Knakworsten uit blik, ravioli uit blik of noedels uit een potje behoren tot de populairste en makkelijkst te bereiden opties. Maar kan zoiets ook lekker zijn? Chef Luc Bellings proeft telkens vijf varianten binnen die drie categorieën en velt zijn kritisch oordeel. “Als er echt niets anders in voorraad is, kan dit inderdaad je honger stillen.” [naar artikel]
Met de festivals en de vakantie die voor de deur staan, is het hoog tijd om te beginnen nadenken over wat je nu weer eet op een camping. Knakworsten uit blik, ravioli uit blik of noedels uit een potje behoren tot de populairste en makkelijkst te bereiden opties. Maar kan zoiets ook lekker zijn? Chef Luc Bellings proeft telkens vijf varianten binnen die drie categorieën en velt zijn kritisch oordeel. “Als er echt niets anders in voorraad is, kan dit inderdaad je honger stillen.” [naar artikel]
“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren? [naar artikel]
Van de indrukwekkende kop met grote tanden waar de zeewolf zijn naam aan te danken heeft, zie je gelukkig niets meer wanneer je bij de visboer passeert voor een paar filets ervan. “In tegenstelling tot kabeljauw of koolvis is zeewolf een stevige vis, wat veel opties met zich meebrengt”, verklapt chef Broes Tavernier van restaurant ‘t Vijfde Seizoen in Aalter. Hoe bereid je de witvis het best (niet)? Hij legt het uit én deelt een recept voor een heerlijke bouillabaisse. [naar artikel]
Vaccinmakers van de VS tot China willen hun vondsten in het Gentse Centrum voor Vaccinologie (CEVAC) laten testen. Chef Isabel Leroux-Roels (42) haalde er haar vader en oprichter Geert (68) bij om het allemaal te bolwerken. ‘De regels zijn strenger dan ooit. Het is gewoon onmogelijk om bochten af te snijden.’ [naar artikel]
Geen centen… wél een honger naar reizen. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan bevind jij je in de ideale situatie om een job te kiezen die je... [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]
Als je honger hebt, durf je al eens sneller naar een koekje of een handvol chips te grijpen. Maar wat blijkt? Die kleine hap kan je net nog hongeriger maken dan voordien. Dat komt omdat sommige voedingswaren de appetijt aanwakkeren in plaats van stillen en laat chips en koekjes daarvan nu net twee uitgelezen voorbeelden zijn. [naar artikel]
Spaghetti bolognese. In elk restaurant staat het op de kaart en elk huisgezin heeft er zijn eigen versie van. Maar voor echte Italianen, de burgemeester van Bologna op kop, is het zonde. Vanwaar die tweespalt? De Italiaanse tv-chef Peppe Giacomazza legt uit waarom en gaat tóch met ons proeven. Met uw stem via www.gva.be/delekkerste bepaal jij waar we dat gaan doen. [naar artikel]
"Ik ben echt trots dat ik een lasagne heb gemaakt waarbij je de pastavellen niet mist. In mijn veggie lasagne zitten enkel groenten, noten en [naar artikel]
Een oproep van de burgemeester van Bologna om alle bastaardvarianten van Spaghetti Bolognese te melden, is massaal beantwoord. Bologna wil niets te maken hebben met het populaire recept. “Dit soort gerechten is de reden waardoor Italianen in het buitenland nog liever naar een sushirestaurant gaan”, zegt chef-kok Pepe Giacomazza. [naar artikel]
Er werd afgelopen zondag op geen kippenbout meer of minder gekeken tijdens het feestje na de Oscar-uitreiking. Meer dan 800 minderbedeelden konden daarna hun honger nog stillen met de overschot. [naar artikel]
De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]
01:03 Dirk Goeminne legt de lat hoog tijdens zijn laatste jaar als CEO van de vleesverwerker Ter Beke. Hij wil lasagne in China en halal-lasagne in het Midden-Oosten verkopen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.