Peking laat meer dan 6.000 tests uitvoeren om onder meer te zien of er gehydrolyseerde lederproteïne wordt toegevoegd aan melk. Dat product geeft net als melamine een hoger proteïnegehalte aan bij met water aangelengde melk. [naar artikel]
Omdat alles duurder wordt, ook de prijs van onze boodschappen, nemen we bij HLN Eten elke week één basisproduct onder de loep. Waarom betaal je meer voor dat product? En zijn er trucjes om er toch nog op te besparen? Vandaag op het boodschappenlijstje: verse melk, dat een prijsstijging van gemiddeld 10 procent kent. [naar artikel]
Op 1 juni wordt wereldwijd de aandacht gevestigd op melk tijdens Wereldmelkdag. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over zuivelproducten? Bevat melk... [naar artikel]
Melk is goed voor elk. Of tenminste: dat is wat ons vroeger altijd verteld werd. Vandaag zien we veel meer plantaardige ‘melk’ op basis van soja, amandelen, erwten of zelfs aardappelen opduiken in de supermarkt. Zijn die qua voedingswaarden zoveel gezonder? Is de soja die erin verwerkt zit niet kankerverwekkend? En hoe schuim je een perfecte latte met plantaardige melk? Intuïtief eten diëtiste Celien Rombouts van Healthy Habits Celien neemt de plantaardige dranken onder de loep: “Het grote verschil ligt in de hoeveelheid verzadigd vet en de hoeveelheid suiker.” [naar artikel]
Omdat alles duurder wordt, ook de prijs van onze boodschappen, nemen we bij HLN Eten elke week één basisproduct onder de loep. Waarom betaal je meer voor dat product? En zijn er trucjes om er toch nog op te besparen? Vandaag op het boodschappenlijstje: verse melk, die in prijs 10 procent is gestegen. [naar artikel]
Een kleinere productie en een grotere Chinese vraag naar melk en varkensvlees: voor het eerst sinds lang krijgen de Vlaamse boeren weer een goede prijs voor hun product. [naar artikel]
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we precies onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? [naar artikel]
Zuivelproducent Lactis haalt Boni volle verse melk, Boni halfvolle verse melk, Delhaize volle verse melk en Delhaize halfvolle verse melk uit de handel. Op de verpakking van de producten staat een verkeerde consumptiedatum vermeld. Dat meldt Lactis vandaag. Bij een controle stelde Lactis een verkeerde uiterste consumptiedatum vast op de verpakking. Er staat 26/12/2019 vermeld […] Het bericht Zuivelproducent Lactis haalt melk verkocht in Delhaize en Colruyt uit de handel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Veroorzaakt een kalf meteen weghalen van bij de koe, zoals dat in de zuivelsector gangbaar is, ‘ernstig dierenleed’? Dat is onvoldoende wetenschappelijk bewezen, oordeelt een Nederlandse rechtbank. Maar dat betekent niet dat er op zuivel niets aan te merken valt. [naar artikel]
Elke maand duikt er wel een nieuwe superfood op of een dieet dat een of ander voedingsmiddel verkettert: wie gezond wil eten, ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe doe je dat: alle stoffen opnemen die je nodig hebt? VUB-voedingsexpert Patrick Mullie weet raad en helpt misverstanden de wereld uit. “In halfvolle melk zitten evenveel calorieën als in cola, dus is water een betere optie om calcium binnen te krijgen.” [naar artikel]
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken? [naar artikel]
Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]
Bijna drie maanden na de verwoestende aardbeving bloedt Turkije nog altijd. Maar de Eastern ‘Dogu’ Express in het oosten van het land tuft - sinds 1936 - onophoudelijk voort. De treinverbinding groeide dankzij influencers de afgelopen jaren zelfs uit tot populairste treinreis van Eurazië. Onze reporter reisde 1.300 kilometer mee en aanschouwde een magisch tafereel onderweg: “Een medereiziger opende het raampje voor de perfecte foto. Vijf seconden later lag zijn gsm voor altijd op het spoor.” [naar artikel]
Onderzoekers van de UAntwerpen bevroegen meer dan 37.000 mensen uit 38 landen wereldwijd over hun eetgewoonten tijdens de coronacrisis. [naar artikel]
We zouden het sinds corona niet meer doen, en toch: 1 op 7 werknemers blijft systematisch doorwerken bij ziekte. Altijd. In plaats van afgenomen is het aantal gevallen van “presenteïsme” - het gegeven dat zieke werknemers geen ziektebriefje indienen, maar toch gaan werken of telewerken - sinds corona nog toegenomen. [naar artikel]
Vleeswarenbedrijf De Keyser uit Aalter haalt Carrefour Kipfilet BIO 100g uit de rekken. Dat meldt het bedrijf woensdag. Op het etiket van het product is het allergeen melk niet aangegeven, terwijl er wel degelijk melk in de kipfilet zit. Dat kan problemen geven voor wie allergisch is voor melk. [naar artikel]
Ook de boerenbond is niet tevreden met de “stuntprijzen” die enkele retailers voor melk vragen. Het Algemeen Boerensyndicaat voerde dinsdag actie bij Aldi, enkele weken nadat Albert Heijn ongeveer een halve euro voor een liter melk afficheerde. “Stuntprijzen”, zegt de Boerenbond, “duurzame melkproductie heeft ook een kostprijs en dit lijkt men vaak te vergeten.” [naar artikel]
Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]
Op de vraag welk kopstuk de Mechelaar als toekomstig burgemeester wil, is liberaal Bart Somers (Vld-Groen-m+) nog altijd de populairste. Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), zijn groene compagnon binnen de stadslijst, is de op een na minst populaire kandidaat. “Logisch, ik heb me nooit geprofileerd als kandidaat en ik ben dat ook niet van plan”, reageert Calvo. [naar artikel]
Sinds de coronacrisis zijn er steeds meer vrouwen die thuis een baby op de wereld zetten. “De maatregelen in ziekenhuizen zijn soms streng. Door mijn thuisbevalling kon ons zoontje van 2,5 jaar veel sneller bij zijn pasgeboren zusje zijn”, zegt Camille Luyten (29), die in oktober thuis is bevallen van haar dochtertje Alba. [naar artikel]
België ontvangt voor volgend schooljaar zo'n vijf miljoen euro om fruit, groenten en melk te bedelen in de scholen. Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld. [naar artikel]
Sommigen eten niets liever, maar anderen moeten toch twee keer slikken bij de gedachte aan een extreem pikante maaltijd. Wagen ze toch hun kans, dan breekt het zweet hen al snel uit en grijpen ze naar het eerste het beste glas met drinken. Je hebt vast weleens gehoord dat melk de brand in je mond […] Het bericht Deze drankjes helpen het best tegen extreem pikant eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.