Kouder weer doet ons terugrijpen naar comfort food, zoals warme ovenschotels met kaas. Véél kaas, als het even kan. Jammer dat die winterkilo's [naar artikel]
In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]
Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]
16:41 Een maand nadat Milcobel de listeriabacterie ontdekt heeft in zijn kaasfabriek in Moorslede, moet de producent van Brugge Kaas toch producten terugroepen. Een week geleden klonk het nog dat dat niet n... [naar artikel]
De Gentse start-up Those Vegan Cowboys is erin geslaagd caseïne te produceren, een belangrijk bestanddeel van kaas, zonder dat er een koe aan te pas kwam. Dat is een belangrijke stap die de start-up op weg moet zetten naar volledig koevrije kaas. Zo'n kaas zou een gevoelig lagere milieu- en klimaatimpact hebben dan traditionele kaas. Maar het zal nog wel enkele jaren duren voor je ze in de winkel kan kopen. [naar artikel]
De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Edammer kaas en Gouda kaas. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid... [naar artikel]
Wij Belgen hoeven niet onder te doen voor onze zuiderburen als het om kaas gaat: ook hier staan kaas- en wijnavonden vaak op de planning. Alleen [naar artikel]
Geraspte kaas, wie houdt er niet van? Al is het natuurlijk niet altijd evident om je keuken proper te houden als je in het wilde weg begint te raspen. Maar nu blijkt dat we kaas altijd al fout geraspt hebben. De ontdekking werd gedaan door Twitteraar @beasymss. Uit het filmpje dat ze deelde, blijkt dat je […] Het bericht Aha! Zo moet je dus kaas raspen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kaas op basis van koe- en geitenmelk kennen we al, maar de duurste kaas ter wereld is gemaakt van ezelinnenmelk. Voor een kilogram betaal je ongeveer 880 pond, omgerekend 1037 euro. [naar artikel]
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]
Samen met de Rode Duivels is ook een lading kaas uit Bever richting Quatar vertrokken. De familie De Ville uit Bever maakt al 25 jaar ambachtelijke kaas in hun hoevekaasmakerij en sinds 3 jaar voorzien ze de Rode Duivels van kaas. [naar artikel]
Is maak je eigen kaas, het nieuwe bak je eigen brood? “Voeg citroen toe aan melk en je hebt kaas”. Zo simpel is het volgens YouTube om zelf (zachte) kaas te maken. Maar is kaas maken geen omslachtig procedé en heb je daarvoor niet een heleboel ingrediënten nodig die je doorsnee niet in huis hebt? We deden de test, maakten onze eigen kaas en dat ging van “best fier” tot “gortdroog”. [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Serveer je er bier of wijn bij? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Selecteer je bier of wijn? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? [naar artikel]
Kaas? Lekker! Chocolade? Nog lekkerder! Blauwe kaas met chocolade? Héél erg lekker zo blijkt, want amper een week nadat de Australische [naar artikel]
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? [naar artikel]
14:46 De eigenaar van Inza en Brugge Kaas koopt de Limburgse kaasrasper Kaasbrik. Die verkoop jaarlijks voor 40 miljoen euro geraspte kaas in Europa, Azië en Afrika. [naar artikel]
In overleg met het federale voedselagentschap FAVV haalt Damse Kaasmakerij de kaas Damse Mokke Koe uit de verkoop en roept de vennootschap die kaas... [naar artikel]
Wetenschappers hebben in een Egyptische graftombe een kaas van ongeveer 3.300 jaar oud gevonden. Daarmee is de ‘lekkernij’ vermoedelijk het oudste stukje kaas ter wereld. Archeologen groeven in 1885 het praalgraf van Ptahmes op. Hij was dertien eeuwen voor Christus burgemeester van Memphis. Helaas verdween het graf door zandstormen weer van de radar. In 2010 […] Het bericht Extreem oude kaas gevonden in Egyptische graftombe verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je misschien denken. Maar is dat wel terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? [naar artikel]
Groothandelaar Vache Bleue haalt Etivaz-kaas uit de handel. De kans bestaat dat er in de kaas, die verkocht wordt in de winkels van Delhaize, stukjes glas aanwezig zijn. Dat meldt Vache Bleue donderdagavond. [naar artikel]
Groothandelaar Vache Bleue haalt Etivaz-kaas uit de handel. De kans bestaat dat er in de kaas, die verkocht wordt in de winkels van Delhaize, [naar artikel]
Een croque monsieur, dat is hetzelfde als een boterham met kaas en ham, maar dan gegrild. Volgens het Voedingscentrum in Nederland, waar ze een croque 'een tosti' noemen, zitten er dan ook niet meer calorieën in dan in een koude boterham met ham en kaas. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.