Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Dat schrijft ‘Gazet van Antwerpen’ op basis van gegevens uit de consumptietracker van de VLAM. Daarbij werd in 2021 elke dag aan consumenten werd gevraagd wat ze de dag ervoor gegeten hadden. [naar artikel]
Een klassiek bord met gekookte patatjes, dat Vlaamse stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen. Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Omdat het te veel werk is, en omdat er meer alternatieven dan ooit zijn. In de supermarkten vind je zelfs geen grote zakken van tien kilo meer. [naar artikel]
Een klassiek bord met gekookte patatjes, dat Vlaamse stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen. Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. In de supermarkten vind je zelfs geen grote zakken van tien kilo meer. [naar artikel]
De gekookte aardappel is minder geliefd dan vroeger. Amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn aardappelen nog op de traditionele manier. “De koolhydraatarme beweging hielp het idee de wereld in dat patatjes dikmakers zijn”, vertelt Sanne Mouha over de typische Vlaamse kost. Maar is dat effectief zo? En zijn die aardappelen dan zoveel ongezonder dan alternatieven zoals rijst of pasta? [naar artikel]
De redding van de gekookte patat is ingezet. Vorige week kwam het bericht dat hij van ons bord verdween, deze week zetten verschillende chefs een goeie Vlaamse natuuraardappel op hun suggestiebord. “Als ik hespenrolletjes maak, wil ik daar een goeie vastkokende aardappel bij. Pure smaak, puur natuur.” [naar artikel]
De redding van de gekookte patat is ingezet. Vorige week kwam het bericht dat hij van ons bord verdween, deze week zetten verschillende chefs een goeie Vlaamse natuuraardappel op hun suggestiebord. “Als ik hespenrolletjes maak, wil ik daar een goeie vastkokende aardappel bij. Pure smaak, puur natuur.” [naar artikel]
In het Brusselse folkloristische café Het Goudblommeke van Papier is donderdag de al even folkloristische Orde Van De Stoemp opgericht. Het initiatief voor de nieuwe orde komt van be.brusseleir en kadert in ‘De Weik van’t Brussels’ die nog tot 11 december loopt. De orde moet het Brussels culinair erfgoed jaarlijks in de kijker zetten. [naar artikel]
Frankrijk kampt met een mosterdtekort. De extreme hitte in Canada, de oorlog in Oekraïne en pesticideregels in eigen land leiden nu tot paniek in de Bourgondische mosterdstad Dijon. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.