Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

In Frankrijk is mosterd culinair erfgoed, maar nu dreigt een tekort

30/05/2022 - 16:29
"Frankrijk kampt met een mosterdtekort. De extreme hitte in Canada, de oorlog in Oekraïne en pesticideregels in eigen land leiden nu tot paniek in de Bourgondische mosterdstad Dijon."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. In Frankrijk is mosterd culinair erfgoed, maar nu dreigt een tekort (30/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Frankrijk kampt met een mosterdtekort. De extreme hitte in Canada, de oorlog in Oekraïne en pesticideregels in eigen land leiden nu tot paniek in de Bourgondische mosterdstad Dijon. [naar artikel]


2. Moeten we de mosterd straks elders halen? Mislukte oogst is geen goed nieuws voor liefhebbers van Dijon-mosterd (28/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Slecht nieuws voor de liefhebbers van Dijon-mosterd. Door een mislukte oogst in Canada en Frankrijk en door de oorlog in Oekraïne is er een tekort aan bruine mosterdzaadjes. En laat het net die mosterdzaadjes zijn die zorgen voor die pittige smaak in uw favoriete mosterd. [naar artikel]


3. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


4. Orde Van De Stoemp opgericht om Brussels culinair erfgoed te promoten (30/11/2017 - Het Nieuwsblad)

In het Brusselse folkloristische café Het Goudblommeke van Papier is donderdag de al even folkloristische Orde Van De Stoemp opgericht. Het initiatief voor de nieuwe orde komt van be.brusseleir en kadert in ‘De Weik van’t Brussels’ die nog tot 11 december loopt. De orde moet het Brussels culinair erfgoed jaarlijks in de kijker zetten. [naar artikel]


5. We eten geen gekookte patatten meer: stukje Vlaams culinair erfgoed verdwijnt van onze keukentafels (12/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Een klassiek bord met gekookte patatjes, dat Vlaamse stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen. Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Omdat het te veel werk is, en omdat er meer alternatieven dan ooit zijn. In de supermarkten vind je zelfs geen grote zakken van tien kilo meer. [naar artikel]


6. Eet u nog gekookte patatjes? Stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Dat schrijft ‘Gazet van Antwerpen’ op basis van gegevens uit de consumptietracker van de VLAM. Daarbij werd in 2021 elke dag aan consumenten werd gevraagd wat ze de dag ervoor gegeten hadden. [naar artikel]


7. Ons culinair erfgoed? Rijstpap, petit-beurretaart en ... koriander (27/06/2023 - De Standaard)

Antwerpen krijgt van de Vlaamse regering 38 miljoen euro voor de opstart van een Vlaams Culinair Centrum. Dat moet verder springen dan bier, frieten en chocolade. Maar wat is dat nu precies, Vlaams culinair erfgoed? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!