Frankrijk kampt met een mosterdtekort. De extreme hitte in Canada, de oorlog in Oekraïne en pesticideregels in eigen land leiden nu tot paniek in de Bourgondische mosterdstad Dijon. [naar artikel]
Slecht nieuws voor de liefhebbers van Dijon-mosterd. Door een mislukte oogst in Canada en Frankrijk en door de oorlog in Oekraïne is er een tekort aan bruine mosterdzaadjes. En laat het net die mosterdzaadjes zijn die zorgen voor die pittige smaak in uw favoriete mosterd. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]
In het Brusselse folkloristische café Het Goudblommeke van Papier is donderdag de al even folkloristische Orde Van De Stoemp opgericht. Het initiatief voor de nieuwe orde komt van be.brusseleir en kadert in ‘De Weik van’t Brussels’ die nog tot 11 december loopt. De orde moet het Brussels culinair erfgoed jaarlijks in de kijker zetten. [naar artikel]
Een klassiek bord met gekookte patatjes, dat Vlaamse stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen. Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Omdat het te veel werk is, en omdat er meer alternatieven dan ooit zijn. In de supermarkten vind je zelfs geen grote zakken van tien kilo meer. [naar artikel]
Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Dat schrijft ‘Gazet van Antwerpen’ op basis van gegevens uit de consumptietracker van de VLAM. Daarbij werd in 2021 elke dag aan consumenten werd gevraagd wat ze de dag ervoor gegeten hadden. [naar artikel]
Antwerpen krijgt van de Vlaamse regering 38 miljoen euro voor de opstart van een Vlaams Culinair Centrum. Dat moet verder springen dan bier, frieten en chocolade. Maar wat is dat nu precies, Vlaams culinair erfgoed? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.