Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Keuzestress in de winkel: parmezaan of pecorino? Dit is het verschil tussen de Italiaanse kazen

13/05/2022 - 11:45
"“Te veel kaas bestaat niet”, zegt Chloé Lauwers. En dus stopt ze zowel pecorino als parmezaan in het recept van spaghetti alla nerano. Maar wat is het verschil tussen de twee? "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Keuzestress in de winkel: parmezaan of pecorino? Dit is het verschil tussen de Italiaanse kazen (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)

“Te veel kaas bestaat niet”, zegt Chloé Lauwers. En dus stopt ze zowel pecorino als parmezaan in het recept van spaghetti alla nerano. Maar wat is het verschil tussen de twee? [naar artikel]


2. Limburg smaakt naar meer: Zomerpasta met groene groenten en Limburgse Pecorino (21/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Als lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! [naar artikel]


3. Angela (69) verkoopt haar laatste pecorino op Winterfeesten: “Ik heb hier even veel vrienden als thuis op Sicilië” (13/12/2019 - Het Nieuwsblad)

Altijd op dezelfde plek. ­Altijd dezelfde producten. Zoals glühwein en het reuzen­rad is ook Angela Piazza (69) op de Winterfeesten een certitude. “Maar dit is mijn afscheid”, zegt ze. “Het draait hier te veel om eten en drinken, en te weinig om dingen te kopen voor thuis.” En ze wil eindelijk weer kerst vieren met de kleinkinderen, dat ook. [naar artikel]


4. RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven (21/04/2023 - Gezond.be)

Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. […] Het bericht RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


5. Overgrote meerderheid dure parmezaan en Grana Padano-kaas gemaakt van “ziekelijk magere ‘nep’koeien” (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)

U telt een behoorlijke som neer om een lekker stukje parmezaan of Grana Padano bovenop uw pasta te serveren, maar uit en onderzoek van de dierenrechtenorganisatie ‘Compassion in World Farming’ (CIWF) blijkt nu dat de koeien gebruikt voor de aanmaak van deze kazen in erbarmelijke omstandigheden leven. [naar artikel]


6. Kabeljauw met geroosterde graantjes, venkel, oester, parmezaan (04/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Zullen we nog parmezaan kunnen kopen? Het noorden van Italië gaat in lockdown, en dat zal zich ook bij ons laten voelen (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Italië is een belangrijke handelspartner voor België, goed voor vele miljarden. De lockdown van het noorden van het land zal zich ook bij ons laten voelen. [naar artikel]


8. Mourinho en parmezaan nekken een gegarandeerde finalist en Philippe Geubels geeft een masterclass jureren: dit was ‘De Slimste Mens’ (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

De reguliere afleveringen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zijn in schoonheid, maar met een schaduwvlek geëindigd. Tot ieders verbijstering mocht Jan Verheyen blijkbaar niet doorstoten naar de finaleweken. Hij kreeg van de makers een saai filmfragment met enkel José Mourinho in beeld. ‘Echt?!’, was de terechte opmerking van de regisseur, die in de finale tegen Lisbeth Imbo blokkeerde op het woord ‘parmezaan’ en dus door Van Looy huiswaarts werd gestuurd. Gelukkig bewees Philippe Geubels met de vingers in de neus outstanding te zijn als grappigste vakjurylid. [naar artikel]


9. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


10. Van mozzarella tot parmezaan: welke kaassoort is het gezondst? “Als je zoutrijke kaas gebruikt, voeg dan niet nog eens extra zout toe” (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!