Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van mozzarella tot parmezaan: welke kaassoort is het gezondst? “Als je zoutrijke kaas gebruikt, voeg dan niet nog eens extra zout toe”

03/10/2022 - 12:10
"Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van mozzarella tot parmezaan: welke kaassoort is het gezondst? “Als je zoutrijke kaas gebruikt, voeg dan niet nog eens extra zout toe” (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


2. Van plakjes tot gemalen kaas: zo bewaar je elke kaassoort het best om er nog lang van te kunnen eten (02/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel we graag kwistig zijn met de kaas die we over onze spaghetti strooien, hebben we altijd nog een deel over om in de koelkast te bewaren. Toch zien we die kaas snel slecht worden, net zoals bijvoorbeeld overschotten van feta of parmezaan. Hoe houd je die zo lang mogelijk schimmelvrij en eetbaar? Kaasexpert Fréderic Van Tricht legt uit. [naar artikel]


3. Overgrote meerderheid dure parmezaan en Grana Padano-kaas gemaakt van “ziekelijk magere ‘nep’koeien” (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)

U telt een behoorlijke som neer om een lekker stukje parmezaan of Grana Padano bovenop uw pasta te serveren, maar uit en onderzoek van de dierenrechtenorganisatie ‘Compassion in World Farming’ (CIWF) blijkt nu dat de koeien gebruikt voor de aanmaak van deze kazen in erbarmelijke omstandigheden leven. [naar artikel]


4. Kabeljauw met geroosterde graantjes, venkel, oester, parmezaan (04/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Zullen we nog parmezaan kunnen kopen? Het noorden van Italië gaat in lockdown, en dat zal zich ook bij ons laten voelen (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Italië is een belangrijke handelspartner voor België, goed voor vele miljarden. De lockdown van het noorden van het land zal zich ook bij ons laten voelen. [naar artikel]


6. Mourinho en parmezaan nekken een gegarandeerde finalist en Philippe Geubels geeft een masterclass jureren: dit was ‘De Slimste Mens’ (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

De reguliere afleveringen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zijn in schoonheid, maar met een schaduwvlek geëindigd. Tot ieders verbijstering mocht Jan Verheyen blijkbaar niet doorstoten naar de finaleweken. Hij kreeg van de makers een saai filmfragment met enkel José Mourinho in beeld. ‘Echt?!’, was de terechte opmerking van de regisseur, die in de finale tegen Lisbeth Imbo blokkeerde op het woord ‘parmezaan’ en dus door Van Looy huiswaarts werd gestuurd. Gelukkig bewees Philippe Geubels met de vingers in de neus outstanding te zijn als grappigste vakjurylid. [naar artikel]


7. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


8. Keuzestress in de winkel: parmezaan of pecorino? Dit is het verschil tussen de Italiaanse kazen (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)

“Te veel kaas bestaat niet”, zegt Chloé Lauwers. En dus stopt ze zowel pecorino als parmezaan in het recept van spaghetti alla nerano. Maar wat is het verschil tussen de twee? [naar artikel]


9. Jeroen Meus maakt tomaat-mozzarella met salsa verde (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Sinds je overal coeur de beuf-tomaten en buffelmozzarella kunt kopen, is zo'n bord Italiaanse 'Pomodoro e mozzarella di Bufala' plots niet veraf [naar artikel]


10. Fruitig torentje van nectarine en mozzarella (18/08/2016 - De Morgen)

Nectarines zijn het fruit bij uitstek voor de zomer. Je kan ze overal in verwerken. Zoals deze torentjes met mozzarella. Fris en fruitig! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!