Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt. [naar artikel]
19:35 Corona is nog niet weg of de IT-sector zit weer met de handen in het haar: de chronische personeelstekorten zijn terug van heel even weg geweest. Ze dreigen de komende maanden alleen groter te worden. [naar artikel]
De Belgische binnenvaart staat de komende jaren heel wat uitdagingen te wachten. Ondernemers slagen er niet in personeel te vinden voor hun schepen en ook de strengere milieuvoorwaarden baren menig schipper zorgen. De sector dringt aan op maatregelen. The post Personeelstekort en milieuvoorwaarden baren binnenvaart zorgen: sector vraagt maatregelen appeared first on Trends. [naar artikel]
Tien Centra voor Volwassenenonderwijs starten op 1 februari met de gloednieuwe opleiding "ambulante zorg". Cursisten zullen er worden klaargestoomd om ambulancier te worden in het niet-dringend patiëntenvervoer (ANDP) of om als hulpverlener op grote evenementen ingezet te worden. Voor die twee profielen bestonden tot dusver amper opleidingen. [naar artikel]
Het personeelstekort bij treinbegeleiders en treinbestuurders is zo groot, dat velen hun compensatiedagen voor weekendwerk niet eens kunnen opnemen. Sommigen hebben “tot tientallen” dagen openstaan. De NMBS besloot om de achterstallige vakantiedagen uit te betalen. Maar dat pikt het treinpersoneel niet. Vrijdag werd hier en daar spontaan het werk neergelegd. [naar artikel]
Het warme weer doet dit weekend heel wat mensen afzakken naar de Belgische kust. Om die toeristengolf op te vangen, gaan horecazaken massaal op zoek naar extra werkkrachten, maar dat blijkt niet zo vanzelfsprekend. “De vaste vacatures geraken niet ingevuld. Daardoor zijn uitbaters afhankelijk van jobstudenten en flexi-jobs”, zegt Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het personeelstekort in de horeca, zo zochten veel mensen in de sector andere oorden op door de lange coronasluitingen, wordt steeds nijpender. “Iemand vinden is zó moeilijk, ik word er gek van. We zien ons nu zelfs genoodzaakt om de capaciteit van ons Grieks restaurant van veertig naar dertig couverts terug te schroevenâ€, zegt Stephanie Kavadias van Mediterraneo in Kortrijk. “Het is een drama, we horen overal zo’n verhalenâ€, zegt voorzitter Wim Loontjens van Horeca Zuid-West-Vlaanderen. Er zijn momenteel bijna 900 vacatures niet ingevuld in West-Vlaanderen. Minister Crevits en de VDAB lanceren een campagne. [naar artikel]
Met het pilootproject ‘Helpende handen in de horeca’ willen de stad Genk, de VDAB en Horeca Groot Genk het gebrek aan personeel in de horeca aanpakken. Workshops en jobcoaches moeten een oplossing bieden. [naar artikel]
Amper twee Limburgse chefs nemen tussen 1 oktober en 7 november deel aan Jong Keukengeweld. In 2019 konden jongeren tot 30 jaar nog in tien Limburgse restaurants aanschuiven voor topgerechten aan voordeeltarief. Reden voor de povere belangstelling is het grote personeelstekort. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.