"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks. [naar artikel]
Als je interesse hebt om groenten en fruit te plukken op een zelfoogstboerderij, is de kans groot dat je op een wachtlijst terechtkomt. Het is er namelijk enorm druk tegenwoordig. En dat zou wel eens door de coronacrisis kunnen komen. "Mensen vergeten even de crisis hier", getuigt de uitbater van een zelfpluktuin. "Je bent eens buiten. En het is hier heel veilig, je kan afstand houden op het veld." [naar artikel]
Topchef Seppe Nobels lanceert "anti-verspillingspralines", dat zijn pralines gevuld met zogenoemde scheve groenten. Die groenten zijn niet mooi genoeg om verkocht te worden. De pralines moeten zo een signaal geven tegen voedselverspilling. "We willen ervoor zorgen dat mensen nadenken over de verspilling van groenten. Ook de minder mooie, kromme groenten zijn lekker en voedzaam", vertelt Nobels bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Van alle groenten en fruit in de Nederlandse supermarkten bevatten aardbeien de meeste restanten van pesticiden. Dat schrijft de Nederlandse krant Trouw vandaag. In de VS wordt elk jaar een lijst opgesteld van "vuile" en "propere" gewassen. Toeval of niet, maar aardbeien staan ook daar bovenaan de "vuile" lijst. Hoe vrij van bestrijdingsmiddelen zijn de groenten en fruit die we in de supermarkt kopen? [naar artikel]
Chicken pot pie kennen wij als kippenpasteitjes. Voor je tafelgasten is het raden wat er onder dat hoedje van bladerdeeg zit, een heerlijke hartige verrassing met spekjes. [naar artikel]
Less is more: het is een van de belangrijkste stelregels waarmee onder andere de Italiaanse keuken wereldwijd furore maakt. Ook in je eigen keuken... [naar artikel]
In Knokke opent een tentoonstelling met kunst van Marc Van Ranst. Het gaat om afdrukken van digitaal werk dat de viroloog maakte onder de noemer "Metamorphosis, exploring abstract realms through digital art". "Voor mij is dit even creatief als wetenschap." [naar artikel]
{ "text": "Meerderheid: ZVP (12)", "type": "information_text" } [naar artikel]
Radio 1-presentator Koen Fillet (59) heeft ontslag genomen bij de VRT. Tot eind juni presenteerde hij op zaterdagvoormiddag samen met Sven Speybrouck nog het programma "Interne keuken". Fillet gaat zich nu concentreren op zijn werk als kunstschilder en hij blijft ook podcasts maken. [naar artikel]
Heel wat mensen proberen hun inname van pesticiden te beperken door hun groenten en fruit voor consumptie te spoelen met water. "Maar eigenlijk heeft dat geen zin", zegt hoogleraar Gewasbescherming Pieter Spanoghe (UGent). [naar artikel]
Na vier jaar heeft tv-kok Jeroen Meus zijn oude keuken ingewisseld voor een gloednieuw exemplaar. Die nieuwe keuken zal vanaf 4 september te zien zijn in het nieuwe seizoen van "Dagelijkse kost". Bekijk hieronder de eerste foto's. [naar artikel]
"Hier is de keuken... en hier de slaapkamer." Op die manier gaf Geert H. nieuwe werknemers een rondleiding in zijn restaurant. Die slaapkamer... [naar artikel]
Ze kookte al regelmatig voor familie en vrienden, maar ondertussen kan iedereen genieten van ‘Veerle’s Keuken’. Haar specialiteiten? De gerechten die ze zelf heel graag lust, eten uit grootmoeders keuken en pasta’s met véél groenten. [naar artikel]
Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. "Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee", zegt Groen-parlementslid Barbara Creemers vandaag. [naar artikel]
Ay caramba! De Mexicaanse keuken krijg je niet zomaar onder de knie. Dat toveren met kruiden en creatief zijn met groenten spreekt voor ons,... [naar artikel]
We denken allemaal spontaan aan frietjes en stoofvlees, maar bestaat er eigenlijk wel echt iets als Vlaams culinair erfgoed? Volgens tv-kok Jeroen Meus is dat een moeilijke vraag. "We hebben niet zoiets als een tapas- of mezzecultuur", zegt hij in "Nieuwe feiten" op Radio 1. "Onze keuken vertrekt vooral vanuit onze producten." [naar artikel]
Andijvie, pastinaken, kervelwortelen … Deze bordjes tsjokvol vergeten groenten eet je gegarandeerd helemaal leeg. Niets laten verloren gaan! [naar artikel]
Sergio was niet te spreken over de keuken van MADAM P. Daarom stuurt hij iemand langs die de meiden wat tips kan geven over de hygiëne in hun keuken. [naar artikel]
De kwaliteit van onze groenten en fruit is fantastisch: de supermarkten liggen vol lekker, gezond voedsel. Goede waar voor ons geld. Maar de boer krijgt steeds minder geld voor zijn waar. Met drama’s tot gevolg. "Pano" buigt zich vanavond over een mank systeem: "Boerenbedrog". [naar artikel]
Er komt een "groentecampagne" om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. "Zij vertonen de sterkste onderconsumptie." [naar artikel]
Opschudding in stressland, want de grootste knoeier kan zich burn-outcoach noemen, zo hekelen experts. Nog altijd is er geen eenduidige definitie van burn-out. Laat staan een diagnose. Zelfs het woord ‘coach’ is ongelukkig gekozen. "In die eerste maanden is er geen coachen aan." [naar artikel]
Het aantal onbetaalde schoolfacturen stijgt in het Gemeenschapsonderwijs. Vorig schooljaar liep het GO 11 miljoen euro mis door ouders die hun factuur niet konden betalen. Het wordt voor scholen steeds moeilijker creatief om te springen met de stijgende kosten. "Het is aan de Vlaamse overheid om een creatief beleid te vormen zodat het draaglijk blijft", klinkt het bij het GO!. [naar artikel]
{ "title": "20. Familie Catheline Périer-D’Ieteren", "type": "aside-inline", "content": [ { "subhead": "" }, { "image": { "credit": "Vub", "url": "//Assets/Images_Upload/2023/08/14/fae966b1-8bbb-4ac3-af12-cf0e15b2678c.jpg", "format": "image/jpg", "metadata": { "alignment": "left", "original_size": { "width": 1001, "height": 1515 } }, "caption": "" } }, { "p": "Hoeveel? 1.813.506.588 euro" }, { "p": "Wat? Auto-import, herstel en vervanging autoruiten" }, { "p": "Waar? Brussel" }, { "styled_text": { "text": "", "type": "information_text" } } ] } [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.