Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Eerste Zeeuwse mosselen arriveren in Antwerpen met de boot: mosselseizoen start vroeger dankzij Antwerpse ondernemer

28/06/2022 - 21:01
"Het seizoen van de Zeeuwse mosselen is dinsdag gestart. Daarmee gooit een Antwerpse ondernemer de kalender van de mosselsector overhoop. Wim Van der Borght van Marineau wilde de aller-allereerste Zeeuwse mosselen kunnen aanbieden en haalde daarvoor zelfs een mosselkotter naar Antwerpen. In zijn spoor volgen alle restaurants én ook de Belgische supermarkten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


2. Zeeuwse mosselseizoen gaat van start: iets kleinere mosselen, maar topkwaliteit (01/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het Zeeuwse mosselseizoen officieel van start gegaan in het Nederlandse Yerseke. De aanvang van het seizoen valt vijf weken later dan de... [naar artikel]


3. Zeeuwse mosselseizoen start: iets kleinere maar goed gevulde mosselen (01/08/2018 - VRT NWS)

In het Nederlandse Yerseke is het Zeeuwse mosselseizoen vandaag officieel begonnen. Dat is vijf weken later dan de voorbije jaren. De mosselen zijn dit jaar iets kleiner en waarschijnlijk iets duurder, maar ze zijn wel van goede kwaliteit, zo is te horen bij de Nederlandse mosselveiling. [naar artikel]


4. Eerste Zeeuwse mosselen van het jaar komen uit Duitsland (18/06/2018 - Het Nieuwsblad)

De officiële start van het mosselseizoen is nog niet in zicht, maar vandaag rollen toch al de eerste truckladingen met de lekkere schelpdiertjes over de grens. Vanuit het Duitse eiland Sylt bevoorraden broers Adriaan en Simon Leuschel Belgische restaurants, groothandels en viswinkels met hun Nieuwe, maar ook Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


5. Nieuw mosselseizoen van start: “Mensen rijden van de zee naar Lommel voor onze mosselen” (05/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vandaag is het nieuwe mosselseizoen van start gegaan. Dat wil zeggen dat u opnieuw Zeeuwse mosselen van bodemcultuur kan bestellen op restaurant of in de winkel. Mosselen gekweekt in hangcultuur zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar volgens liefhebbers zijn mosselen van bodemcultuur de lekkerste. Wij gingen de nieuwe bodemschelpen alvast voor u proeven bij restaurant Diana in Lommel, gekend voor zijn uitstekende mosselen. [naar artikel]


6. Eerste mosselen van Vlaamse Banken zijn klaar: "We zijn geen concurrentie voor Zeeuwse mosselen" (07/07/2021 - VRT NWS)

Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]


7. Restaurants serveren ze al, maar mosselseizoen nog niet begonnen: "Wie echt lekkere mosselen wil, wacht nog twee weken" (17/06/2020 - VRT NWS)

In sommige restaurants staan er nu al Zeeuwse mosselen op het menu, maar volgens mosselhandelaars kan dat niet. Het seizoen van de bodemcultuurmosselen start pas eind juni. "En dat zijn de échte Zeeuwse mosselen." [naar artikel]


8. Zeeuwse mosselseizoen gaat van start: “Veel vlees in kleine schelp” (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)

In het Nederlandse Yerseke is het Zeeuwse mosselseizoen woensdag officieel begonnen. Dat is vijf weken later dan de voorbije jaren. Mosselen zijn dit jaar iets kleiner en waarschijnlijk iets duurder, maar zijn wel van goede kwaliteit, zo is te horen bij de Nederlandse mosselveiling. [naar artikel]


9. Het mosselseizoen is begonnen: wat is het verschil tussen super of jumbo en moet je gesloten schelpen weggooien? (10/07/2023 - De Standaard)

Het mosselseizoen is op gang gekomen. Maar welke mosselen kiest u? Bevatten jumbo’s echt meer vlees? En moet u de mosselen die nog dicht zijn weggooien? Tilly Sintnicolaas, manager van het Nederlands Mosselbureau dat de Zeeuwse mosselen promoot, geeft uitleg. [naar artikel]


10. De eerste Zeeuwse mosselen zijn er (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zijn er iets vroeger dan andere jaren, maar deze week kunnen we al genieten van de eerste Zeeuwse mosselen. Door het warme weer hebben de [naar artikel]


11. Zeeuws mosselseizoen van start: “Kwaliteit beter dan vorig jaar” (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste mosselen van de bodemcultuur zijn deze middag opgevist in de Oosterschelde, bij het mosseldorp Yerseke. Volgens de mosselkwekers is de kwaliteit van de mosselen beter dan vorig jaar. Het volume Zeeuwse mosselen zou echter voor het tweede jaar op rij minder kunnen zijn. [naar artikel]


12. Restaurants zijn nog niet open, maar er zijn wel al mosselen (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]


13. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


14. Hoe maak je mosselen zelf het lekkerst klaar? Sterrenchef tipt: “Je koopt ze beter bij de visboer dan in de supermarkt” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer het mosselseizoen van start gaat, staan we als Belgen te popelen om het zwarte goud van de zee als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar is het weer zover. De ideale aanleiding om met sterrenchef Syrco Bakker de perfecte bereiding van mosselen te bespreken. Hoe weet je of een mossel slecht is? Wat is het (smaak)verschil tussen bouchot en Zeeuwse mosselen? En hoe reinig je ze het best? “Soms wacht je beter iets langer in het seizoen om ze te eten.” [naar artikel]


15. Zeeuwse mosselen dit jaar drie weken vroeger in winkel (26/06/2019 - De Tijd)

19:09 In de supermarkt en de vishandel zijn vanaf nu Zeeuwse mosselen te krijgen, drie weken vroeger dan vorig jaar. [naar artikel]


16. Eerste Zeeuwse mosselen zijn twee weken vroeger in het land en "ze hebben een mooi visgewicht" (26/06/2019 - VRT NWS)

In Nederland hebben vissers de eerste lichting Zeeuwse mosselen van bodemcultuur opgehaald. Dit seizoen wordt naar schatting 50 miljoen kilo mosselen geoogst, ongeveer 65 procent daarvan gaat naar België. Voetbalanalist Johan Boskamp gaf vandaag het startschot voor 40 vrachtwagens die de mossels naar restaurants en winkels in Nederland en België brengen. [naar artikel]


17. De eerste mosselen zijn er al (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Deze week worden de eerste Zeeuwse mosselen geleverd. Het gaat wel nog over de zogenaamde ‘hangcultuur’, die klassiek een dikke maand voor de échte Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar is. [naar artikel]


18. Het mosselseizoen is gestart: staycation doet dromen van een topseizoen (09/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

Met de start van het mosselseizoen kan de zomer pas echt beginnen. De mosselboeren lonken uitdrukkelijk naar de staycation bij ons. Dat is niet onterecht, want al zijn de eerste mosselen wat kleiner, ze zijn hemels lekker. [naar artikel]


19. Onderzeeër haalt eerste Zeeuwse bodemcultuurmosselen boven: “Meer vlees ondanks kleinere schelpen” (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Het Zeeuwse mosselseizoen is woensdag officieel begonnen. De Nederlandse onderzeeër Drebbel haalde in Yerseke de eerste oogst boven water. En wij proefden dat ze goed waren. “De mosselen hebben dit jaar hun energie vooral in het vlees gestoken. De schelp is kleiner maar het vleespercentage is met ruim 30 procent enkele percentages hoger dan de voorbije jaren”, zegt kweker Anthony Riedijk. [naar artikel]


20. Mosselen dit weekend al op uw bord (21/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Vandaag start het mosselseizoen. Ten minste in de Duitse Wadden, waar Nederlandse vissers nu al enkele jaren de eersten zijn om het mosselseizoen te openen. Dat wil zeggen dat warenhuizen en restaurants vrijdag en zeker zaterdag al bodemcultuurmosselen zullen hebben. [naar artikel]


21. Mosselseizoen sneller gestart dan normaal (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vanmiddag zijn de eerste mosselen uit de Oosterschelde in Yerseke gevist en dat betekent dat het mosselseizoen gestart is. Door het warme weer is [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!