Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

“Eet dit op en je verlof aan zee is voorbij”: sterrenchef proeft tien vispannetjes aan de kust

02/07/2022 - 15:42
"Het vispannetje. Het is een van dé klassiekers bij uitstek voor wie aan zee zijn benen onder tafel steekt. Sterrenchef Danny Horseele bestelde voor ons tien keer het gerecht, van de Panne tot Knokke. En hij viel van de ene verbazing in de andere. “Van hoe ik voor weinig geld een absolute topper voorgeschoteld kreeg, tot de ontdekking van een compleet nieuwe vis aan onze Belgische kust.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Eet dit op en je congé aan zee is voorbij”: sterrenchef proeft 10 vispannetjes aan onze kust (02/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het vispannetje. Het is een van dé klassiekers bij uitstek voor wie aan zee zijn benen onder tafel steekt. Sterrenchef Danny Horseele bestelde voor ons tien keer het gerecht, van de Panne tot Knokke. En hij viel van de ene verbazing in de andere. “Van hoe ik voor weinig geld een absolute topper voorgeschoteld kreeg, tot de ontdekking van een compleet nieuwe vis aan onze Belgische kust.” [naar artikel]


2. Sterrenchef Luc Bellings proeft vispannetjes aan de kust en is aangenaam verrast: “Dit is het schoolvoorbeeld van het klassieke recept” (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]


3. Sterrenchef proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at” (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]


4. Sterrenchef Danny Horseele proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at” (06/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]


5. Van “smelt op de tong” tot “hiervan gaan je tanden uitvallen”: sterrenchef Luc Bellings proeft 10 kerststronken uit de supermarkt (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met stip op een nog altijd het favoriete dessert aan de feestdis: de kerststronk. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Sterrenchef Luc Bellings proeft er tien uit de supermarkt. “Wie hier één stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven, maar vooral met buikpijn in de zetel belanden.” [naar artikel]


6. Luc Bellings proeft croque-monsieurs aan de kust en deelt een 1/10 uit: “Dit is een van de allerslechtste croques die ik ooit voorgeschoteld kreeg” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer: een croque-monsieur smaakt altijd. Waar de ene het getoaste brood met kaas en hesp het liefst met ketchup eet, verkiest de andere mayonaise. “Voor mij zijn beide sauzen onmisbaar”, vindt sterrenchef Luc Bellings wanneer hij langs 5 zaken aan de kust passeert om het gerecht te gaan testen. “En de verhouding tussen kaas en hesp moet perfect zijn.” Kunnen de versies aan de kust zijn kritische smaakpapillen bekoren? [naar artikel]


7. Sterrenchef Luc Bellings proeft steak bearnaise in 5 zaken aan de kust en geeft één keer een 10/10: “Hier kom ik zelfs met plezier terug!” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]


8. Dit zijn de 10 beste brasserieën aan de kust volgens Luc Bellings: “Een van de beste borden die ik in 10 jaar kreeg” (31/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]


9. Sterrenchef Luc Bellings passeert voor de laatste keer deze zomer langs de kust en proeft kabeljauw in mousselinesaus: “Huiveringwekkende vis” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voor de laatste keer deze zomer trekt sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten richting de Belgische kust om gerechten te keuren. Voor zijn laatste stop waagt de chef zich aan kabeljauw in mousselinesaus bij 5 verschillende adressen. Waar bestel je met plezier een moot van de witte vis? En waar blijf je het liefst ver vandaan? [naar artikel]


10. Luc Bellings proeft pannenkoeken aan de kust en geeft een 0/10: “Dit zijn precies zeemvellen waar je de ruiten mee kan kuisen” (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]


11. Luc Bellings proeft pannenkoe­ken aan de kust en geeft een 10/10: “Zo heerlijk dat ik mezelf moet bedwingen om geen tweede portie te bestellen” (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]


12. Luc Bellings proeft diepvrieskroketten en deelt een 9/10, maar ook een 3/10 uit: “Een waterige hap” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


13. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft gourmetschotels uit de supermarkt: “Is dit voor vier man? Wie eet er nu zoveel vlees?” (19/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Misschien ben jij ook wel van plan gourmet te serveren met de feestdagen. Het is bij alle supermarkten een van de populairste gerechten in de eindejaarsperiode. Maar hoe lekker zijn de schotels uit de winkelrekken? Wij lieten sterrenchef Geert Van Hecke zes vleesschotels proeven. “Doe daar toch eens wat kruiden bij.” [naar artikel]


14. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft diepvriespuree en deelt 0 uit aan A-merk: “Plaatsvervangende schaamte” (23/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]


15. “Ze smaken zoals huisgemaakt”: Luc Bellings proeft aardappelkroketten uit de diepvries en deelt een 9/10 uit (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


16. DE GROTE TEST. Sterrenchef Maurice de Jaeger proeft 17 keer instantnoedels met kip: “Aziatisch? Eerder saaie vermicellisoep” (13/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Het is de guilty pleasure van jong en ook wel oud: noedels uit een cup of zakje. Sterrenchef én noedelfan Maurice de Jaeger van Sensum in Gent proefde er zeventien, gaf twee keer een negen, maar was ook vaak ontgoocheld: “Ik snap de intentie niet.” [naar artikel]


17. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]


18. GETEST. Welke airfryersnacks zijn het lekkerst? Sterrenchef proeft er 10 en deelt goede en minder goede punten uit: “Hier bijt je je tanden op stuk” (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. “De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse.” [naar artikel]


19. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


20. Sterrenchef proeft tonijn uit blik van de huismerken: “Deze steekt er met kop en schouders bovenuit” (30/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende tien blikjes tonijn van de huismerken. Daarna ging hij met zijn vork ook nog eens door die van de A-merken Rio Mare en Saupiquet. Doel van de proeverij? Testen of die A-merken écht dat extra geld waard zijn. Of vind je net zo lekkere - of zelfs betere - tonijn bij de goedkopere huismerken? “Er is er een die me écht gelukkig maakt én fors minder kost.” [naar artikel]


21. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 hapjes uit de airfryer: "Hier bijt je je tanden op stuk” (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. “De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse.” [naar artikel]


22. Sterrenchef Luc Bellings proeft 12 kant-en-klare pompoensoepen uit de supermarkt: “Dit lijkt meer op een groentebouillon dan op een gebonden soep” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]


23. “Ik snap waarom er een vuilnisbak naast het terras staat”: sterrenchef proeft 10 keer spaghetti bolognese (09/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het is een van de populairste toeristengerechten: spaghetti bolognese. Jong en oud lust het. Sterrenchef Danny Horseele testte er tien – van De Panne tot Knokke – en stelde vast dat het verschil groot is. “Niet alleen in kwaliteit, ook in prijs. Van 6,5 tot 18 euro. En dat proef je heus niet altijd in het bord. Het is duidelijk dat hier en daar véél geld verdiend wordt aan spaghetti.” Hij vond een absolute topper, zittend op een plastic stoel aan een drukke weg, en werd bedrogen met zicht op zee. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!