Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Barry Callebaut start vernietiging van honderden ton chocolade na ontdekking salmonella

03/07/2022 - 16:56
"Barry Callebaut start maandag met de opruiming van enkele honderden ton chocolade die de chocoladefabrikant niet meer kan gebruiken na de ontdekking van een salmonellabacterie in een fabriek. Dat zegt woordvoerder Korneel Warlop."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Neuhaus legt chocoladeproductie tijdelijk stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut (02/07/2022 - Het Nieuwsblad)

De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt “te laat” verwittigd te zijn, klinkt het zaterdag in La Dernière Heure. [naar artikel]


2. Barry Callebaut vernietigt honderden ton chocolade (03/07/2022 - De Tijd)

17:13 Barry Callebaut laat vanaf maandag honderden ton chocolade vernietigen na de ontdekking van een salmonellabacterie in zijn Belgische fabriek. [naar artikel]


3. De met salmonella besmette chocolade van Callebaut in Wieze kan ruim 300 gezinnen een jaar van groene stroom voorzien (07/07/2022 - VRT NWS)

De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]


4. Hoe raakt Barry Callebaut van honderden ton besmette chocolade verlost? “Er staan alvast 30 vrachtwagens klaar” (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van de honderden ton chocolade met salmonella in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze zal over afzienbare tijd niets meer overblijven. Alle besmette chocolade vertrekt met vrachtwagens naar een gespecialiseerde verwerker. Intussen ligt de fabriek nog steeds stil. “Dit is een aderlating voor ons bedrijf”, zegt woordvoerder Korneel Warlop. [naar artikel]


5. Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze ligt stil na ontdekking van salmonella (30/06/2022 - VRT NWS)

In de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze, bij Lebbeke, is begin deze week salmonella ontdekt. Alle chocoladeproducten die na 25 juni zijn gemaakt, werden geblokkeerd. Er zou niets bij de consument zijn terechtgekomen. Alles wordt nu gedesinfecteerd, daarna kan Barry Callebaut weer opstarten. [naar artikel]


6. Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking van salmonella (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf bekend. [naar artikel]


7. Barry Callebaut legt productie in grootste chocoladefabriek ter wereld stil na ontdekking van salmonella (30/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]


8. Barry Callebaut legt productie stil in grootste chocoladefabriek ter wereld na ontdekking van salmonella (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf bekend. [naar artikel]


9. Barry Callebaut na salmonellabesmetting: "Geen besmette chocolade in Belgische voedselbevoorrading" (01/07/2022 - VRT NWS)

Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]


10. Geen besmette chocolade bij consumenten geraakt volgens Barry Callebaut (01/07/2022 - Het Nieuwsblad)

Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]


11. Barry Callebaut legt productie stil in grootste chocoladefabriek ter wereld in Wieze na ontdekking van salmonella (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Volgens het bedrijf zou er niets van bij de consument terechtgekomen zijn en moeten er voorlopig geen producten worden teruggeroepen. [naar artikel]


12. Geen besmette chocolade van Barry Callebaut bij consumenten geraakt, zegt bedrijf (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]


13. Belgische chocolatier Neuhaus zegt “te laat" verwittigd te zijn over salmonellabesmetting bij Callebaut: fabriek moet 2 tot 4 weken sluiten (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt "te laat" verwittigd te zijn, klinkt het in La Dernière Heure. [naar artikel]


14. Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]


15. Heropstart Callebaut nog niet voor meteen: "Morgen starten we met opruimen van honderden tonnen chocolade"  (03/07/2022 - VRT NWS)

Vanaf morgen starten ze in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze (Oost-Vlaanderen) met het opruimen van alle chocolade die er nog ligt, nadat er salmonella werd vastgesteld in een productielot. "Het gaat om honderden tonnen", zegt woordvoerder Korneel Warlop. Er wordt ook nog onderzocht naar de oorsprong van de besmetting. "Zolang die analyse niet volledig gebeurd is, kunnen wij niet opstarten", klinkt het. [naar artikel]


16. Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut: “Maar het product op de markt is veilig” (30/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld – stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. [naar artikel]


17. Barry Callebaut legt productie stil in grootste chocoladefabriek ter wereld in Wieze na ontdekking van salmonella, voorlopig geen producten teruggeroepen (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Volgens het bedrijf zou er niets van bij de consument terechtgekomen zijn en moeten er voorlopig geen producten worden teruggeroepen. Maar helemaal zeker is het niet of er eventueel besmette producten in de winkelrekken zouden liggen. Het onderzoek loopt nog. [naar artikel]


18. Wereldprimeur: Barry Callebaut start met 3D-printen van chocolade op grote schaal (14/02/2020 - Knack)

Barry Callebaut gaat chocolade in 3D-printen. Dat heeft de Zwitserse chocoladereus vrijdag bekendgemaakt. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste producent die dit op grote schaal gaat aanbieden. [naar artikel]


19. Verkoop roze Callebaut-chocolade start in Japan (18/01/2018 - De Tijd)

16:25 Voor het eerst sinds de aankondiging in september is de roze chocolade van Barry Callebaut te koop. [naar artikel]


20. Barry Callebaut wil op grote schaal chocolade in 3D-printen (14/02/2020 - Express)

Barry Callebaut gaat chocolade in 3D-printen, maakt het vrijdag bekend. De Zwitserse chocoladereus is naar eigen zeggen de eerste producent die dit op grote schaal gaat aanbieden. Het 3D-printen wordt aangeboden via het wereldwijde decoratiemerk Mona Lisa. Klanten zullen ingewikkelde creaties op die manier snel en in grote volumes kunnen laten produceren, klinkt het. Het […] The post Barry Callebaut wil op grote schaal chocolade in 3D-printen appeared first on Business AM. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!