Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Mag je een dichte mossel echt niet opeten? Is er een verschil tussen witte en oranje mosselen? Dit moet je weten

15/07/2022 - 11:34
"Voor de liefhebbers van mosselen is het momenteel hoogseizoen: de schelpdieren zijn op hun best en gaan vlotjes over de toonbank, soms zelfs voor een spotprijs. Maar als we in de supermarkt staan, welke soort nemen we dan? Bevatten jumbomosselen echt meer vlees? En mag je een dichte mossel echt niet meer opeten? Mosselkenner Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau legt het uit."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mag je een dichte mossel echt niet opeten? Is er een verschil tussen witte en oranje mosselen? Dit moet je weten (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Voor de liefhebbers van mosselen is het momenteel hoogseizoen: de schelpdieren zijn op hun best en gaan vlotjes over de toonbank, soms zelfs voor een spotprijs. Maar als we in de supermarkt staan, welke soort nemen we dan? Bevatten jumbomosselen echt meer vlees? En mag je een dichte mossel echt niet meer opeten? Mosselkenner Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau legt het uit. [naar artikel]


2. Mag je een dichte mossel echt niet opeten? Is er een verschil tussen witte en oranje mosselen? (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor de liefhebbers van mosselen is het momenteel hoogseizoen: de schelpdieren zijn op hun best en gaan vlotjes over de toonbank, soms zelfs voor een spotprijs. Maar als we in de supermarkt staan, welke soort nemen we dan? Bevatten jumbomosselen echt meer vlees? En mag je een dichte mossel echt niet meer opeten? Mosselkenner Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau legt het uit. [naar artikel]


3. 75 maar eeuwig jong en scherp, Hugo Camps in gesprek met jarige Aad de Mos: “Als ik een voetballer bezig zie als een mossel, zeg ik dat het een mossel is” (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aad de Mos viert zondag zijn 75ste verjaardag. Het sein voor onze columnist Hugo Camps om de Nederlander op te zoeken voor een gesprek. “Ik pretendeer dat ik meer van voetbal ken dan Michel Verschueren.” [naar artikel]


4. Eerste Belgische mosselen geoogst: "Smaken zoals een Zeeuwse mossel, maar met unieke nasmaak" (21/07/2023 - VRT NWS)

Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


5. Waarom wordt het opeten van het ene dier als wreed en het opeten van het andere als normaal beschouwd? (06/12/2017 - De Morgen)

Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]


6. ‘Hangry’ toeriste kan ogen niet geloven wanneer ze haar broodje wil opeten: “7 euro en ik kan dit in één hap opeten” (08/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]


7. Van welke kazen mag je de korst opeten en van welke niet? "Soms moét je de korst opeten om het hele smaakpalet te proeven" (27/09/2023 - VRT NWS)

Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]


8. Mosselen op z'n Meskens: het recept voor originele Thaise mosselen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!