Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Zijn restaurant Geranium in Kopenhagen is verkozen tot het op een na beste restaurant ter wereld, na Noma. Maar de droom van de Deense chef Rasmus Kofoed begon bij Roger Souvereyns in Scholteshof in het Hasseltse Stevoort. [naar artikel]
Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]
Het zou een instinker kunnen zijn tijdens een quiz: welke Deense chef heeft de meeste Michelinsterren? En neen, het is niet René Redzepi van Noma. Het grootste wonderkind uit de Deense keuken heet Rasmus Kofoed van Geranium, de enige Deen met drie sterren. [naar artikel]
Piet Huysentruyt wordt op 7 december 60 jaar en dat kan in ‘SOS Piet XL’ niet ongemerkt voorbij gaan. De cava vloeit rijkelijk en de bekende tv-chef krijgt ook een boeket bloemen in de hand gedrukt. Van Jamie-Lee Six krijgt Piet dan weer enkele ballonnen, maar het mooiste cadeau komt zonder twijfel van Loredana. Zij brengt in ‘SOS Piet XL’ een serenade aan Vlaanderens favoriete chef. [naar artikel]
Piet Huysentruyt is helemaal terug op VTM met ‘SOS Piet XL’. Meer kookproblemen, in prime time en mét BV’s. Zo trekt hij deze week naar Gunther Levi van de Romeo’s die z’n pad thai niet op smaak krijgt. Showbits was bij de opname voor een blik achter de schermen. Wie van de Romeo’s kookt al eens en in wie ziet Piet Huysentruyt het meeste potentieel als chef-kok? Bekijk het in een nieuwe Showbits. [naar artikel]
Wie beter dan de West-Vlaamse chef Piet Huysentruyt (60) om ons de lekkerste adresjes te tippen? Nu ‘SOS Piet’ er weer op zit en zijn biografie én nieuw kookboek uit zijn, keert hij rustig terug naar Zuid-Afrika. Voor ons verklapt hij waar hij zelf het liefst gaat eten. Van Kopenhagen tot Chicago of het restaurant van zijn zoon. “Voor mij moet het niet poepchic zijn. Hoe normaler, hoe beter.” [naar artikel]
In het Flanders Meeting & Convention Centre naast de Antwerpse Zoo is het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi uitgeroepen tot het beste ter wereld. Zijn vriend en stadsgenoot Rasmus Kofoed werd tweede. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Limburg, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Piet Huysentruyt is niet alleen chef-kok, hij is ook schilder. En wie dan spontaan denkt aan een klein hobbyproject, zit verkeerd. In het Play4-programma ‘Stukken van mensen’ sluit Huysentruyt vanavond een deal met een van de experts voor maar liefst 5.500 euro. Maar is een “echte Huysentruyt” dat wel waard? [naar artikel]
Op nieuw tv-werk is het vooralsnog wachten, maar chef-kok Sofie Dumont (49) blijft ons via haar eigen kanalen culinair inspireren. Daarnaast geniet ze vooral van haar tijd met echtgenoot Wim (50) en tienerdochter Grace. In ‘Primo’ vertelt ze over haar plannen in het buitenland en over een mogelijke comeback door de grote poort, net als haar eeuwige ‘concurrent’ Piet Huysentruyt. “Mijn man en ik hebben een stuk grond gekocht in Costa Rica.” [naar artikel]
Chef-kok Piet Huysentruyt kruipt nog één keer in de rol van ‘SOS Piet’, in een laatste reeks van het gelijknamige tv-programma. “Om zijn 60ste verjaardag te vieren”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Piet Huysentruyt is helemaal terug op VTM met ‘SOS Piet XL’. Meer kookproblemen, in prime time en mét BV’s. Zo trekt hij deze week naar Gunther Levi van de Romeo’s die z’n pad thai niet op smaak krijgt. Showbits was bij de opname voor een blik achter de schermen. Wie van de Romeo’s kookt al eens en in wie ziet Piet Huysentruyt het meeste potentieel als chef-kok? Bekijk het in een nieuwe Showbits. [naar artikel]
Gespot in de pit: chef-kok – voortaan chef-mosh – Piet Huysentruyt. Het snoeiharde BYOB van System Of A Down was voor Huysentruyt, een gekend liefhebber van het betere gitaarwerk, zaterdag het sein om zijn pint aan een vriend toe te vertrouwen, zijn Porsche-pet wat steviger op het hoofd te drukken en zichzelf met de glimlach een tiental seconden vol in het geweld te storten. [naar artikel]
Wat hebben we vandaag geleerd?Piet Huysentruyt is jarig, en dat moet gevierd worden met een ode aan 'S.O.S. Piet'. Het valt op dat Piet graag een... [naar artikel]
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]
Piet Huysentruyt krijgt dit najaar nog een verjaardagscadeau waar hij enkel kon van dromen. Om zijn 60ste verjaardag, op 7 december, met toeters en bellen te vieren, lanceert VTM hem immers één keer als de ‘redder in nood’ in een tiende en ultieme jaar van ‘SOS Piet’. [naar artikel]
Piet gepeperd is het jubileumkookboek dat chef-kok Piet Huysentruyt bij zijn 60ste verjaardag uitbrengt, tegelijkertijd met zijn biografie Piet ongezouten. Hier krijg je een voorproefje uit zijn 77 meest geliefde recepten. [naar artikel]
Wijnen à la de Meilandjes kan straks met de wijn van Piet Huysentruyt (60). Na tien jaar brengt de tv-chef nog eens een product op de markt, bij Aldi. Vanaf 24 februari vind je daar Piets wijnen in de rekken. “Nu ‘SOS Piet’ opnieuw op tv komt, is dat het ideale moment”, klinkt het aan ‘Het Nieuwsblad’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.