Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
Zijn restaurant Geranium in Kopenhagen is verkozen tot het op een na beste restaurant ter wereld, na Noma. Maar de droom van de Deense chef Rasmus Kofoed begon bij Roger Souvereyns in Scholteshof in het Hasseltse Stevoort. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
In het Flanders Meeting & Convention Centre naast de Antwerpse Zoo is het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi uitgeroepen tot het beste ter wereld. Zijn vriend en stadsgenoot Rasmus Kofoed werd tweede. [naar artikel]
Het zou een instinker kunnen zijn tijdens een quiz: welke Deense chef heeft de meeste Michelinsterren? En neen, het is niet René Redzepi van Noma. Het grootste wonderkind uit de Deense keuken heet Rasmus Kofoed van Geranium, de enige Deen met drie sterren. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Limburg, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Het Deense restaurant Geranium van chef-kok Rasmus Rofoed is vanavond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Op de awardshow in Londen van de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021' werd de ranglijst van de beste restaurants ter wereld live bekendgemaakt. In eigen land slaagde Peter Goossens van Hof van Cleve erin 9 plaatsen te stijgen naar plaats 27. Nick Bril schuift met The Jane voor het eerst op naar de top 50, meteen op plaats 23. [naar artikel]
Noma in Kopenhagen kreeg dit jaar een derde Michelin-ster en werd al voor de vijfde keer (!) bekroond als nummer 1 in de lijst van ‘World’s 50 Best Restaurants’. De Morgen stuurt 2 lezers naar Kopenhagen, om te proeven hoe een etentje smaakt in het beste restaurant ter wereld, inclusief vluchten en hotel. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma van chef René Redzepi mag zich alvast voor één jaar het beste restaurant ter wereld noemen. Het Britse magazine Restaurant staat al jaren garant voor de meest prestigieuze culinaire top vijftig. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
13:39 Het Deense Noma, dat vijf keer werd verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat dicht. Volgens chef René Redzepi is de druk van zijn job 'onhoudbaar' geworden. [naar artikel]
Het beste restaurant ter wereld, dat is opnieuw Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura dat in het Italiaanse Modena ligt. In 2016 prijkte het al eens helemaal bovenaan de ranglijst van World’s 50 Best Restaurants. Helaas voor ons land valt in de top vijftig geen Belgisch restaurant te bespeuren. [naar artikel]
Roger Van Damme is in Warschau op The Best Chef Awards 2017 verkozen tot beste patissier van de wereld. Zijn restaurant in Antwerpen ‘Het Gebaar’... [naar artikel]
In de Deense hoofdstad Kopenhagen ligt het beste restaurant ter wereld: Geranium van chefkok Rasmus Rofoed. Dat is gisterenavond bekendgemaakt tijdens de "World's 50 Best Restaurants"-show in Londen. Ook twee Belgische restaurants bemachtigden een plaatsje in de ranglijst: The Jane van Nick Bril staat op plaats 23 en Hof van Cleve van Peter Goossens op 27. [naar artikel]
"De vijftig beste restaurants ter wereld? Waar is de diversiteit?" De Amerikaanse restaurant-recensent Jonathan Gold heeft scherpe kritiek op “World’s 50 Best”, de prestigieuze wedstrijd die deze week nog Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura tot beste restaurant ter wereld verkoos. [naar artikel]
Vandaag werden er nieuwe Michelinsterren uitgedeeld in ons land en in Luxemburg. De strijd om een felbegeerd plaatsje in één van de Belgische toprestaurants kan weer beginnen. Maar hoeveel betaal je gemiddeld in een sterrenrestaurant? Is die prijs op elk moment van de dag even hoog en verandert die wanneer een chef een ster extra krijgt? HLN Eten zet op een rijtje hoe diep je in je portefeuille moet tasten voor je volgende gastronomische bezoek. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Osteria Francescana in Italië is opnieuw uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant. Het moderne restaurant in Modena van chef Massimo Bottura was in 2016 ook al het beste, vorig jaar moest het genoegen met de tweede plek in de verkiezing van William Reed Business Media. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Chef-kok René Redzepi van Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36. [naar artikel]
32 jaar is hij, de beste Jonge Chef van het Jaar volgens Gault&Millau. Davy Devlieghere startte vier jaar geleden met bistro – ondertussen restaurant - Julien in Lievegem, scoort een mooie 15,5/20 in de Gault&Millau en mag nu vooral pronken met zijn nieuwe titel. Wie is de jonge chef? En wat kan je verwachten in zijn restaurant? [naar artikel]
Roger Van Damme, chef van restaurants ‘Het Gebaar’ in Antwerpen en ‘Toque Tok’ in Schelle, is woensdagavond tijdens The Best Chef Awards 2017 in het Poolse Warschau uitgeroepen ‘Best Pastry Chef’ van de wereld. Met zijn restaurant ‘Het Gebaar’ behaalde hij samen met Nick Bril een verdienstelijke plek in de lijst van de top-300 chefs in de wereld. [naar artikel]
We’re Smart, de organisatie onder leiding van chef-kok Frank Fol die groenten een groter podium wil geven in de culinaire wereld, heeft opnieuw een beste vegetarisch en beste veganistisch restaurant bekendgemaakt. Daarvoor moet je respectievelijk in Lyon en Londen zijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.