Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
19:00 Het Deense restaurant Noma is voor de vijfde keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het Belgische Hof van Cleve stijgt met zeven plaatsen in de top 50. [naar artikel]
Ook het (alweer) beste restaurant ter wereld — Noma in het Deense Kopenhagen — heeft een afwasser en dat vindt Ali Sonko (67) al 18 jaar de beste job ter wereld. “Omdat ik daar meer ben dan iemand die alleen maar de potten en borden moet schoonmaken. Iedere collega respecteert me en beschouwt me als gelijkwaardig. Geregeld mag ik aan het onthaal zelfs de gasten verwelkomen”, vertrouwt ‘de beste afwasser ter wereld’ ons toe. [naar artikel]
Restaurant Magazine pakt vandaag uit met haar jaarlijkse top-50 van de beste restaurants ter wereld. De vraag van de dag: kaapt het Deense Noma voor de derde keer op rij de gouden medaille weg? [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Chef-kok René Redzepi van Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma van chef René Redzepi mag zich alvast voor één jaar het beste restaurant ter wereld noemen. Het Britse magazine Restaurant staat al jaren garant voor de meest prestigieuze culinaire top vijftig. [naar artikel]
Noma in Kopenhagen, een van de beste restaurants van de wereld, heeft vrijdag zijn deuren gesloten. Vandaag was er een feestje aan de rand van Christiania, op de plek waar het nieuwe Noma komt. Jacques Colemont (foto) van het Hasseltse restaurant Figaro was jarenlang kind aan huis bij Noma. René Redzepi, de kok van Noma, had hem uitgenodigd voor het afscheidsfeestje en wij mochten mee. [naar artikel]
13:39 Het Deense Noma, dat vijf keer werd verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat dicht. Volgens chef René Redzepi is de druk van zijn job 'onhoudbaar' geworden. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve is het eerste Belgische restaurant op de 36e plaats. [naar artikel]
Het beste restaurant van de wereld: die titel mag Noma in Kopenhagen ook dit jaar dragen, dat al voor de vijfde keer in zijn bestaan. Een portret van de culinaire hotspot van het moment en van oprichter en topchef René Redzepi. [naar artikel]
Vijf keer het beste restaurant van de wereld. Drie Michelin-sterren. Altijd vol. En toch is Noma, het restaurant van René Redzepi in Kopenhagen, niet winstgevend. Terwijl een klant er 600 euro betaalt. Maar met hun centen krijgt hij zijn bijna 100 personeelsleden niet betaald. “Fine dining zoals wij het doen, werkt niet meer. We moeten ons vak heruitvinden.” [naar artikel]
Vijf keer het beste restaurant van de wereld. Drie Michelin-sterren. Altijd vol. En toch is Noma, het restaurant van René Redzepi in Kopenhagen, niet winstgevend. Terwijl een klant er 600 euro betaalt. Maar met hun centen krijgt hij zijn bijna 100 personeelsleden niet betaald. “Fine dining zoals wij het doen, werkt niet meer. We moeten ons vak heruitvinden.” [naar artikel]
De KMO Maes Inox uit Harelbeke mag maar liefst 5 grote keukens leveren voor het vernieuwde restaurant Noma in Kopenhagen. Noma werd meermaals uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het sloot vorig jaar, maar gaat begin volgend jaar weer open op een nieuwe locatie. Maar waarom kiest zo'n restaurant uit de wereldtop voor keukens van een Vlaamse KMO? Ontdek het in de reportage hierboven. [naar artikel]
Restaurant Noma in Kopenhagen is uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld tijdens het gala van The World’s 50 Best Restaurants. Hof Van Cleve in Kruisem stijgt naar plek 36 op de lijst, goed voor de hoogste notering van een restaurant in ons land. [naar artikel]
Dan toch: nadat het al vier keer uitgeroepen werd tot beste restaurant ter wereld is Noma in het Deense Kopenhagen nu eindelijk bekroond met een derde Michelinster. De ultieme beloning voor chef-kok René Redzepi (43), eigengereide zoon van Macedonische inwijkelingen die de wereld lokaal leerde eten — tot zelfgeplukt mos uit het bos toe — en van de Scandinavische keuken een begrip maakte: “Het bijna onmogelijke is gebeurd", kan hij zelf amper geloven. [naar artikel]
Het Deense tweesterrenrestaurant Noma, dat tot vier keer toe als beste restaurant ter wereld werd geklasseerd, beperkt zijn aanbod voorlopig... The post Beste restaurant ter wereld heropent met enkel hamburgers appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wat een record: het Deense Noma mag zich voor de vijfde (en laatste) keer het beste restaurant ter wereld noemen. En daar was driesterrenchef Réne Redzepi (43) nog steeds blij als een kind mee: “Dit vind ik zelfs onze mooiste overwinning van de vijf. Ook voor ons heeft het er tijdens de coronalockdown benard uitgezien. Om die te doorworstelen hebben we zelfs hamburgers verkocht.” [naar artikel]
18:05 Voor het eerst sinds zijn herlancering in 2017 maakt het Deense restaurant Noma verlies. Het restaurant in Kopenhagen werd nochtans herhaaldelijk uitgeroepen tot het beste ter wereld. [naar artikel]
Vandaag wordt in Antwerpen het nieuwe ‘beste restaurant ter wereld’ bekendgemaakt, met het Deense Noma als topfavoriet. Maar wie het ook wordt, nu al staat de overrompelende orkaan aan internationale aandacht en reservatievragen vast. Zo weten ze ook maar al te goed bij het Spaanse driesterrenrestaurant El Celler de Can Roca (Girona), dubbele laureaat in 2013 en 2015. “Zelfs nu nog: van zodra we voor één maand de reservatielijn opengooien, is die binnen de twee uur al volgeboekt”, zegt het broedertrio Joan, Josep en Jordi van het restaurant met ook nog eens de uniekste ontstaansplek ter wereld: letterlijk in de kelder van mama Montse. [naar artikel]
Het restaurant Noma in Kopenhagen, één van de beste restaurants ter wereld, sluit eind 2024 de deuren. Dat is maandag bekendgemaakt. [naar artikel]
Zijn restaurant Geranium in Kopenhagen is verkozen tot het op een na beste restaurant ter wereld, na Noma. Maar de droom van de Deense chef Rasmus Kofoed begon bij Roger Souvereyns in Scholteshof in het Hasseltse Stevoort. [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Met zes keer chocolade voor tafel acht is Noma in het Deense Kopenhagen, een van de beste restaurants ter wereld, vrijdag na 13 jaar dienst gesloten. Zaterdag was er een feest voor 250 werknemers, vrienden en kennissen. Chef Jacques Colemont van Figaro in Hasselt kreeg een uitnodiging en wij mochten mee. Het afscheid van Noma werd meteen een housewarming voor het nieuwe Noma: aan de rand van de al even wereldberoemde vrijstaat Christiania komt er een stadsboerderij. [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Het ‘beste restaurant ter wereld’ Noma uit het Deense Kopenhagen sluit de deuren. Lierenaar Willem Van den Broeck (36), nu actief voor de Sergio Herman Group, werkte bijna vijf jaar voor de briljante chef René Redzepi. Die kiest nu voor een gastronomisch lab in plaats van een restaurant, om zo de onmenselijke druk op zijn zaak en personeel te temperen. “De lat lag er inderdaad hoog, maar daar heb ik geleerd om het menselijke aspect en werken op topniveau te verzoenen”, zegt Willem Van den Broeck. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.