De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant ‘De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. “Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders ‘s ochtends als je hem ‘s avonds serveert. [naar artikel]
Wie cocktails zegt, zegt daarbij, ‘laat maar die wijn’. Of dat denken wij toch. Maar wie kent het populaire drankje met fruit, sangria genaamd, niet? Laat ons niet vergeten dat de basis van sangria rode wijn is. Of als het wat bitter mag zijn, een Aperol Spritz? Straks zie je weer iedereen op de terrassen […] [naar artikel]
Sangria doet het 's zomers altijd goed, maar deze witte versie met extra fris fruit biedt echt verkoeling op hete dagen. Heerlijk bij een barbecue,... [naar artikel]
Geen zomer zonder sangria. Zelf eens maken? Maak onze versie van de Sangria Royale met gin en cava. Zot lekker! [naar artikel]
Knal een paar goede ingrediënten bij elkaar in een glas en je hebt meteen je nieuwe favoriete cocktail. Snel klaar en heerlijk fris. [naar artikel]
Chill Billie, relax en maak het je niet te moeilijk met dit frisse en fruitige drankje. De kick zit hem in de pisco: die is namelijk niet alleen goed in pisco sour, maar ook in dit recept. Het proberen meer dan waard! [naar artikel]
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat... [naar artikel]
Een cocktail of mocktail, het kan heerlijk verfrissend zijn. Je hebt ze ook in verschillende smaken. Maar één ding zal je er altijd in aantreffen: ijs. Iets waar de meeste mensen niet meteen aandacht aan besteden. “Nochtans is het juiste ijs kiezen belangrijker dan je zou denken”, aldus bartender Jules Verlinden van De Nieuwe Haan in Diest. [naar artikel]
Bij hogere temperaturen, zoals de afgelopen weken, lijkt een glaasje rode wijn het vaak af te leggen tegen de gekoelde witte wijn of rosé. Toch kan... [naar artikel]
Veel mensen zijn gek op witte wijn en rosé maar vermijden liever rood. Witte of roséwijnen worden algemeen beschouwd als de beste wijn voor mensen die niet van wijn houden, zeggen “wijnkenners” dan al gauw, want wit en rosé zijn lichter van body en het is gemakkelijker om fruitige, zoete en knapperige variëteiten te vinden, […] [naar artikel]
Geen zomer zonder sangria. Zelf eens maken? Maak onze versie van de Sangria Royale met gin en cava. Zot lekker! [naar artikel]
Wie op zoek is naar een recept voor een winterse lekkernij, zeg maar voor bij een kopje thee of koffie, kan kiezen voor brownies met rode wijn. De Britse supermarktketen Asda legt op haar site Good Living uit hoe je stap voor stap te werk gaat als je ze wil maken. [naar artikel]
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best? [naar artikel]
Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. [naar artikel]
Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]
Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Voor de lastminuteshoppers selecteerden we bij zeven oudejaarsklassiekers telkens een bijpassende wijn , voor minder dan 10 euro per fles. Ons devies? Hoe groter het gezelschap aan tafel, hoe toegankelijker de wijn moet zijn. Kies dan ook voor wijn die iedereen lust. [naar artikel]
Hoe beter klinken op oud en nieuw dan met een cocktail? Wij vroegen aan vijf Limburgse bartenders om hun lekkerste cocktail te schudden. Met enkele kant-en-klare recepten, maar ook een uitdagende cocktail én een mocktail. Cheers! [naar artikel]
Een glas rode wijn over je witte outfit krijgen:rampzalig. De Britse Eleanor Walton maakte het mee toen iemand over haar morste tijdens een paardenrace. In eerste instantie was er paniek, maar toen besloten haar vrienden gewoon meer wijn op de kleding te sprenkelen en een hip patroon te creëren. [naar artikel]
Family time! We halen een lekker nostalgisch recept boven. Nog nooit kwartels klaargemaakt? Dat is eenvoudiger dan je denkt! En met een zoete toets van gedroogd fruit zal het hele gezin gegarandeerd smullen! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.