Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De laatste van de zomer: sterrenchef Luc Bellings keurt kabeljauw in mousseline en deelt een 1/10 uit. “Dit gerecht is precies de vuilbak van de keuken”

20/08/2022 - 11:07
"Voor de laatste keer deze zomer trekt sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten richting de Belgische kust om gerechten te keuren. Voor zijn laatste stop waagt de chef zich aan kabeljauw in mousselinesaus bij 5 verschillende adressen. Waar bestel je met plezier een moot van de witte vis? En waar blijf je het liefst ver vandaan?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef Luc Bellings passeert voor de laatste keer deze zomer langs de kust en proeft kabeljauw in mousselinesaus: “Huiveringwekkende vis” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voor de laatste keer deze zomer trekt sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten richting de Belgische kust om gerechten te keuren. Voor zijn laatste stop waagt de chef zich aan kabeljauw in mousselinesaus bij 5 verschillende adressen. Waar bestel je met plezier een moot van de witte vis? En waar blijf je het liefst ver vandaan? [naar artikel]


2. Sterrenchef Luc Bellings keurt sliptongetjes aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: “Niets rechtvaardigt de prijs van 27 euro” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: sliptongetjes meunière. [naar artikel]


3. Sterrenchef Luc Bellings keurt dame blanches aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: "Dit is echt bucht van crème” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: dame blanche. [naar artikel]


4. Sterrenchef Luc Bellings keurt stoofvlees aan de kust: “Dit gerecht verdient maar één bestemming: de vuilnisbak” (18/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer weer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: stoofvlees-friet, [naar artikel]


5. Zij kregen een 10/10 van sterrenchef Luc Bellings: “Datzelfde weekend stond hier een file wachtenden voor de deur” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ze waren met zeven, de kustzaken die de voorbije zomer de perfecte tien kregen opgediend van sterrenchef Luc Bellings. En dat zal niet zonder gevolgen zal blijven, kunnen eerder bekroonde restaurants beamen. “Het Bellings-effect bestaat wel degelijk. Plots staan hier files voor de deur en wil iedereen alleen nog maar dat winnende gerecht proeven. Alsof wij niets anders meer op de menukaart hebben.” [naar artikel]


6. Sterrenchef Bellings back to basics: “Kabeljauw steelt hier de show” (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef LUC... [naar artikel]


7. Sterrenchef Luc Bellings keurt kaaskroketten aan de kust en deelt zowel een 0 als een 10 uit: “Dit zijn kroketten van de allerslechtste diepvrieskwaliteit” (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meewil, wordt de Belgische kust ook deze zomer opnieuw de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: kaaskroketten, en die konden zowel op veel lof als kritiek rekenen. [naar artikel]


8. Luc Bellings keurt coupe aardbeien aan de kust en deelt 2 keer een 9/10 uit: “Deze smeuïge én betaalbare reuzebollen vanille-ijs lepelen lekker weg” (13/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!” [naar artikel]


9. Sterrenchef Luc Bellings keurt coupe vers fruit: “Nul op tien: het toppunt van amateurisme” (18/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef LUC... [naar artikel]


10. Sterrenchef Luc Bellings keurt Brusselse wafels aan de kust: “Twee keer een 10: een primeur” (25/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer weer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: Brusselse wafel met suiker. [naar artikel]


11. Sterrenchef Luc Bellings keurt pannenkoeken aan de kust: “10 op 10, dit is een omweg waard” (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


12. Sterrenchef Luc Bellings keurt toast kannibaal: “Eén van de bedrieglijkste borden in jaren: hier mag je je met reden bedot voelen" (02/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


13. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. Hij deelt een 10/10 en een 0/10 uit. “Met dit stoofvlees kan je behangpapier aan de muur lijmen.” [naar artikel]


14. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 16 vleesvervangers en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “deze veggie worsten zijn verbazend lekker” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]


15. Luc Bellings proeft croque-monsieurs aan de kust en deelt een 1/10 uit: “Dit is een van de allerslechtste croques die ik ooit voorgeschoteld kreeg” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer: een croque-monsieur smaakt altijd. Waar de ene het getoaste brood met kaas en hesp het liefst met ketchup eet, verkiest de andere mayonaise. “Voor mij zijn beide sauzen onmisbaar”, vindt sterrenchef Luc Bellings wanneer hij langs 5 zaken aan de kust passeert om het gerecht te gaan testen. “En de verhouding tussen kaas en hesp moet perfect zijn.” Kunnen de versies aan de kust zijn kritische smaakpapillen bekoren? [naar artikel]


16. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


17. Luc Bellings proeft stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt zowel 10/10 als 0/10 uit: “Hiermee kan je behangpapier aan de muur lijmen” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


18. Luc Bellings proeft croque-monsieurs, en deelt een 1/10 uit: “Ik denk dat zelfs een chirurg het brood niet dunner kan snijden” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt” [naar artikel]


19. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


20. Luc Bellings zoekt naar de lekkerste kaaskroketten en deelt twee keer een 8/10 uit: “Enorm sterke kaassmaak en portie is ruim voldoende” (28/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in verschillende brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij kaaskroketten in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren. “Voor ik begin te proeven, denk ik hier spontaan aan een score van tien op tien.” [naar artikel]


21. In welke brasserie eet je de lekkerste pannenkoeken? Luc Bellings proeft én deelt een 10/10 uit: “Dit is tópgastronomie” (22/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen, met naast een 10/10 enkele intrieste scores als resultaat: “Als je dit opeet, plakt je maagwand gegarandeerd voor minstens vier uur aan elkaar.” [naar artikel]


22. Luc Bellings proeft steak tartaar en is schroeiend kritisch: “Het meest onappetijtelijke slaatje van de zomer” (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


23. "Dit ziet er niet uit, maar het smaakt onverwacht goed": sterrenchef Luc Bellings proeft (en pimpt) kant-en-klare feestbereidingen uit de supermarkt (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]


24. Luc Bellings proeft diepvrieskroketten en deelt een 9/10, maar ook een 3/10 uit: “Een waterige hap” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


25. Nog een Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!