Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Arbeidseconoom Stijn Baert over de crisis, zichzelf en biefstuk-friet: “Ik probeer hard te zijn voor systemen en mild voor mensen”

03/09/2022 - 05:28
"Een zomerse middag in Antwerpen. We hebben met professor arbeidseconomie Stijn Baert afgesproken in brasserie Ciro’s, en dat blijkt een populaire plek onder mediafiguren. Op het terras laten Gert Verhulst en Jonas Van Geel zich een flesje Pomerol smaken. Luk Alloo komt er bijzitten, en achterin het restaurant zit Herbert Flack. “Voor Gert Verhulst heb ik veel respect”, zegt Stijn Baert. “Hij doet waar hij goesting in heeft, het plezier straalt ervan af. En ik heb als kind nog de start van Gert en Samson meegemaakt.” Het is Stijn Baert ten voeten uit: hij praat met hetzelfde gemak over het effect van RSZ-kortingen op de tewerkstelling als over FC De Kampioenen. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


2. Arbeidseconoom Stijn Baert over pensioenplan Lalieux: “Dit is budgettair een luchtkasteel” (03/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Arbeidseconoom Stijn Baert over pensioenplan Lalieux: “Dit is budgettair een luchtkasteel” Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) vindt het voorstel van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) niet betaalbaar en vraagt dat het Planbureau de effecten ervan wetenschappelijk in kaart brengt. “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”, zegt Baert. Hij roept de Vlaamse partijen in de federale regering op om een onderbouwde studie af te wachten, alvorens inhoudelijke […] Lees dit artikel: Arbeidseconoom Stijn Baert over pensioenplan Lalieux: “Dit is budgettair een luchtkasteel” [naar artikel]


3. Waar eet... arbeidseconoom Stijn Baert (38): “Ik maak er een sport van om de lekkerste biefstuk-friet van het land te spotten” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: professor ­arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). “Ik ben allesbehalve een fan van zalfjes, mousses en vergeten groenten op mijn bord. Geef mij maar de ‘brute’ Vlaamse keuken. Niets heerlijker dan een restaurant waar je ruikt dat ze hun ­frieten in ossenvet bakken.” [naar artikel]


4. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


5. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 zaken in Vlaanderen: welke serveert de lekkerste biefstuk? “29,90 euro voor rundsfilet van hoge kwaliteit” (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]


6. Dit zijn de 10 beste restaurants voor steak-friet in België volgens Stijn Baert: “Deze steekt er met kop en schouders bovenuit!” (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


7. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar” (05/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]


8. Arbeidseconoom Stijn Baert niet mals voor pensioenhervorming: “Koterij op koterij” (19/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is niet mals voor het pensioenakkoord dat de federale regering vannacht heeft bereikt. “Het zijn koterijen bovenop de koterijen die er al waren”, reageert Baert teleurgesteld bij ‘VTM Nieuws’. Hij vindt dat er een bijkomend akkoord nodig is, maar erg hoopvol klinkt de expert niet. “Een schijnhervorming”, zo noemt Baert het nieuwe pensioenplan. [naar artikel]


9. In deze 4 brasserieën eet je steak-friet voor minder dan 20 euro, maar is het vlees ook lékker? Stijn Baert test uit: “Dit is de beste die ik al besteld heb” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]


10. Week van de steak-friet. De 10 favorieten van Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


11. “Mijn baas is de belastingbetaler”: Arbeidseconoom Stijn Baert wil met onderzoek wegen op beleid (16/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Arbeidseconoom Stijn Baert (39) wil als professor aan de Universiteit van Gent wegen op het beleid in Vlaanderen. Dat vertelt hij in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “Wij zijn bezig met belastinggeld”, merkt Baert op. “En die belastingbetaler wil dat ik goed onderwijs geef en dat mijn onderzoek tot iets dient waar hij zelf beter van wordt.” [naar artikel]


12. “De belastingbetaler is mijn baas”: Arbeidseconoom Stijn Baert wil met onderzoek wegen op beleid (16/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Arbeidseconoom Stijn Baert (39) wil als professor aan de Universiteit van Gent wegen op het beleid in Vlaanderen. Dat vertelt hij in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “Wij zijn bezig met belastinggeld”, merkt Baert op. “En die belastingbetaler wil dat ik goed onderwijs geef en dat mijn onderzoek tot iets dient waar hij zelf beter van wordt.” [naar artikel]


13. Arbeidseconoom Stijn Baert: “De bedoeling van de mens is om gelukkig te zijn” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een mooi en smaakvol ingericht voormalig rendez-vous hotelletje in een gezellige Gentse buurt. Daar huist arbeidseconoom Stijn Baert (°14 oktober... [naar artikel]


14. Week van de steak-friet. Dit zijn de 10 beste restaurants voor het gerecht volgens Stijn Baert: “Hier vind je een goede voor 20 euro” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


15. Welke van deze 4 zaken serveert de lekkerste steak-friet? Stijn Baert vervolgt zoektocht: “Ervaring die ik nooit eerder meemaakte” (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Deze zaak duwde fors richting een 10/10.” [naar artikel]


16. Week van de steak-friet: deze 10 restaurants serveren de beste versie volgens Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


17. Arbeidseconoom Stijn Baert over de financiering van de sociale zekerheid: ‘Dit probleem lost zichzelf niet op’ (06/11/2019 - De Morgen)

Op dinsdag boog de Commissie voor Sociale Zaken, Werk en Pensioenen zich samen met tal van experten over een prangend vraagstuk: de financiering van de sociale zekerheid. Volgens arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) ontkennen sommige parlementsleden nog steeds het licht van de zon. [naar artikel]


18. Arbeidseconoom Stijn Baert kraakt pensioenplan Lalieux: “Dit plan is budgettair een luchtkasteel” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) vindt het voorstel van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) niet betaalbaar en vraagt dat het Planbureau de effecten ervan wetenschappelijk in kaart brengt. “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”, zegt Baert. Hij roept de Vlaamse partijen in de federale regering op om een onderbouwde studie af te wachten, alvorens inhoudelijke gesprekken over de pensioenhervorming op te starten. [naar artikel]


19. Arbeidseconoom Stijn Baert over CD&V-pensioenplan: “Moedige passages, al blijven bestaande koterijen overeind” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

CD&V legde vandaag een naar eigen zeggen “evenwichtiger” pensioenplan op tafel. Maar is dat ook zo? “Het bevat een aantal moedige keuzes”, aldus arbeidseconoom Stijn Baert (UGent), die eerder het pensioenplan van minister Lalieux (PS) afkraakte. Al blijft hij ook nog op zijn honger zitten: de partij mocht gerust nog wat verder gaan in het schrappen van koterijen. [naar artikel]


20. Arbeidseconoom Stijn Baert: 'Te veel ambtenaren in zware beroepen' (05/06/2018 - Knack)

Leerkracht is geen zwaar beroep. Agent, vuilnisophaler en zelfs verpleger zijn twijfelgevallen. Tot die conclusie komt arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) in een eigen onderzoek, schrijft De Morgen dinsdag. [naar artikel]


21. Econoom Stijn Baert licht de werkzaamheidsgraad door: “Arbeidsbeleid drastisch hervormen” (30/08/2023 - Express)

Hoe is het met de werkzaamheidsgraad in ons land gesteld? Arbeidseconoom Stijn Baert publiceerde cijfers op X (Twitter). Business AM liep samen met hem door de conclusies. Beluister hier het volledige interview met Stijn Baert: Drastische hervormingen nodig (evb) [naar artikel]


22. “Online vergaderen zorgt voor overbodige meetings met teveel mensen”, zegt Stijn Baert (06/07/2023 - Express)

De Vlaming vergadert veel en ook lang, blijkt uit een onderzoek van de UGent. Business AM vroeg uitleg bij de resultaten aan arbeidseconoom Stijn Baert. Hij gaf tips om efficiënter te kunnen vergaderen. Beluister hier het volledige interview met Stijn Baert: De essentie: We vergaderen in Vlaanderen vrij lang. Niet al die tijd wordt nuttig […] [naar artikel]


23. Stijn Baert proeft zijn favoriete gerecht steak-friet in 4 bekende zaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Ribeye van meer dan 250 gram voor 28,5 euro” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]


24. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende zaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Een traditiehuis vol ambiance én smaak” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier bekende zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante zaak graag een beter oordeel gegund, maar wat prijs-kwaliteit betreft, moet dit beter.” [naar artikel]


25. Stijn Baert: 'Sommigen denken dat ik opsta en ga slapen met de werkzaamheidsgraad' (16/02/2022 - Knack)

Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) over de stand van onze Vlaamse en Belgische arbeidsmarkt, cruciale keuzes in zijn carrière en zijn fascinatie voor... biefstuk met friet. 'Ik heb nooit de ambitie gehad om te voldoen aan het klassieke beeld van de professor die alleen maar naar de opera gaat en boeken leest.' [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!