Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Tore Sercu (24) is ongeneeslijk ziek: "Heb nog maar weinig tijd, maar voldoende"

16/10/2022 - 13:33
"Tore Sercu (24), zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu, kreeg vorig jaar de diagnose van een zeer zeldzame kanker. Intussen is het duidelijk dat hij niet meer zal genezen en zit hij in de palliatieve fase. In "Touché" vertelt hij openhartig over zijn ziekte, de band met zijn ouders en zus, zijn relatie met zijn vriendin Frauke en doodgaan. "Ik heb nog maar weinig tijd, maar voldoende. Ik weet ook niet of dat een juist woord is, want ik denk dat je nooit voldoende tijd hebt. Ik probeer er minder concreet naar te kijken", vertelt hij aan Friedl' Lesage."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tore Sercu (24) is ongeneeslijk ziek: "Heb nog maar weinig tijd, maar voldoende" (16/10/2022 - VRT NWS)

Tore Sercu (24), zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu, kreeg vorig jaar de diagnose van een zeer zeldzame kanker. Intussen is het duidelijk dat hij niet meer zal genezen en zit hij in de palliatieve fase. In "Touché" vertelt hij openhartig over zijn ziekte, de band met zijn ouders en zus, zijn relatie met zijn vriendin Frauke en doodgaan. "Ik heb nog maar weinig tijd, maar voldoende. Ik weet ook niet of dat een juist woord is, want ik denk dat je nooit voldoende tijd hebt. Ik probeer er minder concreet naar te kijken", vertelt hij aan Friedl' Lesage. [naar artikel]


2. Het gaat momenteel goed met ongeneeslijk zieke Tore (24), zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu: "Dit is allemaal een extraatje" (30/04/2023 - VRT NWS)

Het gaat al vier maanden verrassend goed met Tore Sercu, zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu, die ongeneeslijke kanker heeft. Een half jaar geleden kwam vader Sercu langs in "De zevende dag" met een lied waarvan de opbrengst naar kankeronderzoek ging. Vandaag kwam hij opnieuw over de vloer, dit keer mét zoon Tore, want het gaat heel goed met hem op dit moment. "Ik moet me eraan herinneren dat ik terminaal ben, want ik voel mij helemaal niet zo." [naar artikel]


3. Tore Sercu is 23 en onherroepelijk ziek: ‘Dit verhaal zit vol trauma’s, maar ik heb me ook al intens gelukkig gevoeld’ (12/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Tore, de zoon van Mattias Sercu, is 23 en onherroepelijk ziek: ‘Ik heb de beste ouders van de wereld. Ze zijn bereid om mee te gaan in mijn wensen’ (12/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Tore, de zoon van Mathias Sercu, is 23 en onherroepelijk ziek: ‘Ik heb de beste ouders van de wereld. Ze zijn bereid om mee te gaan in mijn wensen’ (12/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Mathias Sercu geeft update over zieke zoon Tore: “Het gaat op dit moment onverwacht goed met hem” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het gaat momenteel vrij goed met Tore Sercu, de zoon van acteur Mathias Sercu (51). De jongeman, amper 24, kreeg in augustus te horen dat hij niet meer zal genezen van de kanker waar hij tegen vecht. “Maar op dit moment gaat het goed met hem, een beetje onverwacht eigenlijk”, gaf Sercu een update in ‘De Zevende Dag’. [naar artikel]


7. Mathias Sercu geeft update over zieke zoon Tore (24): “Vandaag gaat het goed. Een beetje onverwacht” (16/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Mathias Sercu (51) was zondag te gast in De Zevende Dag om het te hebben over de single die hij maakte voor Kunst aan Bed, een goed doel. Hij gaf daar een update over Tore (24), zijn zoon die terminaal ziek is. “Twee maanden geleden hadden we niet gedacht dat we dit vandaag zouden kunnen zeggen.” [naar artikel]


8. Mathias Sercu over de strijd tegen kanker van zijn zoon: “Ik wil nu niet bezig zijn met wat mijn leven gaat zijn als Tore er niet meer is” (20/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op 20 oktober, de Dag tegen Kanker, vertelde acteur Mathias Sercu (51) moedig over de strijd van zijn zoon Tore tegen de ziekte én lanceert hij een single ‘Wat een mooie dag’. De 24-jarige jongeman kreeg deze zomer het helse verdict te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. “Hoe je het ook draait of keert, als familie sta je aan de zijlijn", aldus zijn vader aan ‘VTM NIEUWS’. Tore zelf en zijn omgeving leven momenteel in twee verschillende werelden. “Mijn vrouw en ik leven met de gedachte dat we een zoon gaan verliezen. Hij leeft met een ziekte waarvan hij wéét dat hij gaat sterven.” [naar artikel]


9. Tore, zoon van Mathias Sercu, kreeg vorig jaar nog een maand van dokters: “Vandaag geven ze geen prognoses meer” (18/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het gaat goed met Tore Sercu, de zoon van Mathias Sercu die twee jaar geleden te horen kreeg dat hij terminale kanker heeft. Dat vertelt zijn vriendin Frauke in Humo. Maar ze blijven ook realistisch. “Het kan elk moment omslaan.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!